sesebe Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 22 minute, Gilbert Sparios a spus: ........... Ce mergea mai simplu de 2 tranzistori?.. Nici unul. Folosesti un integrat cu intrare de enable. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 10, 2021 Autor Partajează Postat Mai 10, 2021 As fi mers pe acesta din motiv ca l-am tot văzut in mai multe ecu. Dacă dorești fa-mi o recomandare. Despre valorile zener.. din schema anterioara ce spuneți? @branca un link cu AUMOV se poate? am cautat pe TME si am găsit varistori de la 700V in sus. Sau nu ma pricep eu la ei sau nu are TME. Ce e aiurea ca nu am foarte multe piese eu in casa, sa pot testa. Ma limitez la informații.. si specificații. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 (editat) Din păcate Tme nu are.Alţi furnizori ar fi Digikey,Mouser.Mai greu... Ai putea utiliza din cei "clasici". https://ro.mouser.com/Littelfuse/Circuit-Protection/Varistors/AUMOV-Series/_/N-5g3h?P=1yx1y9qZ1z0zlht&No=75 La Tme caută "varistoare THT","adauga filtre" la care poţi bifa "tensiune de lucru" şi o să-ţi apară tabelul de selecţie corespunzător.In tabel ai,pe tensiuni lucru,câte elemente au. Editat Mai 10, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Uite cum arata dupa efectuarea paşilor menţionaţi. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Un exemplu de utilizare inductanţă la comandă Mos,dintr-o aplicaţie ST. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Aplicaţia de la ST se numeşte "Drive circuits for power Mosfets and Igbt".Autor B.Maurice. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Problemele vin şi din alimentare, şi din pulsurile electromagnetice cauzate de inductanţe. De fire oricum nu scapi, varistoarele o să le pui doar ca să ţină locul ocupat pe placă, aşadar: - reţea RCR pe linia de reset, nu rezistenţă chioară; - diode antiparalel peste solenoid/electrovalvă şi peste motor, de acelaşi curent nominal; - cablaj proiectat riguros, nu cu mizeria de autoroute; - masa cablajului trebuie să fie aceeaşi peste tot, fără imbecilităţi de genul "izolării" cu ferite; - TVS după şocul de mod comun (10...100uH la curentul nominal). În rest, Doamne fereşte să spui toate detaliile de la început. De exemplu, cam ce controller foloseşti. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 As adauga fara plan de masa daca nu este pe un layer dedicat fara nimic altceva pe el. Se accepta doar vias-uri de trecere intre layer-e. Am vazut prea multe prostii de layout unde cica a fost folosit plan de masa dar cu o multime de intreruperi si ocoliri de era mai bine fara. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 38 minutes ago, ratza said: De fire oricum nu scapi, varistoarele o să le pui doar ca să ţină locul ocupat pe placă, aşadar: - reţea RCR pe linia de reset, nu rezistenţă chioară; Si RCR tot degeaba le pui, nu mai bine dezactivezi functia de reset? E mult mai simplu. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 1 oră în urmă, Mircea a spus: Si RCR tot degeaba le pui, nu mai bine dezactivezi functia de reset? E mult mai simplu. Ba da, chiar o să le transmit colegilor să lege linia de reset direct la VCC şi la ECU-uri. E păcat de piesele alea în plus, facem şi o reducere de cost - toată lumea fericită. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 (editat) Functia de reset se face cu un circuit specializat in reset, legarea la Vdd/Vcc se face doar in montajele de amatori sau cand nu stii ca poti dezactiva acea functie pe care oricum nu o folosesti. Resetul functional poate veni din alte surse, un WDT, brown-out, etc, care sunt aplicabile in cazul de fata. Eu nu am sugerat, si nici nu folosesc personal in proiectele mele, legarea DIRECTA la Vdd/Vcc. Imi e ca ma confunzi cu altcineva. In cazul de fata, un pin de Reset e absolut inutil, ca si pumnul de piese recomandate. Despre alte aplicatii, pe care nu le discutam aici, eu nu ma pot pronunta. Poti cere ce vrei colegilor tai. Editat Mai 11, 2021 de Mircea Adaugat DIRECTA Link spre comentariu
ratza Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 De fapt, nu ştiu de ce-mi bat capul. Varistoarele ie miezu', iele rezolvă problema. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Asa zic si eu, cand nu stii, mai bine nu zici nimic. Sper ca stim cu totii de gluma! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Voi nu vedeti ca @Gilbert Sparios e scump la detalii? Parca ar fi un proiect comercial si nu vrea ca lumea sa i-l fure desi zice ca-i doar pt masina lui caz in care nu ar conta. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Ideea de baza e sa oferi o solutie adaptata situatiei de fata. Altfel, practicile din industrie pot sau nu sa fie 100% aplicabile. Nu poti compara un controlor de proces dintr-un autovehicul, unde din milisecunda 0 incepi sa controlezi nspe dispozitive, cu controlorul de fata care isi incepe functionarea cu 30s de pauza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum