Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori defect

wiacob

Postări Recomandate

Hristos a inviat! Buna seara .Am un incarcator de acumulatori , mai precis acesta  https://www.quartz1.com/price/PIC/270N0026000.pdf  .Dupa ce am pus un acumulator de 12v 1.3a la incarcat peste noapte , dimineata incarcatorul nu mai scoate nimic .L-am desfacut  ,am facut ceva masuratori  , am 23,8 v la intrare in LM317 ,23.3 v pe iesire ,altceva nu mai stiu ce si unde sa masor , pe emitor la BD675 am 0.26v ,in colector 0.88 v iar pe  baza 1,5v  , daca cineva imi poate da o mana de ajutor i-as fi recunoscator ,o seara buna. 

image.thumb.png.afb4b5fadb528d0245db7164663449ed.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wiacob

4

• BRANCA

2

• validae

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai măsurat rezistorii R7, R8, R9 ? De obicei rezistorii prin care trece curentul de încărcare sunt predispuşi la întrerupere...Acumulatorul de 12V ce tensiune are la borne acum ? Dacă-i pui o sarcină, scade mult tensiunea ? Ai măsurat la bornele încărcătorului şi nu ai nicio tensiune sau cum ai verificat ? Întreb de acumulator fiindcă e posibil să aibă elemenţi în scurt şi să fi cerut un curent exagerat timp îndelungat, asta ar fi forţat rezistorii citaţi să disipe mult...

Link spre comentariu

Buna ziua , R7, R8,R9 si dioda de langa ele sunt bune ,acumulatorul de la 12.3 in gol ,cu consumator 11,9 v ,am masurat la bornele incarcatorului tensiunea si este zero. In colectorul lui Q3 am 14v , iar dupa rezistenta de 4.7ko  am 1,5v  adica in baza lui BD 675 .

Editat de wiacob
Link spre comentariu

Din ce văd eu, încărcătorul nu dă tensiune decât la conectarea unui acumulator la borne.Verifică şi tranzistorii şi vezi starea comutatorului de selecţie, poate e întrerupt.Şuntează C-E tranzistorul BD675 şi vezi dacă se aprinde ledul de încărcare.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Buna seara ,dupa ce am scos si masurat mai multe piese negasind niciuna defecta ,dupa relipirea acestora , incarcatorul functioneaza normal.Cred ca a fost vorba doar de o lipitura rece , alta explicatie nu am .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

5c1ce3020bcc4_VansonB-2612T.JPG.ff34be90

Aici schema încărcător cu valorile trecute.Ruşii zic că R6 ar avea valoarea de 15k pe Pcb şi nu de 75k.De asemeni că LM317 se încălzeşte la 72⁰,neavând radiator.

Până la urmă lucrează corect?Adică în regim automat?!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara , acum am avut timp sa desfac incarcatorul  . Intradevar R6 este de 15k , LM 317 este pe un radiator de tabla comun impreuna cu BD675A , se incalzeste destul de tare cand acumulatorul pus la incarcat ia curent maxim de incarcare(parca in jur de 0.6 A daca imi mai aduc bine aminte) dar functioneaza bine zic eu , cand conectez acumulatorul se aprinde ledul verde iar cand acesta se stinge inseamna ca acumulatorul s-a incarcat. Aici ar fi un foto 

20211203_194834_HDR

Editat de wiacob
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări