wiacob Postat Mai 3, 2021 Partajează Postat Mai 3, 2021 Hristos a inviat! Buna seara .Am un incarcator de acumulatori , mai precis acesta https://www.quartz1.com/price/PIC/270N0026000.pdf .Dupa ce am pus un acumulator de 12v 1.3a la incarcat peste noapte , dimineata incarcatorul nu mai scoate nimic .L-am desfacut ,am facut ceva masuratori , am 23,8 v la intrare in LM317 ,23.3 v pe iesire ,altceva nu mai stiu ce si unde sa masor , pe emitor la BD675 am 0.26v ,in colector 0.88 v iar pe baza 1,5v , daca cineva imi poate da o mana de ajutor i-as fi recunoscator ,o seara buna. Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2021 Partajează Postat Mai 3, 2021 Ai măsurat rezistorii R7, R8, R9 ? De obicei rezistorii prin care trece curentul de încărcare sunt predispuşi la întrerupere...Acumulatorul de 12V ce tensiune are la borne acum ? Dacă-i pui o sarcină, scade mult tensiunea ? Ai măsurat la bornele încărcătorului şi nu ai nicio tensiune sau cum ai verificat ? Întreb de acumulator fiindcă e posibil să aibă elemenţi în scurt şi să fi cerut un curent exagerat timp îndelungat, asta ar fi forţat rezistorii citaţi să disipe mult... Link spre comentariu
wiacob Postat Mai 4, 2021 Autor Partajează Postat Mai 4, 2021 (editat) Buna ziua , R7, R8,R9 si dioda de langa ele sunt bune ,acumulatorul de la 12.3 in gol ,cu consumator 11,9 v ,am masurat la bornele incarcatorului tensiunea si este zero. In colectorul lui Q3 am 14v , iar dupa rezistenta de 4.7ko am 1,5v adica in baza lui BD 675 . Editat Mai 4, 2021 de wiacob Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2021 Partajează Postat Mai 4, 2021 Din ce văd eu, încărcătorul nu dă tensiune decât la conectarea unui acumulator la borne.Verifică şi tranzistorii şi vezi starea comutatorului de selecţie, poate e întrerupt.Şuntează C-E tranzistorul BD675 şi vezi dacă se aprinde ledul de încărcare. Link spre comentariu
wiacob Postat Noiembrie 15, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2021 Buna seara ,dupa ce am scos si masurat mai multe piese negasind niciuna defecta ,dupa relipirea acestora , incarcatorul functioneaza normal.Cred ca a fost vorba doar de o lipitura rece , alta explicatie nu am . Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 24, 2021 Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Aici schema încărcător cu valorile trecute.Ruşii zic că R6 ar avea valoarea de 15k pe Pcb şi nu de 75k.De asemeni că LM317 se încălzeşte la 72⁰,neavând radiator. Până la urmă lucrează corect?Adică în regim automat?! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 24, 2021 Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Curentul are ca referință tensiunea de deschidere la un tranzistor. Cea mai mare timpenie pt ca tensiunea asta variază foarte foarte mult, mai ales cu temperatura. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 24, 2021 Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Îl întrebam pe proprietar deoarece pe forumul rusesc se plângeau că nu lucrează bine... Link spre comentariu
wiacob Postat Decembrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2021 (editat) Buna seara , acum am avut timp sa desfac incarcatorul . Intradevar R6 este de 15k , LM 317 este pe un radiator de tabla comun impreuna cu BD675A , se incalzeste destul de tare cand acumulatorul pus la incarcat ia curent maxim de incarcare(parca in jur de 0.6 A daca imi mai aduc bine aminte) dar functioneaza bine zic eu , cand conectez acumulatorul se aprinde ledul verde iar cand acesta se stinge inseamna ca acumulatorul s-a incarcat. Aici ar fi un foto Editat Decembrie 3, 2021 de wiacob Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum