norad Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 1 oră în urmă, Mircea a spus: Noi consumam peste 1MWh pe luna in medie. Evident, totul electric.... Pe ce meleaguri? Si cat costa kWh? Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Probabil nu diferă foarte mult preţul de cel de la noi, dar diferă mult salarizarea acolo.Astfel poţi plăti şi 1000-2000 Lei pe curent lunar fără să sughiţi, dacă ai salariu de 5000-10000 Lei.Dar la un salariu de 2500 Lei nu-ţi prea convine...că nu lucrăm toţi ca programatori la firme de top. Sau poate acolo gazul e mai scump decât curentul şi de aceea e preferat cel din urmă...rămâne să primim ceva explicaţii dacă se poate. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Acum 1 oră, Mircea a spus: Noi consumam peste 1MWh pe luna in medie. Evident, totul electric, încălzire/climatizare centrală (22-23*C menținuți constant tot anul). Un pic peste 150m pătrați. Nu-i mult, daca-i totul electric. Cum încalziti? Cu stocarea caldurii (storage heater)? Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Platesc cam 500 lei, tradus in bani româneşti. Costa in jur de 7c kW. Incalzirea se face cu aer suflat peste o rezistenta electrica. Aerul iese prin gauri in planseu. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Sistemul cu aerul cald prin planşeu îl are şi sora mea în Canada.E cam vintage acolo,aş zice.Mai nou se implementează altele.Da' uite că n-am întrebat-o niciodată de sursa de căldură,gaz sau electric?Ciudat că la ea şi aragazul e electric.Canada find mare producător de gaz... Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Păi e mai ieftin kilowatul decât la noi.Că bănuiesc că-n Canada iernile nu-s mai blânde decât aici...iar echivalentul a 500 Lei/lună e rezonabil. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Sora care nu-si permite internetul? Poate o intrebati daca-si permite ceva mai nou, geotermia. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 2 metode electrice de incalzire exista: 1. Radiatoare la nivelul planseului, lipite de perete. Cam 80% din piata sunt cu circulatie libera. Restul de 20% sunt cu ventilatie fortata. 2. Aer suflat. Prima metoda reprezinta marea majoritate a incalzirii (75% din case). Nu ai nevoie decat de un circuit electric, deci orice electrician te rezolva. A doua metoda e in casele mai noi de 20 de ani. 15% din case. Alte metode, pentru restul de 1% ai populatiei sunt solar si geotermic. Rezistenra in planseu incastrata este rara, mai curand incalzesti acoperisul (sa nu se formeze gheata) decat planseul. In casele vechi, dar vechi, se mai arde un fel de motorina si se circula apa calda prin calorifere. Restul de 9%. Acum la moda e termostatul IOT. Link spre comentariu
merck Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 21 minutes ago, validae said: Păi e mai ieftin kilowatul decât la noi.Că bănuiesc că-n Canada iernile nu-s mai blânde decât aici...iar echivalentul a 500 Lei/lună e rezonabil. Banuiesti bine! Nu din cauza caldurii au facut quebecosii : Orasul subteran din Montreal si un citat in alta parte: Quote Underground City (Montreal, Canada) Cu o lungime de 32 de kilometri, Underground City este unul dintre cele mai mari oraşe subteran din lume, întrucât se întinde pe o suprafaţă de 12 kilometri pătraţi. Construcţia a început în 1962, iar ultima îmbunătăţire a fost adusă în 2003. Oraşul subteran include nu mai puţin de 10 hoteluri, pe lângă o serie de universităţi, blocuri cu apartamente de locuit, clădiri de birouri, cinematografe, mall-uri şi stadionul de hochei Bell Centre. Scopul propriu-zis al oraşului subteran a fost să ferească locuitorii de temperaturile de până la -25 de grade Celsius înregistrate iarna, iar în prezent traficul zilnic este estimat la 500.000 de persoane. Canada are multe hidrocentrale si exporta curent in USA la greu. Este si o gluma: Ce face un canadian, iarna, cand ii este cald? Raspuns: Deschide geamul! (caldura este lasata sa mearga non stop iarna). Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 18, 2021 Autor Partajează Postat Mai 18, 2021 (editat) La 17.05.2021 la 5:42, UDAR a spus: Adică 1000kWh pe lună ? Asa este la ei, probabil! Si mie mi se pare exagerat dar cu ziaristii astia.. https://www.google.com/url?sa=i&url=http%3A%2F%2Fmasinaelectrica.ro%2Freciclare-bateriile-masinilor-electrice%2F&psig=AOvVaw3FYxf-vpOIYBuZ17fw7k9Z&ust=1621426050070000&source=images&cd=vfe&ved=0CA0QjhxqFwoTCPDbypri1PACFQAAAAAdAAAAABAD Editat Mai 18, 2021 de gica70 Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 M-aţi făcut curios cu kw în Canada.O să-mi chestionez sora de acolo.Pentru cine se tot miră precizez că are şi internet şi mobil,dar nu agrează tarifele!...Nu toţi pensionarii de acolo înoată în bani... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 7 hours ago, validae said: Sau poate acolo gazul e mai scump decât curentul şi de aceea e preferat cel din urmă...rămâne să primim ceva explicaţii dacă se poate. Nu, sunt oarecum similare la pret. Altfel, nu ar avea nici o sansa sa vanda. Gazul este tras prin orase, nu stiu exact in ce procentaj la case, dar sigur mai putin de 5% (comert/industrie/rezidential) dupa cum zice internetul. Costul infrastructurii si lipsa de interes sunt in defavoarea gazului. Pt colegul @BRANCA, 100MB viteza download la pret de cam 2% dintr-un salariu minim pe economie e mult? Stiu, in România puteai avea 500MB la jumate de pret. Insa aici lumea nu sta pe torente si alte chestii internetofage. Telefoanele sunt scumpe, asa e. Link spre comentariu
merck Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Pai canadianului pentru reteaua electrica nu-i trebuie multe. Pentru stalpi se duce in padure cu toporul si s-a rezolvat problema . Arunca niste cabluri pe stalpi, scuipa pe stalpii din lemn din loc in loc niste transformatoare si gata reteaua. La gaz ... este alta calimera! In plus, n-au cosmaruri ca le sare casa in aer de la scurgeri de gaze da stau cu frica in san din cauza incendiilor . 36 minutes ago, Mircea said: 100MB viteza download la pret de cam 2% dintr-un salariu minim pe economie e mult? Cat mai este salarul minim pe economie si cat mai este ajutorul social? Link spre comentariu
norad Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Acum 2 ore, Mircea a spus: Platesc cam 500 lei, tradus in bani româneşti. Costa in jur de 7c kW. La o casa de 150 mp. In Canada. 7c ar fi 25 bani kWh. Pretul per kWh e cam la un sfert decat in Romania. As vrea si eu sa platesc 500 lei gaz + curent in timpul iernii... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 @merck, 15$ la ora. 2000h pe an. Impozit cred sub 25%. Plus ca vine si retur de impozit cand faci taxele. BS este cred in jur de 600$ pe persoana. Mai bagi la negru de fo 1000$ pe luna si esti boier (faci mai multi bani decat daca ai munci pe salariul minim, plus full asigurari). Daca vii in tarile f calde din nordul Africii, este raiul pe pamant. Sa tot stai acasa. Protectia sociala este sfanta! PS: E poveste cu frigul, te obisnuiesti repede, n-am mai avut reumatism de 20 de ani. E frig uscat. @norad, depinde de provincie, unii platesc dublul celor 7c, e ca in România, distribuitorul face pretul. In US platesti chiar triplu sau mai mult. Sa revenim la Dacia cu morisca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum