Vizitator Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 Rugămintea este sa ma ajutati cu sfaturi (eventual recomandare firma) pentru panouri+baterii+invertor: Maxim necesar 2-3KVA. (frigider, TV, mini-boiler (1K), pompă apă (500W), becuri ...) Suprafată disponibilă pentru panouri 1,5x7m. Buget 3000-4000 euro. Experientă zero in domeniu. Este (si) 1 Mai muncitoresc. Din acestă cauză am indrăznit să cer o părere. Paste fericit ! Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 Inainte de orice altceva,suprafața destinată panourilor pentru puterea pe care o doriți,este prea mică!....de exemplu, un panou policristalin de 280W are dimensiunile de 1,65m x 1m.... O sărbătoare pascală minunată vă doresc! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 (editat) Acum 6 minute, flomar60 a spus: Inainte de orice altceva,suprafața destinată panourilor pentru puterea pe care o doriți,este prea mică!....de exemplu, un panou policristalin de 280W are dimensiunile de 1,65m x 1m.... O sărbătoare pascală minunată vă doresc! Iar puterea aceasta se obține doar în zi perfect senina cu dispozitiv de orientare ce menține panoul perpendicular pe razele soarelui. La montare fixa obții o medie mult mai mica. Editat Mai 1, 2021 de sesebe Link spre comentariu
daniels Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 https://fb.watch/5dg5kQqhpc/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 38 minutes ago, flomar60 said: un panou policristalin de 280W are dimensiunile de 1,65m x 1m.... Conteaza orientarea panourilor? Adica, se pot roti cu 90 grade? Cred ca pot sa ma duc cu 1,65 pe inaltime, iat 7m (cat am eu pe orizontala) x1m (panou) x 280W -> 1960W. Asi mai putea sa ingramadesc 2-3 panouri pe o latura mai umbrita si sa ies in puterea pe care mi-am propus-o. Sau sa refac calculul si sa raman la sub 2000W maxim Am sa incerc dupa Paste si cu un tel. la firma propusa se @daniels. Sa vad care sunt si costurile de instalare, punere in functiune. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 1, 2021 Partajează Postat Mai 1, 2021 20000 lei, spun ei in comentarii. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 2, 2021 Partajează Postat Mai 2, 2021 Exista si panouri de 360W cu dimensiunile de 1050 x 1680mm. Monocristaline half cell cu randament marit. 7 x 360W=2.520W Va recomand sa alegeti baterii cu litiu, NU plumb. Cu 4.800 EURO va putem instala 7 panouri de 360W, invertor 3kW, 2 baterii Pylontech US 2000 2,4kWh bucata. Daca locuiti la nu mai mult de 200km de Bucuresti. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Mai 3, 2021 Partajează Postat Mai 3, 2021 Alimentarea cu energie electrica obtinuta independent merita numai daca nu ai posibilitatea de racord la retea la un pret comparabil investitiei necesare. Ma "joc", de prin 2002, cu sisteme independente pentru uz casnic si am incercat, si pe pielea mea(din fonduri proprii), multe variante. Pretul per kW stocat este inca mult mai mare fata de cel tras din retea. E neeficient sa il arzi in boiler. Din noiembrie pana in februarie si la cel mai bine proiectate si realizate sisteme sunt probleme serioase de disponibilitate. Aici in sud. Dar cu liberalizarea actuala, in stil carpatic, s-ar putea ca in 10 ani sa se echilibreze pretul si sistemele sa devina un complement de luat in seama pentru toti- vara. Daca nu ai optiune de bransare, asta e. Sa stii, randamentul si puterea disponibila reala depind enorm de conditiile locale si difera semnificativ de cele date in catalog. Ca eficienta productiei, cel mai important este suportul panourilor si orientarea sa. Si e cel mai scump de realizat. Puse pe acoperis, din cauza spatiului disponibil sau esteticii, totul se schimba iar proiectantul poate doar sa te informeze corect ce vei obtine. Nu mai pot edita, asa ca vin cu o completare. La ora actuala bateriile cu litiu au devenit mai accesibile ca pret. Ocupa spatiu mult mai redus ca cele clasice cu plumb, la aceiasi energie stocata, si permit mai multe cicluri de descarcare profunda. O atentionare: trebuie instalate intr-o zona unde temperatura ramane mereu pozitiva si sub 45C. Un beci bun si uscat e perfect. Sfatul e valabil pentru a lungi viata oricarui acumulator, dar la litiu e ceva mai mult. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 DUpa buget se face o instalatie fotovoltaica. Cu 4000 de euro poti face un sistem compus din 3 panouri de 330W adica 1000Wp total. Mppt (incarcator solar) de 40-50Ah, 2 baterii pe gel de 200-250AH si un invertor/charger sinus pur de maxim 1,5KWh. Cu ce mai trebuie pe langa la montaj, cable, mufe, sigurante montaj si gata. Maxim o zi dureaza montajul apoi poti face ce vrei cu energia produsa nu conteaza ce alimentezi cat sa nu depaseasca puterea invertorului. Daca este si retea cu atat mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum