yo9hrb Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Adresa radioclubului: Str. Mesteacãnului 1, RO-120024, Buzãu Indicative folosite: YO9KXC Link spre comentariu
yo9gcc Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 1 oră, neagu a spus: Am tot incercat sa gasesc in Buzau un radioclub dar nu am gasit poate stie cineva asa.ceva si sa pot merge sa ma informez mai bine cu ce se mananca radioamatorismul. Multumesc si zi buna. YO9KXC este la intrarea in Parcul Tineretului pe partea dreapta, se vad antenele. In special miercurea in perioada cand se transmite QTC-ul este cineva acolo. Putem vorbi pe PM pentru mai multe detalii, eu sunt din Maracineni - BZ, poti venii acasa la mine si sa vezi pe ,,viu,, cam cu ce se ,,mananca,, radioamatorismul. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 1 oră, neagu a spus: Multumesc de raspunsul dvs asa.de detaliat Pentru putin ! Acum 1 oră, neagu a spus: pentru inceput vreau sa receptionez frecventele sus mentionate de.colegi si sami fac o imagine ce inseamna radioamatorism Am un prieten bun care de ceva timp, e in afara Romaniei, membru al radioclubului pe care il coordonez. In August 2011 a postat aici, pe ELForum, un text in cadrul topicului intitulat "Notiuni introductive pentru un... curios", initiat de userul "suate" . Postarea lui Nea Bobina (caci despre el este vorba!) se poate regasi aici . Ulterior, a acceptat sa o publice intr-o forma putin mai organizata si pe site-ul radioclubului nostru, YO3KXL: Cum definiti radioamatorii si hobby-ul lor ? Putin mai tarziu, textul lui Nea Bobina a aparut si in revista "Radiocomunicatii si Radioamatorism" , de catre regretatul sau secretar general, ing. Vasile Ciobanita (ex-YO3APG), decedat in ianuarie 2013 (Dumnezeu sa-l odihneasca, a fost un om deosebit, care a reprezentat un liant pentru radioamatorii din Romania!). S-ar putea ca daca veti citi textul respectiv sa va fie de folos pentru a va mai forma o parere asupra domeniului in care tocmai doriti sa debutati. Exista, de asemenea, multe alte istorii pe tema - gasibile cu putina rabdare pe Internet. Personal, am mai postat si eu un articol pe acelasi site, cu informatii preluate dintr-o mai veche incercare a dlui. Ciobanita, de a rezuma principalele etape de la aparitia radioamatorismului in lume si pana la evolutia lui in Romania. S-ar putea sa-l gasiti interesant, desi e destul de lung : Scurt istoric al radioamatorismului in Romania Acum 1 oră, neagu a spus: pentru inceput vreau sa receptionez frecventele sus mentionate de.colegi [...] si apoi incet sa incerc mai multe variante de receptoare. In situatia dvs., v-as sugera sa incercati mai intai sa construiti o antena simpla, dar degajata (de exemplu, un dipol de 2x20m), pe care sa va puteti baza la efectuarea primelor receptii. O vorba veche in lumea radioamatorilor spune ca antena face 50% din treaba. Dupa 30 ani de radioamatorism, pot confirma cu tarie veridicitatea acestei pilde ! Cu o antena buna, veti putea folosi orice fel de receptor, chiar daca acela n-ar fi performant. Urmatorul pas pe care vi-l recomand, ar fi sa folositi pentru alimentarea montajelor dvs. radio, o sursa de alimentare liniara decenta (in nici un caz incarcatoare de telefon sau alimentatoare de perete). Evitati sursele in comutatie, pentru inceput, pentru ca va pot perturba receptiile radio, daca nu aveti experienta masurilor care ar trebui luate pentru evitarea acestui fenomen. Un bun inceput ar fi sa cumparati o sursa de alimentare gata facuta, cu protectie la scurtcircuit/suprasarcina; sau daca aveti cunostiintele si indemanarea necesare, sa reproduceti un proiect cunoscut, confirmat si de altii. De cele mai multe ori, receptoarele radio se alimenteaza la 9V sau 12V, pentru asta nu va trebuie neaparat o sursa de laborator, ci una stabilizata simplu, dar testata. Al treilea pas, ar fi sa treceti la realizarea primului receptor. Montajele cu reactie va pot oferi satisfactii imediate, puteti incepe cu ele, dar nu ofera performante deosebite. Ar fi o idee buna sa incepeti cu un receptor cu reactie si apoi sa treceti la altele mai complexe. Acum 1 oră, neagu a spus: Am tot incercat sa gasesc in Buzau un radioclub dar nu am gasit poate stie cineva asa.ceva si sa pot merge sa ma informez mai bine cu ce se mananca radioamatorismul. Multumesc si zi buna. Voi incerca sa gasesc pe cineva in zona si daca se va intampla asta, voi reveni cu detalii. O zi faina, Cezar YO3FHM Link spre comentariu
neagu Postat Mai 9, 2021 Autor Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 1 oră, yo9hrb a spus: Adresa radioclubului: Str. Mesteacãnului 1, RO-120024, Buzãu Indicative folosite: YO9KXC Multumesc, am cautat dar nu este. Link spre comentariu
neagu Postat Mai 9, 2021 Autor Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 1 oră, yo9gcc a spus: YO9KXC este la intrarea in Parcul Tineretului pe partea dreapta, se vad antenele. In special miercurea in perioada cand se transmite QTC-ul este cineva acolo. Putem vorbi pe PM pentru mai multe detalii, eu sunt din Maracineni - BZ, poti venii acasa la mine si sa vezi pe ,,viu,, cam cu ce se ,,mananca,, radioamatorismul. Multumesc, va trimit mesaj si stabilim o data cand pot venii la dvs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum