vio2007 Postat Aprilie 29, 2021 Partajează Postat Aprilie 29, 2021 (editat) Am gasit prin diferite carti sau reviste cate ceva despre coeficientul de temperatura la ceramicii romanesti: -cei cu pasta A sunt cu coeficient pozitiv, exemplu A15 -cei cu pasta H sunt cu coeficient negativ,exemplu H12,acestia ,A si H, se pot folosi in scheme de oscilatoare cu frecventa stabila. ____________________ -cei cu pasta U sunt cu coeficient negativ, exemplu U22 -cei cu pasta P nu stiu,presupun tot cu coeficient negativ........ -Ceramicii disc marcati in codul culorilor cu 5 culori,cei cu culoarea maro langa terminale(e prima culoare) sunt stabili termic cu coeficient negativ. Daca este cineva care are/stie si procentele coeficientilor de temperatura in functie de tipul pastei ,rog sa posteze aici.Multumesc! Editat Aprilie 29, 2021 de vio2007 Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 29, 2021 Partajează Postat Aprilie 29, 2021 De ce nu ne arati si noua materialele din care te-ai inspirat . Poate ca noi mai avem si altele, dar nu stim ce ai tu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2021 Partajează Postat Aprilie 29, 2021 Acum 28 minute, vio2007 a spus: Am gasit prin diferite carti sau reviste cate ceva despre coeficientul de temperatura la ceramicii romanesti: -cei cu pasta A sunt cu coeficient pozitiv, exemplu A15 -cei cu pasta H sunt cu coeficient negativ,exemplu H12,acestia ,A si H, se pot folosi in scheme de oscilatoare cu frecventa stabila. ____________________ -cei cu pasta U sunt cu coeficient negativ, exemplu U22 -cei cu pasta P nu stiu,presupun tot cu coeficient negativ........ Ceramicii specificati in acel fel in privinta stabilitatii termice erau doar cei de tip I, astfel: A = +100 ppm/C H = -33 P = -150 U = -750 Acum 28 minute, vio2007 a spus: Ceramicii disc marcati in codul culorilor cu 5 culori,cei cu culoarea maro langa terminale(e prima culoare) sunt stabili termic cu coeficient negativ. - banda aurie este echivalent cu A de mai sus, - banda maron este echivalent cu H, - banda portocalie este echivalent cu P, - banda violet este echivalent cu U, plus altele: Cei de tip II erau instabili, avand coeficient termic enorm, cuprins intre +/-20% si -90...+30% pentru T = 40... 85C (condensatorii ceramici model CLX, CLY si CLZ) [Radu Ovidiu, Componente electronice pasive, Catalog, Seria practica, Editura Tehnica, 1981.] Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 29, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2021 (editat) Va multumesc! Acum am gasit ceva si in agenda electronistului,editia aII-a: Editat Aprilie 29, 2021 de vio2007 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum