Dumitru Apostolache Postat Aprilie 28, 2021 Partajează Postat Aprilie 28, 2021 Salutari Prieteni , Va pot spune ca imi place si ma pasioneaza energia regenerabila in general, si ma pricep cit de cit la toate. As dori sa cumpar un panou solar , ce imi recomandati sa am in vedere, Care sunt mai bune , monocristaline sau policristaline ? Se pot modifica ,conexiunile ,serie , paralel ale celulelor din spatele panoului ?sa-l pot modifica 12 sau 24 . Si o ultima intrebare , Se poate modifica un UPS 24v cc/1800w la 12v cc ? Va multumesc ! Link spre comentariu
popescuion Postat Aprilie 30, 2021 Partajează Postat Aprilie 30, 2021 Salut . Panourile monocristale au randament cu 3- 5% mai mare decât cele policristaline. 2. Nu se pot face modificări serie ,paralel intre celulele aflate pe același panou solar. Trebuie să aveți 2 panouri fotovoltaice -de preferat de aceiași putere - pe care să le legați serie sau paralel în funcție de cerințele dv. 3. Dacă aveți priză intermediara la alimentarea cu 24v , adică 0-12-24 volți îl puteți folosi fără modificări . Dar va trage un curent dublu din acumulator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum