Bird Postat Noiembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2007 Sa traiesti ! Am incercat sa incarc in "Proton" programul tau si... nu mai merge , Protonul , deocamdata . Am zis sa-l transcriu in PicBasicPro , dar nu m-am descurcat sa inlocuiesc " restore " . Ai incercat si cu un text mai mare de 16 caractere ? Cu bine , Link spre comentariu
Bamse Postat Noiembrie 19, 2007 Partajează Postat Noiembrie 19, 2007 ... Hai ca am gasit ceva pe forumul PROTON si merge pe 16F877A ia codul si modifica pentru ce vrei tu ... Toate cele bune...!!! :smt006 Link spre comentariu
Bird Postat Noiembrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2007 ... Hai ca am gasit ceva ........si merge pe 16F877A ia codul si modifica pentru ce vrei tu ... Toate cele bune...!!! Iti multumesc mult ! Sa ai numai reusite . Cu deosebita stima , Link spre comentariu
Bamse Postat Noiembrie 20, 2007 Partajează Postat Noiembrie 20, 2007 ... am facut si mici modificari pe codul original sa poti afisa pe un LCD16x1 cu PIC16F84A ...am pus arhiva cu schema , codul in basic si HEX !!! :smt006 PROTON & PROTEUS :smt006 Link spre comentariu
Bird Postat Noiembrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Incercati codul urmator luat de pe forumul de la PicBasic.co.uk: introduceti la inceput setarile pentru LCD/pini PIC =ul folosit LCDOUT $FE,1LCDOUT "MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR 2007 "LCDOUT $FE,$C0LCDOUT "***FROM YOUR FRIEND SOUGATA IN INDIA****"'There you fill the LCD memory/buffer...plahplahplahLOOP:LCDOUT $FE, $18PAUSE 500GOTO LOOP*********************************** Cam asta a fost . Cu bine , si multumiri celor care au incercat sa ma ajute ! Link spre comentariu
Bird Postat Noiembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Incercati-l si pe acesta : ' Variable definition CounterA var byte CounterB var byte CounterC var byte DataA var byte ' String to be displayed ' 1 2 3 4 ' 12345678901234567890123456789012345678901234 Data "Olympic Timer Powered by MeLabs PICBasic Pro" 'length = 44 charaters ' Start program BANNER: lcdout $FE, 1 'Clear LCD pause 1000 'Time to initialise LCD ' This loop displays the first 16 characters of the string during 1 second = "Olympic Timer Po" for countera = 0 to 15 'Setup a counter for 16 steps read Countera, dataa 'Goto to memory location and read the character of the string LCDOut DataA 'Display the current character next pause 1000 'Pause the first 16 characters to make them visible ' These two following loops make the text shift effect for 28 times (string is 44 character - 16 first characters already displayed = 28 characters to go) ' When CounterA is 0, we will display "lympic Timer Pow" ' When CounterA is 1, we will display "ympic Timer Powe" ' When CounterA is 2, we will display "mpic Timer Power" ' .... For CounterA = 0 to 28 'This loop will shift the text for 28 times (44 - 16 = 28) CounterC = CounterA + 15 'CounterC indicates the position of the first next character to be displayed LCDOut $FE, $80 'Set the cursor Home (you can try "LCDOUT $FE, 1" or "LCDOUT $FE, 2" too) ' This loop reads the 16 characters to be displayed at that time For CounterB = CounterA to CounterC 'CounterB will read 16 characters starting at character position "CounterC" Read CounterB, DataA 'Goto to memory location and read the character of the string LCDOut DataA 'Display the current character Next Pause 200 'Speed of display shift Next Pause 1000 'Keep the last 16 characters of the text ON during 1 second before restart goto BANNER Link spre comentariu
Bird Postat Decembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2007 Mai vin cu o precizare : Se poate " defila " un text cu cel mult 255 caractere la o singura citire. Atat poate memora eepromul intern al PIC-ului (16F877). Pentru a " defila " mai mult de 255 caractere , se mai butoneaza un pic , pentru a introduce pe rand in eeprom (DATA) cate 255 caractere . Succes ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum