Simion Irinel Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Va salut domnilor electronisti,am si eu nevoie de un stabilizator sa reduca tensiunea de la 12v la 9 v pentru a putea alimenta o boxa portabila la bateria de la masina deoarece boxa functioneaza la 9v,va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Si cum doresti sa-ti raspundem... sa luam cate o solutie din 100 in 100mA, crescator? Numai tensiunea nu este relevanta, trebuie sa precizezi curentul consumat, atat in repaus cat si maxim... Depinde si ce drenaj termic local este acceptabil... Adica nu prea este ca la piata: "vreau alea de pe raftul trei" aici discutam depre parametri concreti. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Dacă nu te pricepi, pune un link cu boxa respectivă, descoperim noi ce consum are.Sincer să fiu e cam ciudată tensiunea de 9V, fiindcă ştiu că uzual boxele folosesc acumulatori Li-Ion sau plumb, deci tensiuni multiplu de 2. Dar asta probabil merge cu pile Leclanche, adică baterii de 1,5V. Ca idee, cel mai simplu ar fi să iei o sursă în comutaţie de genul celei din link, cred că are curent suficient pentru boxa aia: https://www.optimusdigital.ro/ro/surse-coboratoare-reglabile/1108-modul-dc-dc-step-down-lm2596hv.html https://www.optimusdigital.ro/ro/surse-ridicatoare-reglabile/160-modul-dc-dc-boost-xl6009.html (ăsta e pus eronat..) Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Aprilie 27, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Ma gandeam sa fac ceva cu un 2n3055 pus pe radiator plus o dioda 9v1 si ce o mai trebui. Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 XL6009 este convertor DC/DC boost, deci nu va face decat sa ridice tensiunea de intrare, ceea ce nu corespunde cu enuntul... adica trebuie convertor buck. Este nociva ideea de a discuta inutil pe presupuneri - initiatorul topicului trebuie sa precizeze corect si complet toti parametrii, nu sa dicutam aici pe baza de "ghiceala" lucru inutil pentru toata lumea si pierzator de timp pentru cineva care va accesa forumul cautand o solutie concreta, nu discutii vagi pe premise incomplete. Nu stiu cine modereaza aici, insa astfel de subiecte fie sunt aduse urgent la nivelul necesar fie merita inchise. IRINEL: si cum calculezi curentul prin circuitul bazei, daca esti in ceata raportat la curentul maxim consumat??? Vad ca initiatorul are mari nelamuriri intrinseci, subiectul merita mutat la "incepatori", aici numai polueaza zona. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Am avut mai multe link-uri deschise şi l-am copiat aiurea pe ăla care nu trebuia.Am corectat în postare... Dar dacă vrei ceva liniar, un LM7809 ce ar avea ? Sau LM317 eventual.....dar o problemă e că astea liniare transformă diferenţa de tensiune în căldură, cu atât mai multă cu cât curentul cerut sursei e mai mare.Dacă ar fi voba de 1A să zicem, ar fi vorba de disiparea a 3W. Până la urmă alegi ce vrei.... Am mutat topicul la Secţiunea Începătorilor.... Link spre comentariu
grosu99 Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Daca o pui si pe masina atunci trebuie sa ai in vedere o tensiune maxima de 14.4-14.7 V,adica tensiunea maxime de incarcare a acumulatorului.Pina la urma despre ce boxa portabila e vorba ,cam ce putere are ? Puneti si tipul daca aveti datele. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Daca boxa are acumulator ( asa cum au de regula cele portabile ) si cei 9V sunt pentru incarcare atunci 7809 este deajuns, e cel mai simplu si mai usor de folosit ( si cel mai fiabil ). Ai nevoie de ceva radiator capabil sa disipe cativa W, dar nu-i asta o piedica. Daca cei 9V nu incarca ci alimenteaza direct circuitele din interior atunci trebui determinat curentul necesar ( personal nu cred sa fie mai mult de 1,4-2A la tensiunea aia ). Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Aprilie 27, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Buna seara.este vorba despre o boxa gen troler,vreau decat sa reduc tensiunea de la 12v la 9v cat trebuie sa alimenteze boxa,multumesc anticipat. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Poze sau macar modelul scris pe eticheta .. Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Aprilie 27, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Acum 7 minute, dan-a2 a spus: Poze sau macar modelul scris pe eticheta .. Acum 8 minute, Simion Irinel a spus: Acum 44 minute, Marian a spus: Nu pot pune poze ca nu am un telefon adecvat,stiam ca se face cu un 2n3055 pe radiator o dioda de 9v1 si o rezistenta de 330 ohmi si un condensator de 1000 micro la 16v,va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Văd că eviţi să spui ce model e boxa aia, de parcă e ceva strict secret...iar despre schema cu tranzistor ţi s-a spus clar că nu e eficientă. Un LM7809 sau LM317 costă câţiva lei.Şi au performanţe incomparabile cu un stabilizator parametric simplu.Nu ştiu de ce mai scriem atâtea pagini de forum când tu deja vrei schema de doi bani... Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Aprilie 27, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Este o boxa ce dezvolta o putere mare ca oarecum cand da drumul se aude la toti vecinii. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2021 Partajează Postat Aprilie 27, 2021 Atunci succes la stabilizator....iar când o să fii pregătit să dai datele ce ţi se cer, să deschizi un alt topic.Până atunci consider că-ţi baţi joc de răbdarea noastră... Link spre comentariu
Postări Recomandate