Mircea Bartic Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 C12-300MB WN-15S Aceste doua difuzoare indeplinesc cel mai bine conditile tale.C12-300MB merge ca fullrange intr-o incinta de 40 de litri acordata la 60 de Hz.Eu personal as merge pe Winner-ul de 15" are magnet de Neodymium si un sistem foarte bun de racire, si se preteaza si ca fullrange in caz ca vrei sa sonorizezi o sala de dimensiuni medii, si nu vrei sa cari toata instalatia Link spre comentariu
Vizitator zolee Postat Martie 18, 2005 Partajează Postat Martie 18, 2005 Bunaadrian_pintea a scris "Difuzoarele profi de firme adevarate .... Eminence ...JBL .... celestion.... Peavy...... Adevarul ii ca au ungurii si firme ca lumea in comparatie cu SAL...cum ar fii MNC si Garry" 1.Din cate stiu eu JBL nu prea vinde difuri separat ! 2.Firme ca lumea! Adica zimi si mie cu ce e mai bun MNC decat SAL? 3.Garry face in specia boxe si nu exista absolut nici un termen de comparatie intre Garry si SAL sau MNC, eventual le poti compara cu Outline, Dynacord, EV, Nexo s.m.d. inainte ca sa te pronunuti la ceva fa bine si mai asculta studiaza ..... (imi pare rau ca ai fost dezamagit de Beast, dar dupa cum ziceam si in alta parte, sunt de acord ca nu toate produsele isi merita bani, dar nu tre sa-ti pierzi capul, cred ca nimeni nu tea obligat so cumperi)Succes Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 Adrian...ne stim personal si nu e vorba de dispute intre noi. :wink: Dar pot sa te contrazic putin. Acels Beast a fost ars pe un Fust Novatronic de 200 W. Nu trebuie sa-ti spun tie ca un difuzor cade in 90% din cazuri din cauza distorsiunilor si nu a volumului excesiv. Beast-ul are lispa de lac pe bobinaj si la punctele de montaj. Se poate face un test demonstrativ si arata ca un Beast pregatit putin merge bine si peste 300 W. Se incalzeste tare dar nu cade. Cat despre sunet, incearca sa simulezi o incinta in ce soft vrei tu si vezi diferenta enorma intre incintele recomandate de SAL si ceea ce are nevoie difuzorul. Eu nu am reusit sa scot randament la 80-100 HZ cu BEast-ul. Dar se poate demonstra din nou ca la 35-50 Hz difuzorul asta poate multe. A fost conceput ca un difuzor de SPL, nu de auditie sau SQ. Nu are impact mare dar stie bine in joase. Per ansamblu am recunoscut si eu ca e un difuzor care putea fi bun, dar NU este. Nu la acesti bani. Dar sa etichetezi o firma dupa un singur difuzor mi se pare deplasat. JBL vinde difuzoare la bucata in cazul celor auto. Nu are rost sa bagam domeniul PA in discutia asta. Cat despre Eminence, stii bine ca Dani are un Delta 15 A la reparat de un an de zile. Ala a cazut la mai putin de 200 W pe el. Asta inseamna ca Eminence e de rahat? Tot la Dani i-a cazut un Celestion de rev la aprox 15o W pe el. Celestion e de rahat? Acum 2 luni mi-a cazut basul intr-un JBL TR 25....efectiv sa rupt conul, la aprox 200 W. JBL e de rahat? Am 2 sub-uri Garry in uz. 2 x 15 toli, 1000 W (zic ei). Invit pe oricine la o demonstratie comparativa intre un 2x 15" Gary si un PA 40100 de la SAL in incinte facute de mine (si de Dani). 500 W pe ele, test comparativ in sala mare. Mare o sa-ti fie mirarea cand o sa vezi ca duc la fel de mult volum si Gary-ul suna mult mai prost, mai aglomerat si mai putin jos decat SAL-ul. Asta nu inseamna ca SAL-ul face difuzoare profesionale. Ideea ar fi sa sarim peste exemplele negative si peste cazurile extrem de fericite. Cum am mai spus si alta data, extremele nu reprezinta nici o data realitatea. Cat despre produsele de la Kon, atata timp cat angajatii lor recunosc ca sunt mult mai slabe decat SAL, eu nu mai comentez nimic (desi am folosit unele difuzoare de la ei si am fost multumit). SAL vinde in Ungaria, piata Europeana, unde garantia minima ceruta este de 3 ani. Acum sa fiem sinceri....credeti ca isi permit sa repare 50% din produse in aia 3 ani de garantie? E o chestie LOGICA. Intreadevar, ca nu toate stralucesc la parametrii sau ca nu toate isi merita banii, asta e altceva. Pot sa dau N exemple de aparate, boxe sau difuzoare de firma care desi sunt medii sau slabe, costa o caruta de bani si se vand fiindca au sigla corespunzatoare pe ele.Si ca sa inchei povestea... DiY are in esenta dorinta omului de a face ceva BUN incadrandu-se intr-un buget prestabilit (de cele mai multe ori restrans). Asta implica informare, cercetare si munca manuala. Omul este factor de risc in ecuatia asta exact asa cum e si difuzorul. Exista produse gata facute, la cheie. Daca nu-ti asumi riscul, cumperi asa ceva. Personal am bagat bani in teste si experimente. Ca vorba aia, si in cazul electronistilor se spune ca experienta lor se masoara dupa numarul de aparate pe care le-au stricat. Asta este...Sa faci din rahat bici, sa si sune si sa si coste putin, nu se poate. Si daca se poate, bravo celui care o face. De prea putine ori e meritul difuzorului, la gama de produse in discutie. Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 PS: Sa faca cineva o comparatie SAL-MNC la produse, preturi si caracteristici. Sa nu ma mai chinui eu sa scriu concluzia. MNC Big-Bull 15 toli, 200W, distrus complet (a cazut bobinajul cu tot cu suport si baza conului sa deformat). Si exemplele pot continua. Intelegeti o data, CHINEZII PRODUC PT ORICINE. Si sigle se pot pune pe orice. Cerneala este, tiparele merg, hartie este. Daca o sa am rabdare o data am sa postez (spre mirarea multora) o serie de comparatii intre difuzoare identice aflate in vanzare sub mai multe sigle. E prea mare subiectul sa-l acopar intr-o zi. :wink: Link spre comentariu
TITI Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 eu as pune un mag m1231 de 12'' , bine e o parere strict personala si si multi nu cred ca vor fi deacord cu ea, asta e eu am incredere in cele rusesti Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 pai ar fi bine ca parerea ta sa fie bine sustinuta de fapte...nu impresii Link spre comentariu
TITI Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 din pacate mom nu am finante :cry: dar in viitor sper sa pot veni si cu fapte Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 eu in locul tau nu as testa pe banii mei difuzoare..as merge pe ceva despre care se stie ce e bun...nu zic ca ar fi rele...dar nmai bine esti sigur pe tine Link spre comentariu
TITI Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 deocamdata in ceea ce priveste satelitii sunt in studiu , dif alea m1231 erau o varianta in functie de bani voi pune un anumit dif ideia e ca nu vreau o incinta mai mare de 50-60l pt satelit .PS - wooferii sunt in proiect ca am dif de 18'' Link spre comentariu
FIXVID Postat Octombrie 5, 2005 Partajează Postat Octombrie 5, 2005 daca tot a venit vb de mnc ...au si ei cateva difuri bune care nu sunt "demne" de numele chinezarie.. mia zis unu care se ocupa cu sonorizari ca sia cumparat ceva 4ever sau bigbull.. de multe ori a patit sa crape bobina dupa vreo 200W .. apoi sa saturat de ele si sia luat un professional si a zis ca e multumit de ele "intra lejer 300w in ele si numi fac probleme cu rebobinatul difurilor" Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 5, 2005 Partajează Postat Octombrie 5, 2005 SAL = Made in China.Calitati excelente! Se socoteste astfel: atat dai, jumate face, de un sfert merge! La SAL totul se divide cu 100. Link spre comentariu
LUCI Postat Octombrie 5, 2005 Partajează Postat Octombrie 5, 2005 nu vreau sa zic ca sal face difuri foarte bune dar nu am ars nici unul si am folosit un ipa 400 si pot sa zic ca m-am ''jucat cu volumul'' :supz: dar am incercat sa le folosesc in aplicatiile pt care au fost proiectate de ex:un spa 3040 cu un hi pas la 55 hz a tinut lejer o saptamana la 200 w rms noapte de noapte(diful merge si acum fara nici o problema)puterea nominala declarata de SAL e de 150Wconcluzia....s-o traga fiecare(parerea mea e ca la un spl de 90 db nu se preteaza unor aplicati prea pretentioase si cred ca dupa o utilizare mai indelungata la 200W ar fi crapat)Deci vreau sa te contrazic la faza cu puterile ,SAL nu declara puteri mincinoase(arata-mi o firma(de duzina) care o sa recunoasca ca un difuzor de 18'' are doar 180w rms(e vorba de SPA-ul de 18'')puteau si ei sa lipeasca o eticheta cu 500w nu :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 6, 2005 Partajează Postat Octombrie 6, 2005 La SAL puterile sunt mult mai reale decat la restul chinezariilor, pe unguri se pare ca ii intereseaza produsele pe care le vand. Link spre comentariu
Gizmo Postat Noiembrie 8, 2006 Partajează Postat Noiembrie 8, 2006 intreabarea mea e urmatoarea: au boxele astea suficient spl pt. o camera de 20 mp si maxim sonorizari intr-o casa (cand mai da cate-un amic un chef sau de rev.) tweeter medii bass cu ce amplif as putea da in ele? sau mai precis ce kit sa folosesc? Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 sincer mi se pare ceva ciudat,diful de bas postat de tine pana nu de mult avea puterea nominala declarata de 120W,acum vad ca a crescut la 250,ceva mi se pare dubios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum