Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Păreri motocultor

cipriyan123

Postări Recomandate

Ce modele- mărci de motocultoare dețineți? Ce probleme ați avut cu aceste utilaje? Ce motoare aveți pe aceste utilaje? Ce transmisie?As vrea ceva păreri de la cei ce dețin așa ceva in vederea achiziționării unei asemenea mașinării pentru  o suprafață de 3000 metri pătrați. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

5

• CIBY2

4

• daniels

3

• yo9hrb

2

Top autori în acest subiect

Am dizelul mic de la Ruris de care sunt foarte multumit. Inainte am avut unul pe benzina cu motor briggs & stratton de 6,5CP, dar nu se compra unul cu altul. Ambele sunt cu transmisia prin roti conice.

Pt 3000mp iti trebuie unul din ganma profesionala

Editat de daniels
Link spre comentariu

Cauta sa aiba si mers inapoi. Cand ajungi la gard e esential.

Eu am un Oleomac (parca asa ii zice), zis romanesc (asamblat la Pitesti din piese importate din China). Are 2 viteze inainte si una inapoi. 7CP, benzina. N-am avut probleme cu el, il am de vreo 5 ani. Nu am suprafata mare de lucrat, in momentele de glorie a gradinaritului aveam cca 500mp. In schimb am decopertat terenul cand mi-am turnat aleea de acces auto, am maruntit pamantul excavat cand s-a turnat fundatia, ca sa-l pot intinde. Urmeaza sa ii fac o remorca. Nu-mi trebuie neaparat, dar ma plimb pe coclaurile satului.

Link spre comentariu

Gata achiziția.....am luat un o-mac( asta cred că e oleomac) de 8 cp,benzina, 2viteze înainte și una înapoi cu transmisia prin pinioane in baie de ulei. Nu am apucat să îl bag in brazda din cauza vremii_ cam ploioasă,pământul moale.  Revin cu primele păreri după ce îl forjez un pic.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 28.04.2021 la 18:01, yo9hrb a spus:

....

Urmeaza sa ii fac o remorca. Nu-mi trebuie neaparat, dar ma plimb pe coclaurile satului.

Cat am fost in dragoste cu Covidul, din 25 martie, am lucrat si eu la o remorcuta. Costuri totale in jur de 700 lei, din care numai rotile 380. Dar sunt 12/6,5 inch. Cine se descurca de o punte de Tico cu tot cu roti scapa mai ieftin si se alege cu un lucru mai de calitate. 

20210422-131234.jpg

Link spre comentariu

Frumos lucrat .Mai trebuie omologare RAR ,numar inmatriculare ,asigurare , ca la noi legea e tare ambigua.....?   In restul UE tot ce merge sub 12km/h este vehicol lent si nu necesita nimic....

Link spre comentariu
La 28.04.2021 la 22:22, cipriyan123 a spus:

Gata achiziția.....am luat un o-mac( asta cred că e oleomac) de 8 cp,benzina, 2viteze înainte și una înapoi cu transmisia prin pinioane in baie de ulei. Nu am apucat să îl bag in brazda din cauza vremii_ cam ploioasă,pământul moale.  Revin cu primele păreri după ce îl forjez un pic.

Motocultor sau motosapă? Are priza de putere în spate precum tractoarele? Motorul e orientat pe lungime sau transversal? O poza n-ar strica, sa ne clătim și noi ochii.

Link spre comentariu

Este O-mac mc800. Poze deocamdată nu pot face,e băgată deja în magazie și trebuie să dau deoparte câteva chestii....

O găsiți pe net,este model nou scos de ei anul asta.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, daniels a spus:

Cam ce greutate are si din ce e facuta puntea?

Daca te referi la remorca, sare de 100kg. Bena are 120/100/37 cm. Obloanele din tabla de 1 mm grosime prinsa in rame de teava rectangulara de 30/20 mm cu popnituri. Puntea e din teava patrata de 30 cu grosime de 3mm. Fuzetele din teava de 2,5 toli taiata pe generatoare si micsorat diametrul interior la 53 mm pentru rulmenti 6205 si 6304. Axurile recuperate de la tripode de masini de spalat si sudate in teava de 30. Cate doi rulmenti la fiecare fuzeta, 6205 si 6304. 

Protapul din teava de 40/40 mm cu 3 grosime. 

Bena se basculeaza pe spate. Sub cutia din fata este o furca in care intra protapul care se blocheaza cu un bolt. Protapul este articulat fata de punte.

Sub scaunul din fata este o cutie pentru scule, combustibil, ulei de amestec pt motoarele in doi timpi, si de ce nu, o bere rece. 

@Усилитель, sper ca glumesti cu omologarea! 

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări