XAN77 Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Mam tot chinuit cu un montaj sa comunic pe i2c cu un ds1307 folosind software i2c din BascomAVR, pare a fi un bug sau nush ce sa cred dar comunicarea i2c soft la attiny26 folosind liniile b.0 si b.2 (care le foloseste USI in caz ca e activ) nu merge. Verific cu osciloscopul pe liniile scl di sda si nu am nicio activitate. Dupa n teste am decis sa invat sa folosesc USI pe post de i2c master, numai ca nu prea am inteles tot din datasheet. Am inteles ca setez in USICR sursa de clock pentru shift register si un counter de 4 biti, setez modul de lucru ca two wire etc. Stiu ca are detector de conditie start, dar nu stiu daca poate transmite start,stop,ack hardware sau aceste comenzi le dau eu soft. Referitor la sursa de clock, daca setez din USICR ca fiind timer0 overflow, va trebui sa umblu si la registri de configurare ai Timer0 pentru activare prescaler etc. sau nu !! Are cineva un exemplu de cod cu configurarea USI numai sa nu fie in C decat daca are explicatii pe margine :smt003L.E. hmm, pare interesant oarecum USI asta, se poate configura si ca i2c si ca spi si ca usart dar e ceva partial hardware. Chiar nu stie nimeni cum se seteaza ca i2c ? Eu incep sa inteleg cum merge dar miar fi de folos sfatul unui experimentat . Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Noiembrie 22, 2007 Partajează Postat Noiembrie 22, 2007 Mai bine persevereaza si fa'l software. I2C hardware e si mai mare bataie de cap (desi nu am incercat pe AVR ci pe alte MCU). Link spre comentariu
XAN77 Postat Noiembrie 22, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2007 da, pana la urma l-am facut software ca nu am avut de ales. Am cam inteles si cu USI cum e dar a fost mai simplu cu comenzile de i2c soft ale BascomAVR care initial nu-mi mergeau dintr-o nerespectare din partea mea a unei logici tampite a Bascom-ului. Ulterior m-am prins cum sta treaba si am rezolvat. Acum ceasul meu de camera e in functiune, mai suporta update de softuri din cand in cand . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum