Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da. Am facut niste masuratori. Pare a fi tranzistor npn simplu. Beta relativ redus (diferenta între tensiunile în conductie directa a celor doua jonctiuni este mica). Nu are dioda între emitor si colector. Atasez poza aici si o voi sterge la momentul potrivit.

DSCN2410.JPG

Link spre comentariu
La 19.04.2021 la 12:32, validae a spus:

Da, aşa se pare, codul componentei este ,,EE,, (SM6T18A) iar codul de jos e ,,C,, de la China , urmat de anul şi luna fabricaţiei.Eu o căutasem după ,,C714,,....

Acolo s-a întâmplat ceva grav de a crăpat un Transil ca acela, iar daunele sunt mai mari decât par.Trebuie urmărit traseul care duce la acea diodă, doar o supratensiune puternică putea cauza acel defect.

Va salut. Va deranjez cu o intrebare. Am sanse sa gasesc o astfel de componenta ?

Este intr-o boxa portabila.

IMG_0618.JPG

Link spre comentariu

E cel mai probabil un microcontroller cu soft dedicat.Chiar dacă l-ai găsi, ar fi inutil fără softul necesar.Dar ar trebui să fii sigur că e defect, pot fi alte cauze dacă nu funcţionează.Verifică în primul rând dacă e alimentat cu 3 - 5V şi dacă nu se încinge sau are vreun scurtcircuit.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Pe la butoanele frontale ale unor radiouri vechi cu ceas am văzut asemenea membrane pocnitoare, dar unele erau fără picioruşe de ghidare.La serviciu avem nişte tastaturi americane care includ asemenea membrane, dar fără pini de ghidare.Cu pini sigur am văzut, dar acum nu-mi amintesc unde...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 23.01.2021 la 0:40, danipasc a spus:

Buna, oare ar putea cineva sa ma ajute in identificarea unei componente smd prezentata in imagine ? 

Suspectez ca e un convertor DC-DC. Din pacate se incalzeste exagerat de tare si nici nu cred ca scoate tensiunea care trebuie. Langa e un TL431. 

Nu detin schema aparatului, am doar cateva indicii. Intrarea e la 5V, iesirea masurata e 4.3V care merge spre un convertor DC-DC LM2735YMF care ar trebui sa faca 48V. 

Va multumesc. 

File_000.jpeg

o fi asa ceva https://www.silergy.com/productsview/sy22781aaac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări