Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

asta inseamna  un  singur  lucru ... dioda  respectiva  este  marcata  cu  un  marcaj  customizat , iar  destinatarul  diodelor  respective  a  dorit  sa  se  asigure  cum  ca  viitorii  utilizatori  ai  acelei  instalatii  vor  cumpara  diode  de  schimb  pt  partea  de  redresare  de  fortza  numai  si  numai  de  la  el ...acesta  este  motivul  pt  care  datasheet-ul  real  nu  exista  in  catalogul  fabricantului  si  se  afla  sub  cheie  , la  secret ...

Link spre comentariu

Așa o fi, dar catalogul ăsta al meu e unul de uz general, nu e al fabricantului. Mi-a fost de mare folos pana prin 95, după aia nu l-am mai folosit prea mult, ajungând să uit pe unde mai este... Nu spun cât m-a costat în 85...

IMG-20250227-132616-edit-792741434600090

Link spre comentariu

pai  , asta  e  cu  totul  altceva , stimate  tovarase ...eu  am  crezul  ca  ati  gasit  catalogul  fabricantului  si  de  acolo  ati  preluat  poza  precedenta ...

in  acest  caz , avem  acum 2 situatii  posibile  , dupa  cum  urmeaza ...

1--  marcajul  ST1B este  prezentat  in  catalogul  original  al  fabricantului  francez... 

2--  marcajul  ST1B  nu  este  prezentat  in  catalogul  original  al  fabricantului  ...

daca  avem  situatia  1-- , trebuie  intrebat  pe  un  forum  francez  de  electronica ...poate  vreun  electronist  batrin  de  pe  acel  forum  mai  poseda  in  biblioteca / arhiva  proprie  vreun  catalog  din  acesta  antic  de  diode  ... daca  mai  exista  vreunul , atunci  trebuie  rugat  frumos  sa  faca  o  poza  la  datasheet-ul  din  catalog  al  diodei  respective   si ... VOILA  METRO  QUI  PASSE ...! 

daca  avem  situatia  2-- , atunci  abia  se  aplica  perfect  ceea  ce  am  scris  eu  in  postarea  anterioara  si , astfel , nu  se  pot  face  decit  supozitii  , mai  pe  scurt , nimik  concret ...

Link spre comentariu

'66 mai precis. Într-o vreme când informația chiar era valoroasă, și făcea diferența. Acum totul e la un click distanță. 

Acum 27 minute, misuraelectronic a spus:

pai  , asta  e  cu  totul  altceva , stimate  tovarase ...eu  am  crezul  ca  ati  gasit  catalogul  fabricantului  si  de  acolo  ati  preluat  poza  precedenta ...

Apreciez sfaturile și mai ales disponibilitatea de a ajuta. Totuși cred că e prea mare deranjul să mă apuc să caut pe la franțuji cataloage sau electronisti bătrâni. În cel mai rău caz, pot sacrifica una din 6 câte am, ca să aflu tensiunea de strapungere, că asta era interesant de știut, sau concret, o bag să redreseze rețeaua. Dacă ține, e ok, dacă nu ține, vorba unui clasic în viață (încă)... ghinion. 

Mulțumesc pt ajutor. 

Link spre comentariu
Acum 3 minute, doru3160 a spus:

'66 mai precis.

mdea ...eu  nu  eram  nici  macar  in  proiect  in  acea  vreme !  trebuia  mai  intii  sa  ajunga  omul  pe  Luna --- cika asa  zic  gurile  rele  ! --- si  abia  dupa  aia  a  venit  si  rindul  meu  ...💀

Link spre comentariu

Divagand puțin, e impresionant câtă informație au putut strânge autorii în acele vremuri, fără suport electronic, au centralizat și au publicat acel catalog care a rămas valabil 30 ani. Între timp au apărut și altele, dar ăsta pt mine a fost de căpătai. La momentul lansării aveam doar 6 ani, abia 20 ani mai târziu aveam să-l răsfoiesc. Pt autohtone am avut cataloage iprs, dar pt străine, era greu tare fără un catalog din ăsta. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Pt autohtone am avut cataloage iprs, dar pt străine, era greu tare fără un catalog din ăsta...

subscriu ... in  1989 , cind  am  intrat  eu  la  facultate ,  bateam  duminica toate  tirgurile  din  Bucuresti -- recte  Valea  Cascadelor  si/sau  Vitanul --  la  vinatoare  de  cataloage  vestice  de  piese  electronice  -- si  nu  numai , de  ce  sa  mint --... imi  aduc  aminte  ca  erau  ff  scumpe  ... cu  mare  greutate  am  reusit  sa  gasesc  niste  cataloage  de  componente  Philips ,  ST Microelectronics  si  ceva  Sescosem , parca ...

pentru  tinerii  electronisti , ca  sa  va  faceti  o  idee  despre  preturi  ... 

cam  prin  1992  asa , eu  am  fost  primul  din  Facultatea  de  electronica  Bucuresti  care  a  adus  -- mai  intii  pentru  mine  si  apoi  la  vinzare --  cataloagele  originale   tiparite  VRT1  si  VRT2  de  la  ECA Germany... plateam fara  sa  comentez  40  USD  pentru  ambele  la  Istambul   si  apoi  le  vindeam  ca  piinea  calda  si  in  caminul A  din  Leu , dar  si  electronistilor  din  Bz ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

si eu am primit in 1986  un catalog ECA TVT 1  de la fostul meu coleg de banca din liceu , care a plecat in Germania in 1984 inainte de bacalaureat , pe timpul ala era o comoara. Acum l-am scos din biblioteca ,  nu l-am mai folosit de mult timp, acum se gaseste informatie  destula pe net , in acele timpuri nici nu ne puteam imagina cantitatea .

Editat de Seppy
Link spre comentariu

VRT1  era  despre  circuite  integrate  si  echivalentele  lor , iar  VRT2  era  despre  tranzistoare  si  echivalentele  lor --  toata  seria 2SA /2SB / 2SC / 2SD precum  si  2SJ/2sk -- ... era  un  set  de  cataloage grele  ...si  la  propriu si la  figurat ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări