misuraelectronic Postat 8 ore în urmă Partajează Postat 8 ore în urmă asta inseamna un singur lucru ... dioda respectiva este marcata cu un marcaj customizat , iar destinatarul diodelor respective a dorit sa se asigure cum ca viitorii utilizatori ai acelei instalatii vor cumpara diode de schimb pt partea de redresare de fortza numai si numai de la el ...acesta este motivul pt care datasheet-ul real nu exista in catalogul fabricantului si se afla sub cheie , la secret ... Link spre comentariu
doru3160 Postat 8 ore în urmă Partajează Postat 8 ore în urmă Așa o fi, dar catalogul ăsta al meu e unul de uz general, nu e al fabricantului. Mi-a fost de mare folos pana prin 95, după aia nu l-am mai folosit prea mult, ajungând să uit pe unde mai este... Nu spun cât m-a costat în 85... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă pai , asta e cu totul altceva , stimate tovarase ...eu am crezul ca ati gasit catalogul fabricantului si de acolo ati preluat poza precedenta ... in acest caz , avem acum 2 situatii posibile , dupa cum urmeaza ... 1-- marcajul ST1B este prezentat in catalogul original al fabricantului francez... 2-- marcajul ST1B nu este prezentat in catalogul original al fabricantului ... daca avem situatia 1-- , trebuie intrebat pe un forum francez de electronica ...poate vreun electronist batrin de pe acel forum mai poseda in biblioteca / arhiva proprie vreun catalog din acesta antic de diode ... daca mai exista vreunul , atunci trebuie rugat frumos sa faca o poza la datasheet-ul din catalog al diodei respective si ... VOILA METRO QUI PASSE ...! daca avem situatia 2-- , atunci abia se aplica perfect ceea ce am scris eu in postarea anterioara si , astfel , nu se pot face decit supozitii , mai pe scurt , nimik concret ... Link spre comentariu
PavelR Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă Din ce stiu eu acest catalog e de la începutul anilor 60 Link spre comentariu
doru3160 Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă '66 mai precis. Într-o vreme când informația chiar era valoroasă, și făcea diferența. Acum totul e la un click distanță. Acum 27 minute, misuraelectronic a spus: pai , asta e cu totul altceva , stimate tovarase ...eu am crezul ca ati gasit catalogul fabricantului si de acolo ati preluat poza precedenta ... Apreciez sfaturile și mai ales disponibilitatea de a ajuta. Totuși cred că e prea mare deranjul să mă apuc să caut pe la franțuji cataloage sau electronisti bătrâni. În cel mai rău caz, pot sacrifica una din 6 câte am, ca să aflu tensiunea de strapungere, că asta era interesant de știut, sau concret, o bag să redreseze rețeaua. Dacă ține, e ok, dacă nu ține, vorba unui clasic în viață (încă)... ghinion. Mulțumesc pt ajutor. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă Acum 3 minute, doru3160 a spus: '66 mai precis. mdea ...eu nu eram nici macar in proiect in acea vreme ! trebuia mai intii sa ajunga omul pe Luna --- cika asa zic gurile rele ! --- si abia dupa aia a venit si rindul meu ... Link spre comentariu
doru3160 Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Divagand puțin, e impresionant câtă informație au putut strânge autorii în acele vremuri, fără suport electronic, au centralizat și au publicat acel catalog care a rămas valabil 30 ani. Între timp au apărut și altele, dar ăsta pt mine a fost de căpătai. La momentul lansării aveam doar 6 ani, abia 20 ani mai târziu aveam să-l răsfoiesc. Pt autohtone am avut cataloage iprs, dar pt străine, era greu tare fără un catalog din ăsta. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă (editat) 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Pt autohtone am avut cataloage iprs, dar pt străine, era greu tare fără un catalog din ăsta... subscriu ... in 1989 , cind am intrat eu la facultate , bateam duminica toate tirgurile din Bucuresti -- recte Valea Cascadelor si/sau Vitanul -- la vinatoare de cataloage vestice de piese electronice -- si nu numai , de ce sa mint --... imi aduc aminte ca erau ff scumpe ... cu mare greutate am reusit sa gasesc niste cataloage de componente Philips , ST Microelectronics si ceva Sescosem , parca ... pentru tinerii electronisti , ca sa va faceti o idee despre preturi ... cam prin 1992 asa , eu am fost primul din Facultatea de electronica Bucuresti care a adus -- mai intii pentru mine si apoi la vinzare -- cataloagele originale tiparite VRT1 si VRT2 de la ECA Germany... plateam fara sa comentez 40 USD pentru ambele la Istambul si apoi le vindeam ca piinea calda si in caminul A din Leu , dar si electronistilor din Bz ... Editat 3 ore în urmă de misuraelectronic 1 Link spre comentariu
Seppy Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă (editat) si eu am primit in 1986 un catalog ECA TVT 1 de la fostul meu coleg de banca din liceu , care a plecat in Germania in 1984 inainte de bacalaureat , pe timpul ala era o comoara. Acum l-am scos din biblioteca , nu l-am mai folosit de mult timp, acum se gaseste informatie destula pe net , in acele timpuri nici nu ne puteam imagina cantitatea . Editat 3 ore în urmă de Seppy Link spre comentariu
misuraelectronic Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă VRT1 era despre circuite integrate si echivalentele lor , iar VRT2 era despre tranzistoare si echivalentele lor -- toata seria 2SA /2SB / 2SC / 2SD precum si 2SJ/2sk -- ... era un set de cataloage grele ...si la propriu si la figurat ... Link spre comentariu
fluffy38 Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă https://www.eca.de/en/homepage/books/vrt-volume-1-a-z/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum