Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

Acum ca ai adus vorba, și eu am avut un catalog cu tranzistoare altele decât românești, de înainte de 90. Rețin ca prin vis ca ar fi avut și diode. Partea urâtă este ca i-am pierdut urma, nu l-am mai văzut de mult. O să-l caut și eu. Era de mărimea cărții albastre cu scheme radio. Scumpe cu crengi în vremea aia...dar le plăteai bucuros dacă le găseai. 

Link spre comentariu

primul  pas  pe  care  trebuie  sa  il  faceti  este  urmatorul ...

desfaceti  o  dioda  de  pe  radiator  si  verificati  ce  metric   are  surubul  ?... este  un  prim  indiciu  in  lipsa  altor  informatii  existente ...

pasul  nr  2  este  sa  verificati  daca  toate  cele  4  au  katodul  la  surub , sau  sint  2  asa  si  2  invers  ? ...

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Craciun a spus:

n-are  nici  o  gara  ultimul  link  cu  diodele  noastre  din  poza  initiala ...

nici  cei  mai  cretini  din  lume  fabricanti  nu  strica  orzul  pe  giste -- recte  sa  risipeasca  metalul  ca  sa  faca  ce  anume ? o  dioda  de  1 amper ?  

niciodata  never-ever !  aici  este  o  simpla  coincidenta  de  marcaje , nimik  altceva ...

Link spre comentariu
Acum 53 minute, misuraelectronic a spus:

primul  pas  pe  care  trebuie  sa  il  faceti  este  urmatorul ...

desfaceti  o  dioda  de  pe  radiator  si  verificati  ce  metric   are  surubul  ?... este  un  prim  indiciu  in  lipsa  altor  informatii  existente ...

M16x2mm. 

Toate sunt la fel ca polaritate. 

Acum 2 minute, Craciun a spus:

Salut @misuraelectronic

Am cautat doar dupa marcaj.

După marcaj am cautat și eu. A fost primul pas, înainte de a posta aici. 

Link spre comentariu

Cu pasul am avut o surpriza tare urita pe la inceputuri, aveam un redresor de rezerva care trebuie rezolvat, avea puntea defecta, luat 3 diode si 3 tiristoare din magazie, ceva IPRS de 25A diodele, ceva Tesla tiristorii doar ca s-a aminat lucrarea, era rezerva rezervei sau ceva de genul, au ramas componentele in cutia de deplasare, dupa citeva luni am ajuns la fata locului si ne apucam sa schimbam omponentele din redresor, era trifazic cu punte semicomandata, la o dioda s-a pierdut o piulita...mno, mare brinza luam de la una defecta...surpriza a fost acuma, diodele originale, tot IPRS erau cu surub metric, alea noi, identice si la fel cu filet imperial!

Asa ca am cautat de ne-am saturat dupa piulita aia pina am gasit-o pitulita intr-un colt de cutie.

Care a fost ideea de le-au incurcat metric cu imperial gaia-i stie.

Link spre comentariu

deci  ...

cea  mai  slaba  dioda  care  sa  aiba  un  surub  M16  duce  minim  minimorum  100A iar  cea  mai  zdravana --- sper  sa  nu  spun  vreo  mare  prostie --- duce  cam  240A ...ca  si  tensiune , aici  este  mai  dificil  de  cuantizat  cit  poate  aceea  din  poza ... eu  banuiesc  un  minim  minimorum teoretic   de  400 v  si  un  maxim  maximorum  teoretic de  1600 v ...

daca  ar  fi  dupa  mintea  mea , si  daca  montajul  este  alimentat  dintr-un  trafo  monofazat  la  230v ca ,  atunci  eu  as  indrazni  sa  zic  asa ...

diodele  originale  sint  redresoare de  putere   de  uz  general  ,  cu  un  minim  de  curent  de  100 a  Ifav  si  un  minim  de  tensiune  de  400v ca ...

Link spre comentariu

Plauzibil, și la curent bănuiam ca nu-s de 3A. Cu tensiunea e mai dificil de aproximat. Dacă ar fi 400V, atunci acoperă toate nevoile din aplicații domestice. De asta voiam să consult o foaie de catalog, dar din săpaturile de până acum, nu am dat de acel catalog. Mă tem să nu-l fi dat  cuiva la un moment dat, și să fi uitat. Acum îl caut ca în carul cu fân.  Poate am noroc și găsește validae câte ceva în catalogul lui. Între timp mai caut și la mine. 

Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Cu pasul am avut o surpriza tare urita pe la inceputuri

Pasul l-am măsurat cu lera sau calibru, cum i-o zice. E metric, și 2 s-a potrivit la fix. De altfel, dacă firma e franțuzească, e normal sa fie metric. Dacă era de la englezoi, era de mirare să fie metric. Ăia nici acum nu lucrează cu metric. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări