Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

Mi s-a stricat un dremel Parkside și nu reusesc să gasesc denumirea componentelor. Acestea sunt pe pcb-ul care reglează turația

image.thumb.png.bc834e59c26841dda84694dccbfad7b5.png

image.thumb.png.c31190377208450b8bc3bce6e3c415fb.png

Link spre comentariu

Mulțumesc pt răspuns.

Am facut o poza mai bună după ce am insistat cu un pic de șmirghel și polarizare încrucișată

Microcontroler.jpg

Link spre comentariu

Taraxacus.Am impresia că defectul tău e identic cu cel al sârbului din linkul pus de tine. Circuitul de comandă S692LF nu se găseşte,iar GS069 utilizat la variantele tip B nu e compatibil cu placa ta.

Omul a făcut o improvizație cu 555,pe care ai putea s-o copiezi.Eventual să-i faci o nouă placă??Sau eventual să copiezi una de la var tip B cu GS069.

Eu am o variantă tip B.Şi la astea am văzut că sunt probleme cu rulmenții,datorită fabricației:

https://m.youtube.com/watch?v=tUnc_mmn6q8

De curiozitate şi tu ai prevăzută încărcare baterie la +5V?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Taraxacus.Am impresia că defectul tău e identic cu cel al sârbului din linkul pus de tine. Circuitul de comandă S692LF nu se găseşte,iar GS069 utilizat la variantele tip B nu e compatibil cu placa ta.

Omul a făcut o improvizație cu 555,pe care ai putea s-o copiezi.Eventual să-i faci o nouă placă??Sau eventual să copiezi una de la var tip B cu GS069.

Eu am o variantă tip B.Şi la astea am văzut că sunt probleme cu rulmenții,datorită fabricației:

https://m.youtube.com/watch?v=tUnc_mmn6q8

De curiozitate şi tu ai prevăzută încărcare baterie la +5V?

La mine se scoate bateria de acumulatori și se încarcă într-un slot legat de un alimentator. este la fel cu cel al sârbului de la care am luat schema. Același acumulator se poate  folosi și la bormasina pe care o am. Am un regulator DC pt motoare de cc cu 555 care e prevazut cu un 7805 pt alimentarea lui 555. Am sa incerc sa-l adaptez pe asta. Mai întâi am să fac o măsurătoare pe care trebuia să o fac de prima dată, adică să văd ce curent ia motorașul în gol și în sarcină ca să văd dacă nu are vreo bobină în scurt.

Link spre comentariu

Taraxacus.Pe net am mai întâlnit defecte de reglaj turație la mai multe tipuri de scule,de ex masini insurubat.De multe ori cedează diodele puse in paralel cu Mosul,dar şi mosfetul...

Dacă faci un adaptor ar trebui lipit pe placa actuală.Pe dos mai mult ca sigur e comanda de încărcare acumulator.

Link spre comentariu

Am si eu un dremel de la lidl, dar il folosesc de fiecare dată la turație maximă. Cred că are si un intrerupator pe capăt, care alimentează pe direct, fără variator. Voi il folosiți la viteze intermediare? La ce anume operatiuni? Vreau să spun că dacă întâmplător s-ar buși variatorul, nu aș simti lipsa lui. 

Link spre comentariu

În funcționarea motorului există întreruperi scurte atunci când periile trec de pe o lamelă a colectorului pe alta.Acele întreruperi blochează tiristorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări