Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

În ce carte ai găsit datele? Ca Gogu nu-l cunoaște, ba chiar îmi sugera la un moment dat ceva de altă etnie. 

Si ca fapt divers, piesa asta am găsit-o pe net, e un darlington banal. Poate explica cineva prețul? E ambalaj original, neumblat. 

IMG-20250123-213604-edit-168221406969525

Link spre comentariu
Acum 26 minute, nelu F a spus:

Catalog ICCE 1980.

Cred ca îl am, dar nu e acasă, și pana luni aveam limbrici. Mulțumesc. 

Acum 17 minute, UDAR a spus:

Ia uite ce-am găsit eu :

GR559.thumb.jpg.50220fb7fb2e20ec27914138d0839e86.jpg

Pare plauzibil, mai ales că e și marcat un capăt, la fel ca la diode, dar pe pocnitoarea asta ce o am la îndemână, fiecare piesă arată altceva. Aveam un traf rămas de la niște încercări, și cred ca scoate 3...4 kv, o sa probez una. 

Link spre comentariu

Probabil că nu poate fi testată cu multimetrul pe poziția Diode . Posibil să fie mai multe diode (sau doar joncțiuni) în serie .  O baterie de 9V sau o sursă, o rezistență de protecție în serie (sute de ohm - 1 kiloohm) și multimetrul pus pe mA. 

Link spre comentariu
Acum 54 minute, doru3160 a spus:

Le știe cineva, sau pot să le arunc liniștit? 

Si nici pe astea nu le găsesc nicăieri

Daca nu le mai frecati pe plastic si le înveliti în staniol, va scap eu de ele. Si de componentele ce seamana cu niste diode. Desi nu stiu înca la ce-or fi bune.

Link spre comentariu

Da, mi se pare deplasată valoarea de 14 000 V.  Mă gândesc la redresoarele de înaltă de la vechile TV AN. Fizic aveau dimensiune care nu permitea conturnarea pe exterior. Ori aici dacă bagi cât zic ei acolo pe un capăt, nu știu ce continuu/pulsatoriu iese pe partea cealaltă. 

Acum 2 minute, franzm a spus:

Desi nu stiu înca la ce-or fi bune.

Asta ma întrebam și eu, dar acum ca știu ce sunt, e un progres... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări