UDAR Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Acum 4 ore, dem3ntor a spus: Sa testez cu un 7805? Multumesc. Cred că dacă mergea cu 7805 puneau și ei 7805 - e mult mai ieftin . Poți totuși încerca dacă nu ai alte variante . Eventual pui o diodă în serie cu ieșirea să reduci tensiunea. Asta, bineînțeles, după ce faci verificarea recomandată mai sus . PS Circuitul original are un curent ”de pierderi” mult mai mic decât 7805 : 2-4µA față de 3-5mA . De asemenea este LDO . Habar n-am dacă asta contează odată ce, în spiritul unei secretomanii consacrate pe aici, nu ne spui ce placă e aia și ce face. Editat Aprilie 5, 2021 de UDAR Link spre comentariu
dem3ntor Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Am pus 7805 si functioneaza, este un leagan pentru bebelusi. Fara radiator se incalzea cam tare, cu radiator merge caldut. Multumesc! Link spre comentariu
geomx Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 am si eu o intrbare in legatura cu o dioda smd .... capsula SMA, circa 3x4 mm masurati ochiometric ... are cineva vreo idee ce tip de dioda ar fi? .... eu presupun ca ar fi o dioda supresoare dar nu gasesc nicaieri vreun pdf sau macar ceva date despre ea .... este identica cu cea din dreapta "C714" scrie pe ea am postat aici ca m-am gandit ca n-are sens sa deschid un alt topic ... face parte de pe o placa a unui transportor industrial de mare tonaj, presupun ca placa respectiva se ocupa de controlul rotilor .... multumesc! http://www.imagebam.com/image/0b4e141375261437 http://www.imagebam.com/image/57cec31375262414 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 E absolut identică cu cea din dreapta ei (se vede slab codul de jos cu cifra 7), dar am impresia că dacă ea e conectată la pinul 3 de la integratul din stânga ei, acela e sigur bubuit, chiar dacă nu pare la vedere.... Ar fi util să verifici asta.Ar fi de ajutor să măsori cu multimetrul pe domeniul de joncţiuni şi dioda alăturată, să vezi ce cădere de tensiune are.Astfel poţi afla dacă e Schottky sau normală.Ca să nu zic că poate fi dusă şi aia, dat fiind că ele sunt înseriate.Oricum, defectul nu se rezumă doar la aflarea tipului diodei şi înlocuirea ei....trebuie ,,săpat,, adânc în schema aia.Mai sunt şi alte defecte acolo... Am căutat despre acea diodă, dar foarte probabil nu ştiu eu cum s-o caut, nici nu pierd toată ziua pentru asta.Eu aş da-o jos pe cea bună, (dacă mai e bună )şi aş testa-o prima dată ca pe una Zenner sau Transil, aplicându-i printr-o rezistenţă de valoare mare (100k de ex.) o tensiune inversă de minim 50Vc.c. şi măsurând tensiunea la bornele diodei. Dacă nu e Zenner sau Transil, nu va exista nicio cădere de tensiune inversă pe joncţiune.Deci ar putea fi o redresoare ordinară.Apoi corelezi poziţia ei în schemă (cu puţin ,,reverse engineering,, în zonă) şi vezi ce funcţie ar putea să aibă acolo.De asta am zis că ar fi bine să verifici dacă e conectată la pinul 3 al integratului HC193M, care pin e o ieşire.... Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Foarte probabil este SM6T18A de la ST - Transil 18V 600W , capsulă SMB. https://www.tme.eu/Document/23edf92c6d89bbe8073980c526ca9a86/SM6T.pdf Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Da, aşa se pare, codul componentei este ,,EE,, (SM6T18A) iar codul de jos e ,,C,, de la China , urmat de anul şi luna fabricaţiei.Eu o căutasem după ,,C714,,.... Acolo s-a întâmplat ceva grav de a crăpat un Transil ca acela, iar daunele sunt mai mari decât par.Trebuie urmărit traseul care duce la acea diodă, doar o supratensiune puternică putea cauza acel defect. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Salutari! rog pe cel care stie sa-mi spuna si mie ce este piesa din foto. masurata pe ohmetru indica putin p[este 5 ohmi in ambele sensuri. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Poate fi o siguranță polimerică ( PTC). Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Incalzeste-le... si masoara... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Acum 49 minute, UDAR a spus: Poate fi o siguranță polimerică ( PTC). Dupa culoare asta imi pare si mie. Dar, desi nu a trecut mult de cind am facut poza, nu reusesc sa-mi amintesc unde le-am pus! Voi mai cumpara miine doua de la un tip care nu stie nici el ce sint! Link spre comentariu
nelutu Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Siguranta polyswitch 0.16a TRF600-160-2 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 Multumesc (desi cam tirziu) de info! Apropo, am cumparat niste difuzorase noi, cele din foto, de la ce ar putea proveni? Au diametrul de doar 52 mm, dar puse pe un radio suna decent! Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 Posibil tweeter în boxe "low cost". Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 cam asa am zis si eu, dar suna cam de banda larga! chiar acuma pregatesc un amplificator de mica putere cu AC-uri! asta e una din pasaricile mele pe anul asta! Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 La 08.05.2021 la 20:37, Marele Savant a spus: Au diametrul de doar 52 mm, dar puse pe un radio suna decent! Posibil sa fie de la ceva casti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum