Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

Am dat jos de pe placa acest optorezistor  si in locul unde era pozitia rezistorului am pus un potentiometru si reglat la 1,6K totul e perfect, semnalul e amplificat corect, aceasta rezistenta fiind folosita ca reactie negativa al unui opamp. Daca lasam montat fotorezistorul castigul operationalului era nesemnificativa. Tensiunea masurata la pinii 1 si 2 unde ar fi ledul e de 6V, si astfel valoarea rezistentei era undeva la 900 ohmi. Nu am schema din pacate.

Link spre comentariu

Ala impreuna cu operationalul face limitarea aia de semnal de pe intrare, aia care l-au pus au avut ei o strategie in cap, deci nu-l lasa scos.

Ce-ai facut tu e sa ascunzi problema, nu sa o rezolvi.

Intai testeaza optorezistorul asa cum ti s-a sugerat, sa fii sigur ca functioneaza ( trebuie sa-i varieze rezistenta functie de curentul prin led ).

Si apoi vezi si de ce ai 6V pe partea de led, vezi de unde vin aia si daca nu cumva e ceva defect in alta parte. 

PS: Mama ei de teorie...

Link spre comentariu

Dacă fotorezistorul e intrerupt(rezistență infinită) poți încropi ușor un alt optocuplor, montând un fotorezistor ordinar ( se poate recupera de la un senzor PIR defect) față în față cu un led galben, ambele presate într-un mic tub de plastic negru sau învelite cu bandă neagră.

Link spre comentariu

Acum 10 ore, Stefan a spus:

@modoran Unde a spus că tensiune pe LED este 6V?

UIte aici a zis ca ar fi 6V la bornele ledului.

Acum 16 ore, alex26 a spus:

Tensiunea masurata la pinii 1 si 2 unde ar fi ledul e de 6V, si astfel valoarea rezistentei era undeva la 900 ohmi. Nu am schema din pacate.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Rezistența serie cu ledul are doar 100 ohmi. Se vede în poza a doua, și e cam puțin pentru 6V deoarece dacă ledul e IR, pe el cad maxim 1,2V iar prin el trec cel puțin 48mA. 

Fotorezistența are 900 ohmi dar ca să meargă ar trebui să aibă 1K6. Asta înseamnă că ledul e alimentat cu mai mult decât trebuie. 

Trebuie de mers pe traseu după rezistența de 100 ohmi și de văzut cine alimentează ledul cu 6V. Posibil să fie un AO din ce am văzut din schemele de pe net care au optocuploare cu fotorezistențe. 

Link spre comentariu

Nu deschid alt topic .

Decodor digi a fost alimentat cu 30V in loc de 12  .Prima sursa (5V) a intrat in scurt .

Am dat sursa jos si nu mai are scurt .

Alimentat cu 5V extern am activitate ok ( on-off) , nu am HDMI sa testez semnal video in locatia actuala .

Are si restul tensiunilor :3,3 ; 1,3 si 1,0 volti .

Notata JWK7J .Alimentare + la pin 5 si msa la pin 2 .

Capsula 6 pini smd :

https://tr.aliexpress.com/i/1005006817328054.html

https://www.lcsc.com/datasheet/lcsc_datasheet_1912111437_JoulWatt-Tech-JW5052C_C371419.pdf

Echivalent ? Alta notare ?

Are cineva de vanzare ?

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări