Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

După știința mea MMBTA92 nu se marchează așa (cel mai probabil cu 2D). Și apoi, ce să caute un tranzistor de 300V într-un laptop? Nu că ar fi imposibil dar nu cred.

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Acum 1 oră, UDAR a spus:

După știința mea MMBTA92 nu se marchează așa (cel mai probabil cu 2D). Și apoi, ce să caute un tranzistor de 300V într-un laptop? Nu că ar fi imposibil dar nu cred.

Da stiu ce zici dar ma uitam la asta

Probabil ca ar fi mai usor de identificat daca ne-ar spune omu ce e integratul acela din dreapta sus care e legat la inductorul 8R2. 

Untitled.jpg

Editat de danipasc
Link spre comentariu

Da, se pare că Panjit marchează așa. Din păcate nu am găsit cum arată marcajul pe tranzistor . La tranzistorul de mai sus eu consider că este codul A9 nu A92 și se potrivește cu desenul de la Alfa&Omega. În fine, noi mai mult dintr-o poză nu putem. 

Link spre comentariu

Proprietarul era un prieten bun si mi l-a dat sa vad daca se poate face, dar dupa 2 zile a zis ca a gasit pe cineva interesat de carcasa, baterie si va renunta sa l mai repare. Problema era la display, nu avea nici iluminat nici imagine. Va multumessc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

verifica  datasheet-ul  lui  sg6848  sau  sg6859 , comparativ  cu  situatia  reala  de  pe  placa ...

daca  seamana  cit  de  cit  cu  realitatea  din  teren , atunci  fa  ochii  mari  la  piesele  conectate  la  pinul 3 ...sint  muuuulte  integrate  de  acest  gen si  toate  difera  intre  ele  la  pinul3 ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

daca  se  potriveste  in  mare  cu  cele  2  de  mai  sus , atunci  avem  un  punct  de  plecare  in  descoperirea  integratului  corect ... daca  nu  se  potriveste  delok  cu  cele  2  de  mai  sus , atunci  ia  si  scoate  pe  o  coala  de  hirtie  dispunerea  pinilor  de  pe  cablaj  si  atunci  vom  cauta  alte  piste  posibile ...

Link spre comentariu

ce  inseamna  out la  pinul  6 ?  intra  sau  nu  in  poarta  unui  mosfet  de  putere ?  condensatorul  de  la  pinul 3  merge  sau  nu  la  masa ?  raspunde  si  tu  mai  repede , daca  vrei  sa  fii  ajutat ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

nici  vorba  de  asa  ceva ... 

din  documentatia  mea  stufoasa , singurele  2  integrate  de  acest  fel  care  au  condensator  la  pinul  3  sint  ld7533  si  ld7537 ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări