Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

E cel mai probabil un receptor IR, probabil pentru a se putea comunica prin infraroșii cu dispozitivul.Lipsa senzorului nu e critică, dar puteți recupera ușor astfel de senzor de la orice dispozitiv cu telecomandă.De exemplu modulatoare FM auto, DVD-uri, lămpi stradale cu senzor PIR, televizoare vechi sau noi defecte, radio-cd auto, etc...

Montați acel senzor exact în poziția în care ați găsit pe cel original.

image.thumb.png.e184238eb76ca70b5eb1bde329cfb3cb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca pui o poza "cropata" in acel mod, lipsesc detalii - deci trebuie sa precizezi tu daca este SOT23 (in contextul unei poze care acopera mai mult iti dai seama de dimensiune, dar cum ai pus tu numai presupui) + sa precizezi daca pe silkscreen ai notatia componentei (Q ar insemna tranzistor, IC ar insemna circuit integrat).

O imagine mai cuprinzatoare poate da si alte date, macar un hint depre ce functie indeplineste, in functie de piesele din jur ...

Link spre comentariu

Buna seara, cine ma poate ajuta cu identificarea acestor doua integrate ? 

Se pare ca sunt de la Fairchild nu stiu insa daca codul e PJFAE respectiv PJHAY sau ACT125 respectiv ACT04. 

Integratele provin dintr-un B&W Zeppelin din partea finala de amplificare class D. Dupa fiecare din aceste doua urmeaza cate o pereche de mosfeti P si N. 

Pe pcb-ul albastru in stanga e partea de bas care functioneaza in punte si in dreapta e amplificarea pentru difuzoarele stanga/dreapta. Etajele sunt identice. 

Multumesc. 

WhatsApp Image 2024-09-06 at 19.42.04_a47f7d51.jpg

WhatsApp Image 2024-09-06 at 19.54.36_c858a53f.jpg

Link spre comentariu
Acum 9 minute, UDAR a spus:

Codurile sunt 74ACT125 respectiv 74ACT04.  De la alți fabricanți pot fi cu prefixul SN74..... sau CD74..... etc. 

Deci e vorba de

74ACT125 Quad buffer

https://www.mouser.com/datasheet/2/149/FairchildSemiconductor_16141837486929-795625.pdf

si 74ACT04  Hex Inverter ? 

https://www.tme.eu/Document/e39c93f56c3c1a7baa37bd2cce18f397/74ACT04SC.pdf

Pin-out-ul e identic cu pcb, ma refer la numar de pini, si alimentare. Multumesc pt raspuns. 

Link spre comentariu
La 04.09.2024 la 20:40, alex26 a spus:

Am apucat de am dezlipit-o si doar poza asta am facut-o si am mai facut acum una cu locul lipsa. E in zona mufei ce duce spre display.  E Sot23 si nu exista nicio notatie pe cablaj.  .https://postimg.cc/gallery/1P6WwN0

Sa fie un mic smps ce alimenteaza iluminarea display-ului? Vad si o bobina acolo..cum se manifesta defectul laptopului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări