antonvasileeee Postat Februarie 2, 2024 Partajează Postat Februarie 2, 2024 Am primit mai multe foto . https://postimg.cc/TLDf5ZtG https://postimg.cc/dZcv24fC https://postimg.cc/Mf0wd1kF Link spre comentariu
cimitavita Postat Februarie 2, 2024 Partajează Postat Februarie 2, 2024 piesulicile sunt de la TI şi le găseşti cu denumirile astea doar în DS vechi. BEG - SN74AHCT1G08DCK BBG - SN74AHCT1G02DCK Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Februarie 2, 2024 Partajează Postat Februarie 2, 2024 Multumesc frumos . Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 4, 2024 Partajează Postat Februarie 4, 2024 Ce este acest CI? FAVAG FM220 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 (editat) Ar trebui să fie bobină, dar o măsor ca rezistor. Este tranzistor. Un link spre foaia de catalog? Editat Februarie 21, 2024 de Ovidanie Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 https://www.transistormosfet.com/en-gb/transistor?search=22L2 Fișa se livrează la cerere. Atât am găsit în cinci minute. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Se pare că a existat un 2N4400/22L2 făcut de NS dar n-am găsit o foaie de date. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Acesta ? https://www.nteinc.com/specs/original/2N4400_01.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Bine, 2N4400 l-au fabricat toți producătorii mari (și mai mici). Dar National Semiconductor se pare că a fabricat o specie notată 2N4400/22L2, nu știu mai mult, am găsit ceva pe net, acum nu mai găsesc. Chiar pe situl pe care l-ai menționat mai sus (acum 2 ore) este o mențiune despre un 2N4400/22L2 fabricat de NSC adică National Semiconductor. Dacă @Ovidanie ar da mai multe detalii despre aparatul/locul unde se află tranzistorul am putea aprecia ce este. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 23, 2024 Partajează Postat Februarie 23, 2024 Scuze pentru absenta. Aparatul cred ca se numeste nebulizator, este un dispozitiv medical. Aparatul nu recunoaste incarcatorul, afiseaza mesaj in care cere incarcatorul original. Mufa de alimentare are doar doi pini, 16V CC. Am alimentat din sursa de tensiune, la fel, acelasi mesaj. Cred totusi ca alimentatorul nu este cel original, cu toate ca este made in USA, la fel ca aparatul. Am demontat alimentatorul, este clasic, cu transformator serios, punte redresoare si filtraj, nu am vazut nici o electronica care sa comunice cu nebulizatorul. Am returnat aparatul clientului, o sa-i trimita fiica-sa (din SUA) alt alimentator. Acel tranzistor era in zona mufei de alimentare a nebulizatorului, alaturi de acel rezistor care seamana cu o bobina. Am descoperit alt tranzistor PNP notat 21L1 si 9419. Tranzistorul 22L2 este NPN, pare in regula la masuratori. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2024 Partajează Postat Februarie 23, 2024 Sa nu fie o memorie pe 2 fire. Link spre comentariu
roadrunner Postat Februarie 23, 2024 Partajează Postat Februarie 23, 2024 (editat) Citat Sa nu fie o memorie pe 2 fire. putin probabil, e fabricat in 1994 (scrie pe capsula) - si pe silkscreen e Q2.15 pare tranzistor. erau memorii i2c si pe vremea aia dar nu de la NSC astia erau tari cu analogicele. Eu banuiesc un circuit de detectie simplu in nebulizator care probabil verifica daca tensiunile sunt ok, probabil ala e defect. Nu cred ca se complicau astia in anii 90 sa imperecheze alimentatorul cu nebulizatorul. (astea au parut mult mai tarziu) RR Editat Februarie 23, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 23, 2024 Partajează Postat Februarie 23, 2024 21L1 si 22L2 sunt tranzistori NPN si PNP. Masurati cu multitesterul si cu aparatul de masura. Am avut in service o bicicleta medicala a carui alimentator era tot cu doua fire, dar peste tensiunea continua livrata suprapunea si o frecventa de cativa KHz, pentru ca bicicleta sa nu functioneze decat cu alimentatoarele originale. Ma tot miram de asemenea abordare cand un coleg mi-a reamintit cum schimbau polaritatea sau banda unele LNC-uri ...22KHz, frecventa era generata de receptorul satelit. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2024 Partajează Postat Februarie 23, 2024 Da, de aia e bine să ai și măcar o jucărie de osciloscop, așa vezi dacă ai tensiune continuă pură sau și ceva impulsuri suprapuse....am pățit asta cu un roboțel de spălat piscine, care cam așa ,,comunica,, cu sursa. Chestia cu aparatul care nu recunoaște încărcătorul se putea rezolva destul de ușor, funcție de tipul de acumulator.Făceai o decuplare la încărcare maximă și o indicație simplă cu led a încărcării, aprins în timpul încărcării, stins când s-a terminat.Sunt peste tot module ieftine de surse C.V.-C.C. cu indicarea stării și nu te mai doare capul.... Link spre comentariu
roadrunner Postat Februarie 23, 2024 Partajează Postat Februarie 23, 2024 Acum 26 minute, Ovidanie a spus: Am avut in service o bicicleta medicala a carui alimentator era tot cu doua fire, dar peste tensiunea continua livrata suprapunea si o frecventa de cativa KHz sa nu-mi zici ca era din 1994. RR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum