Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

Am luat in calcul si schimbarea placii, dar nu am gasit nimic la vanzare. Modelul (masinii) e GVW 485T-S. De asta incerc sa vad poate mai merge originala.

Acum 10 minute, validae a spus:

Caz în care cel mai ieftin ieși cumpărând o placă identică din recuperări, se găsesc la 150-200 Lei....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Nu face nimic decat un clampanit de releu. Nu aprinde afisaj, e mort tot. Seara asta am scos placa din masina si maine o alimentez la banc sa vad daca merge sursa . Am gasit vaporizata o trecere care duce la cadavru (TC04). 

IMG-20231108-165929.jpg

Cam asa arata placa

IMG-20231108-200951.jpg

Buna seara, verificati ce comanda (alimenta) acel triac sa nu fie in scurt vreo bobina de la alimentare cu apa, sau periile de la motor sau electrozavorul de la hubloul masinii, sau pompa de evacuare ceva e pozibil sa fie in scurt sau o punere la impamantare, ceva ar fi cauzat vaporizarea acelui circuit, cu stima si respect mult spor in rezolvarea problemei.

Link spre comentariu

Pompa de evacuare, motorul, rezistenta de incalzire, electrovalva sunt verificate. Doar la zavor nu am mai avut rabdare in seara asta. Oricum, la montaj o sa pun mai putin mufele cu iesiri pt actionarile de forta. Daca imi aprinde afisajul, merg mai departe, daca nu, asta e. O sa trebuiasca placa. Nu are integrat bufer, comanda triacelor este rezistiva. De altfel se vede in poza.

Link spre comentariu

Mda, placa e compromisă. Pe ramura de 12V am 8V iar pe ramura de 5V am 8mV. Probabil procul e in scurt. Are același clampanit de releu care il avea si la locul faptei. 

Multumesc pt ajutor celor care au postat. Probabil vom cauta alta placă, dar cel mai probabil masina va fi schimbată. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Bună seara, puteţi să mă ajutaţi şi pe mine cu identificarea integratului IC2 ars, placa este a unui proiector led cu panou solar tensiune 6V, baterie Li-Ion 32650 3,2V/18Ah, putere 50w. Integratul comandă tranzistorul ce acţionează ledurile, vă mulţumesc. [ https://uploadnow.io/f/7Xrz55k ]                filenamefilename

Editat de ph10brb
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări