Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar nu inteleg "chichita" cu suntare de releu. :rade:

Daca este PTC atunci probabil ca este pe post de siguranta resetabila... deci sa pui ceva in paralel pe ea (inclusiv releu) este absurd, pentru ca odata intrata in functiune (adica curentul limitat de PTC) doresti sa fie cat mai aproape de "intrerupt" circuitul.

Sa pui ceva in paralel... desfide necesiatatea de a pune PTCul.

Link spre comentariu

Sint sigurante termice autoresetabile, parca asta era termenul

Erau pe vremuri in niste receptoare de satelit cu trafo pe fiecare infasurare secundara.

N-am avut una dusa si cred ca mi-au trecut zeci de receptoare de acel gen prin mina.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 7 ore, sesebe a spus:

E pusa în paralel sau în serie? 

Eu ramin la părerea ca-i un varistor dar se pune doar în paralel. Am varistori care arata identic. 

Este în serie. Clar siguranță resetabila cum s-a spus aici. Și e tare chestia asta. Am pus 47 ohmi 3w în loc și a făcut-o scrum. După rezolvarea defectului am repus iesa asta și totul e normal. Schimb varistoare cu grămada deci știu cu ce se mănâncă astea. Nici nu se punea problema de asa ceva. De aceea am și întrebat aici fiindcă nu am mai întâlnit pe 220v asa ceva. 

Link spre comentariu
Acum 51 minute, Barbu Paul a spus:

"Siguranta resetabila/PPTC"  nu este termistor, dar totusi este un dispozitiv "PTC".

fix  joi  pe  programul  22  este  ptc ...:rade:

un  ptc   este  o  rezistenta  variabila  cu  temperatura , coeficientul  de  variatie  fiind  pozitiv  , .iar  daca  virgula  coeficientul  este  negativ , atunci  se  numeste  ntc ... aceste  termistoare  nu  au  in  adn-ul  lor  sa  execute  vreodata  in  existenta  lor vremelnica   functia   de  on /off  ...

siguranta  resetabila  este  o  sirma  si  nimik  mai  mult ...e  drept  ca  este  vreun  aliaj  de  ceva  cu  altceva  , insa   siguranta  resetabila  nu  are  nici  o  gara  cu  temperatura ... ea  are  in  adn-ul  ei  fix  sa  execute  functia  de  on / off  atunci  cind  curentul  care  trece  prin  ea  depaseste  valoarea  scrisa  pe  eticheta ...si  se  reface  structura  acelei  sirme atunci  cind  este  indepartata  supracresterea  de  curent ...

cum  naiba  se  reface  singura  acea  sirma  ?  deocamdata  este  un  secret  pentru  mine , de  ce  sa  mint ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Uite ceva de la cei care le fabrica.

"Littelfuse PolySwitch and POLY-FUSE devices are Polymeric Positive Temperature Coefficient (PPTC) devices which offer a resettable overcurrent protection alternative, thereby reducing warranty, service and repair costs. Ideal for situations where frequent overcurrent conditions occur or constant uptime is required, resettable PPTCs are typically used in consumer electronics, power line, telecom, I/O port, process control and medical equipment protection applications.

PPTCs increase resistance as temperature increases due to increased flow. Designed to limit unsafe currents while allowing constant safe current levels, resistance will "reset" automatically when the fault is removed and temperature returns to a safe levels."

Tot articolul poate fi gasit aici: PolySwitch Resettable PTCs Devices - Littelfuse

Editat de Barbu Paul
Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Tu chiar nu poti sa te stapinesti putin si sa nu jignesti? 

in  cazul  matale ,  care  sinteti  un  vinator  pursinge  de  posturi ,  chiar  nu  fac nici  cel  mai  mic  efort  pentru  ca  sa  ma  abtin ...:wretre

eu  stiu  un  lucru ... IN  GENERAL  VORBESC ACUM   ...mai  nene , daca  nu  esti  capabil  de  a  fi  in  stare  sa  dai  un  raspuns  CORECT  , CONCRET si  FARA ECHIVOC   la  o  problema  ridicata  la  fileu  de  un  user  oarecare , atunci  stai  naibii  in  banca  ta  si  nu  te  baga  unde  nu  iti  fierbe  oala ... posteaza  in  aria  ta  de  competenta  si  gata ...

acum  ma  refer  la  matale ... interventia  ta  a  adunat  la  zestrea  personala  4  postari  ,  in  care  4 postari  l-ai  ajutat  cu  nimik  pe  piine  pe  domnul  dan  cod ...

concluzia  ?  BRAVOS  NATIUNE ,  HALAL  SA-TI  FIE ...:rzb

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări