dan cod Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Am lămurit între timp. Este PTC de protecție. Un fel de siguranță termica. Dacă ceva este în neregula după ea creste valoarea. Fuzibila nu avea deloc. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Nu am văzut PTC-uri de protecție pt tensiuni prea mari. Unde am cautat eu erau pt maxim 60V. Am crezut că-i pe intrarea de rețea. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Acum 2 ore, sesebe a spus: Nu am văzut PTC-uri de protecție pt tensiuni prea mari. Unde am cautat eu erau pt maxim 60V. Am crezut că-i pe intrarea de rețea. Este chiar pe 220v. Nici eu nu am văzut pana acum. M-am mirat. Dar niciodată nu e prea târziu. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Am mai întâlnit în unele aparate așa ceva, sunt mai practice decât siguranțele fiindcă își revin dacă dispar condițiile de avarie.Adică la scăderea supracurentului care le-a încălzit, își micșorează rezistența iar. Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 Chiar nu inteleg "chichita" cu suntare de releu. Daca este PTC atunci probabil ca este pe post de siguranta resetabila... deci sa pui ceva in paralel pe ea (inclusiv releu) este absurd, pentru ca odata intrata in functiune (adica curentul limitat de PTC) doresti sa fie cat mai aproape de "intrerupt" circuitul. Sa pui ceva in paralel... desfide necesiatatea de a pune PTCul. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 E pusa în paralel sau în serie? Eu ramin la părerea ca-i un varistor dar se pune doar în paralel. Am varistori care arata identic. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 19, 2023 Partajează Postat Aprilie 19, 2023 (editat) Sint sigurante termice autoresetabile, parca asta era termenul Erau pe vremuri in niste receptoare de satelit cu trafo pe fiecare infasurare secundara. N-am avut una dusa si cred ca mi-au trecut zeci de receptoare de acel gen prin mina. Editat Aprilie 19, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 Acum 7 ore, sesebe a spus: E pusa în paralel sau în serie? Eu ramin la părerea ca-i un varistor dar se pune doar în paralel. Am varistori care arata identic. Este în serie. Clar siguranță resetabila cum s-a spus aici. Și e tare chestia asta. Am pus 47 ohmi 3w în loc și a făcut-o scrum. După rezolvarea defectului am repus iesa asta și totul e normal. Schimb varistoare cu grămada deci știu cu ce se mănâncă astea. Nici nu se punea problema de asa ceva. De aceea am și întrebat aici fiindcă nu am mai întâlnit pe 220v asa ceva. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 M-am convins ...tovarasul sesebe este varza in domeniul componentelor electronice ...o zi am lipsit si eu , fiind plecat la Bucuresti si iata ca a postat numai prostii pe forum ... Este o banala siguranta resetabila de 0,24A ...atit si nimik Mai mult ...nici vorba de ptc , ntc sau varistor ... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 Tu chiar nu poti sa te stapinesti putin si sa nu jignesti? Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 (editat) "Siguranta resetabila/PPTC" nu este termistor, dar totusi este un dispozitiv "PTC". Editat Aprilie 20, 2023 de Barbu Paul Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 (editat) Acum 51 minute, Barbu Paul a spus: "Siguranta resetabila/PPTC" nu este termistor, dar totusi este un dispozitiv "PTC". fix joi pe programul 22 este ptc ... un ptc este o rezistenta variabila cu temperatura , coeficientul de variatie fiind pozitiv , .iar daca virgula coeficientul este negativ , atunci se numeste ntc ... aceste termistoare nu au in adn-ul lor sa execute vreodata in existenta lor vremelnica functia de on /off ... siguranta resetabila este o sirma si nimik mai mult ...e drept ca este vreun aliaj de ceva cu altceva , insa siguranta resetabila nu are nici o gara cu temperatura ... ea are in adn-ul ei fix sa execute functia de on / off atunci cind curentul care trece prin ea depaseste valoarea scrisa pe eticheta ...si se reface structura acelei sirme atunci cind este indepartata supracresterea de curent ... cum naiba se reface singura acea sirma ? deocamdata este un secret pentru mine , de ce sa mint ... Editat Aprilie 20, 2023 de misuraelectronic Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 ma duc sa fac pop cornul! Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 (editat) Uite ceva de la cei care le fabrica. "Littelfuse PolySwitch and POLY-FUSE devices are Polymeric Positive Temperature Coefficient (PPTC) devices which offer a resettable overcurrent protection alternative, thereby reducing warranty, service and repair costs. Ideal for situations where frequent overcurrent conditions occur or constant uptime is required, resettable PPTCs are typically used in consumer electronics, power line, telecom, I/O port, process control and medical equipment protection applications. PPTCs increase resistance as temperature increases due to increased flow. Designed to limit unsafe currents while allowing constant safe current levels, resistance will "reset" automatically when the fault is removed and temperature returns to a safe levels." Tot articolul poate fi gasit aici: PolySwitch Resettable PTCs Devices - Littelfuse Editat Aprilie 20, 2023 de Barbu Paul Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 20, 2023 Partajează Postat Aprilie 20, 2023 1 oră în urmă, sesebe a spus: Tu chiar nu poti sa te stapinesti putin si sa nu jignesti? in cazul matale , care sinteti un vinator pursinge de posturi , chiar nu fac nici cel mai mic efort pentru ca sa ma abtin ... eu stiu un lucru ... IN GENERAL VORBESC ACUM ...mai nene , daca nu esti capabil de a fi in stare sa dai un raspuns CORECT , CONCRET si FARA ECHIVOC la o problema ridicata la fileu de un user oarecare , atunci stai naibii in banca ta si nu te baga unde nu iti fierbe oala ... posteaza in aria ta de competenta si gata ... acum ma refer la matale ... interventia ta a adunat la zestrea personala 4 postari , in care 4 postari l-ai ajutat cu nimik pe piine pe domnul dan cod ... concluzia ? BRAVOS NATIUNE , HALAL SA-TI FIE ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum