Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 16.01.2024 la 21:31, bercenaru a spus:

Buna ziua,

Am un tranzistor ars si nu reusesc sa il identific. Este din pacate singurul de pe placa de baza a unei drone chinezesti Eachine.

Va rog sa ma ajutati.

WhatsApp Image 2024-01-16 at 11.50.41.jpeg

Buna ziua,

Am gasit ceva intr-un final. Este un LDO dupa cum ati spus si voi, modelul gasit de mine este 65Z5. Slava Domnului ca am gasit o poza pe internet cu o placa versiune mai veche.
Multumesc pentru ajutor.

WhatsApp Image 2024-04-16 at 09.49.34.jpeg

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Ovidanie a spus:

Dintr-un mixer, de pe un modul care face 'muting' cand semnalul ajunge sub pragul setat. Ce poate fi?

https://i.ibb.co/Xs9MgsC/20240422-114150.jpg

Teoretic ar trebui sa fie un.comutator elecronic care posibil printr-o rezistenta sa puna semnalul de intrare la masa. E doar o presupunere nu am lucrat cu acel integrat, cu stima o zi buna.

Acum 25 minute, Ovidanie a spus:

Dintr-un mixer, de pe un modul care face 'muting' cand semnalul ajunge sub pragul setat. Ce poate fi?

https://i.ibb.co/Xs9MgsC/20240422-114150.jpg

Pe cealalta fata ce scrie?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua. Am o mica neclaritate in gasirea unei echivalente a componentei din poza. Pe placa, pinii 2 si 5 sunt in scurt intre ei si cu masa circuitului.
Pana acum am gasit pt varianta sot25 2 echivalente :

- rt9078n
-
xc6101

Multumesc.

WhatsApp Image 2024-05-18 at 21.55.11.jpeg

Link spre comentariu

Ar fi foarte util daca ai da si ceva informatii despre echipamentul din care este aceasta componenta. 

Mie, de exemplu, mi se pare ca in dreapta este un transformator de semnal pt transmisii digitale  SPD/DIF, dar s-ar putea sa ma insel.

Link spre comentariu

Este pe placa de baza a unei drone ( https://www.happymodel.cn/index.php/2022/04/05/x12-aio-5-in-1-flight-controller-built-in-12a-esc-and-openvtx/ ) si cum nu am nici o schema electronica banuiesc ca face parte din circuitul de transmisie video. Mufa care se vede in dreapta are 2 fire care duc la placa camerei, un fir galben ( pt video analog) si un fir negru ( masa). Firul rosu vine din alta parte catre camera.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am gasit intr-un final codul. Este un RT9167A-33P. Sper sa fie de folos informatia si altora si sa nu fie nevoiti ca mine sa caute zile in sir dupa ea intreband in stanga si in dreapta.

La 20.05.2024 la 8:59, bercenaru a spus:

Buna ziua. Am o mica neclaritate in gasirea unei echivalente a componentei din poza. Pe placa, pinii 2 si 5 sunt in scurt intre ei si cu masa circuitului.
Pana acum am gasit pt varianta sot25 2 echivalente :

- rt9078n
-
xc6101

Multumesc.

WhatsApp Image 2024-05-18 at 21.55.11.jpeg

Editat de bercenaru
Link spre comentariu

As dori sa stiu ce valoare are rezistenta din poza de mai jos.

Face parte din schema electronica a unui controller de irigatii Toro DDC-8.

Am depanat controllerul (nu mai mergea un buton) si cand am desfacut cutia am atins din greseala acest rezistor si m-am ars. L-am masurat cu o camera IR si are nu mai putin de 165 de grade Celsius in functionare. Cred ca este defect si as dori sa il inlocuiesc. Se vede si urma de degradare termica pe placa imprimata.

20240629_095557.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări