Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

Ok, pai ai rezolvat ceva? Ca de multe ori se poate confirma polaritatea chiar daca e ars ( nu intotdeauna se sarmifica peste tot ). Apoi, daca nu ai tensiuni negative pe placa atunci garantat nu e NPN decat daca nu cumva e unul la care pinul 1 nu e baza asa cum se intampla la sot23 ci emitorul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tin sa mentionez ca sunt incepator. Nu stiu sa determin polaritatea pentru ca oricum as masura cei 3 pini am intotdeauna valori pe multimetru.

Cu sonda neagra a multimetrului ( setat pe dioda ) conectata pe pinul din stanga si cea rosie pe pinul din mijloc am 319 si pinul din dreapta 567.

Sonda neagra pe pinul din dreapta si cea rosie pe pinul din mijloc am 695, si pe pinul din stanga 434.
Sonda neagra pe pinul din mijloc si cea rosie pe pinul din dreapta am 763 si pinul din stanga 328.

Link spre comentariu

Presupun ca acele masuratori sunt facute in circuit ( adica tranzistorul lipit pe placa ), asta pentru ca valorile alea nu au sens decat asa, masuratoarea fiind influentata de circuit.

Scoate tranzistorul si masoara din nou, daca arata la fel de non sens atunci e defect tranzistorul.

Link spre comentariu

Am scos piesa de pe placa. Imi cer scuze ca ma exprim '' din topor''. Am lasat mesaj si la Microne, dar deja ma impac cu ideea ca voi cumpara o alta placa de baza/drona.
Pinul 1 sonda neagra Pinul 2 sonda rosie= 555
Pinul 1 sonda neagra Pinul 3 sonda rosie= 65
Pinul 2 sonda neagra Pinul 3 sonda rosie= 583
Pinul 2 sonda neagra Pinul 1 sonda rosie= 538
Pinul 3 sonda neagra Pinul 2 sonda rosie= 534
Pinul 3 sonda neagra Pinul 1 sonda rosie= 65

Link spre comentariu

Ok daca chiar esti incepator si bine intentionat sarim la pagina cu raspunsuri...

Firmele gen micro one,  lcsc, nanjing nu isi marcheaza tipul componentelor nici in documente,  e o practica uzuala pt cei care fac serii de piese custom, se pune direct codul de lot fara tipul piesei si pleaca direct la fabrica de placi, nu se vinde decat la rola si doar in tara lor. Asta ca sa stie cei care posteaza aici tot felul de coduri de componente care nu exista pe net.

Aici ai un exemplu de document de la ei ca sa vezi cam cate combinatii de piese si coduri pot sa existe...

https://datasheet.lcsc.com/lcsc/Nanjing-Micro-One-Elec-ME6211C33M5G-N_C82942.pdf

Deci eu zic ca e SOT-23-3 un regulator de tensiune, LDO cu pinul 1 din stanga jos la masa, pinul 3 de sus e intrarea dinspre baterie si pinul 2 din dreapta jos e iesirea de tensiune stabilizata de nu-stim-cati volti. Nu o sa gasesti piesa originala deci o sa pui altceva in loc, cu aceeasi tensiune si aceeasi ordine a pinilor. Sunt multe deci no worry.

Pune multimetrul pe dioda, si masoara intre:

-minusul bateriei si pinul 1, ar trebui sa ai zero

-plusul bateriei si pinul 3, poti sa ai zero sau o dioda sau nimic, caz in care probabil mai e un tranzistor in serie.

-pinul 2 duce undeva spre cipul mare care e un procesor si probabil e pe spatele placii . Afla ce cip e ala mare si la ce pin duce si asa ghicim ce tensiune scotea piesa ta cand era in viata.

Si vezi daca seamana placa cu astea

97116907-59400380-16f8-11eb-828d-4f8b6f4

97116912-5d6c2100-16f8-11eb-8537-8563f4c

135220910-2e12aeaf-3428-4d7e-a59b-a208d6

135220898-ad8b9a47-d1d4-45a8-b2a0-5680e4

Editat de bolek
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări