Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

siguranta  resetabila  este  o  sirma  si  nimik  mai  mult ...e  drept  ca  este  vreun  aliaj  de  ceva  cu  altceva  , insa   siguranta  resetabila  nu  are  nici  o  gara  cu  temperatura ... ea  are  in  adn-ul  ei  fix  sa  execute  functia  de  on / off  atunci  cind  curentul  care  trece  prin  ea  depaseste  valoarea  scrisa  pe  eticheta ...si  se  reface  structura  acelei  sirme atunci  cind  este  indepartata  supracresterea  de  curent ...

Nu e o sîrmă şi nu se arde/reface nimic în structura internă. E un PTC mai cu moţ care se încălzeşte cînd trece curentul prin el. La tripping current îi creşte rezistenţa internă, curentul scade, iar polimerul revine la proprietăţile anterioare după răcire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 400
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 28 minute, ratza a spus:

Nu e o sîrmă şi nu se arde/reface nimic în structura internă. 

NU! Este fix asa cum a zis el:

Citat

este  o  sirma  si  nimik  mai  mult

.........................

...si  se  reface  structura  acelei  sirme atunci  cind  este  indepartata  supracresterea  de  curent ...

P.S. Cel mai bun lucru pe care-l poţi face e să ..... (stii foarte bine continuarea si este cazul/timpul sa fie aplicata!!!)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Este driverul cartus imprimanta industriala.

Deci pe pini 2 respectiv 5 vine alimentare (nu am putut masura pe imprimanta) doar dupa polaritate condensator.

Pini 1 respectiv 3 vin de pe 14504B iesirea 4 respectiv 6.

Iar 4 si 6 trec pe cartus ...

Am masurat dar nici unul nu are continuitate .....

As inclina spre vreun mostet, dar dupa o cautare nu am dat de unul care sa aiba poarta pe pinii 1 respectiv 3 ...in general le au pe 2 respectiv 5 .......

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Vă salut! Am o boxă portabilă cu acumulator 18650 ce are pe circuitul de alimentare piesa din imaginea de mai jos. Din ceea ce pot eu citi, este scris pe capsulă LPS B37v1 sau 67v1 ori 87v1. 

Aveti idee ce este? Nu am găsit nicio informație pe net...

20230721_213137.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut tuturor, am modulul sursă al unui „home theater" Philips LX3900SA unde am identificat că fumul magic a scăpat dintr-un aparent MOSFET în capsulă TO-220.

Codul lui este MIP3E3SMY. Conform schemei bloc din fișa tehnică e un pic mai complicat decât un simplu MOSFET.

https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/125207/PANASONIC/MIP3E3SMY.html

Am vreo șansă să găsesc vreun înlocuitor pe la noi?

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Salutari,

Pe alte forumuri sunt amintite ca echivalente TOP22xYN. X-ul ar fi, in cazul dv., 2 sau chiar 3. Aceste TOP22xYN par disponibile si in RO dar nu stiu cat de originale pt. ca nu am facut achizitii de la acele magazine.

Datasheet TOP22x

Doar o idee, nu ma pricep atat de bine.

Toate bune.

Editat de Iomis
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări