Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Postări Recomandate

Buna, oare ar putea cineva sa ma ajute in identificarea unei componente smd prezentata in imagine ? 

Suspectez ca e un convertor DC-DC. Din pacate se incalzeste exagerat de tare si nici nu cred ca scoate tensiunea care trebuie. Langa e un TL431. 

Nu detin schema aparatului, am doar cateva indicii. Intrarea e la 5V, iesirea masurata e 4.3V care merge spre un convertor DC-DC LM2735YMF care ar trebui sa faca 48V. 

Va multumesc. 

File_000.jpeg

File_001.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 395
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce am gasit ar putea fi regulator boost ori operational ( se poate sa fie si altceva ce nu am gasit eu ).

Ar ajuta sa scoti o schema a conexiunilor la pini dupa placa, o desenezi fie in ceva soft CAD fie cu pix-ul, urmaresti traseele ( eventual le confirmi cu functia continuitate a multimetrului ) si vezi ce componente sunt conectate la fiecare pin, chiar si fara valori ar ajuta la o sugerare a configuratiei sau a functiei pe care o indeplineste.

Link spre comentariu

In cele 15 ore de cand topicul s-a deschis ( sau macar in cele 8 ore de la postarea mea ), schema era desenata sumar chiar si din pix...

Nu trebui toata placa, doar acel integrat si componentele legate direct de pinii lui, plus ce conexiuni se pot identifica intre CI-ul ala si alte segmente din montaj.

Link spre comentariu

Da, l-am dat jos pt ca si mie mi s-a parut ciudat. Sunt utilizati doar pinii 1-8 (legati impreuna si pinul 6). Daca masor integratul pare sa fie tl431 pt ca are imbinati ca si dupa schema pinii 2-3 si 6-7. E posibil ca 431AC sa fie altceva decat un TL431 ? 

https://www.st.com/resource/en/datasheet/tl432.pdf

cred ca e legat asa

Introduction-to-TL431_3.png

Editat de danipasc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări