Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpăr socluri octale

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

4

• saptemari

3

• Barbaro

2

• icar

1

Top autori în acest subiect

Au ajuns soclurile, calitate superioară. Made in Japan. Partea metalică destul de dură și nu se îndoiește, restul plastic dur, găurile sunt făcute in așa fel încât lampa să intre și să stea fixă acolo, cu greu am scos-o. Calitate exact cum era pe timpuri. Păcat că nu au și novale :26

La prețul ăsta bate orice chinezism... 

20210428-111504-HDR.jpg

Link spre comentariu

Normal ca bate orice chinezism numa vedeți destinația ca sant pentru relee din seria mks și țin 10A la 250Vca, nu as vrea sa vad cum fuge curentul printre pini la 400v chiar continuu când alimentez o lampa. 

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

Pai puterea consumata o găsiți în catalog, specific lămpii folosite, pe mine ma îngrijorează tensiunea anodica dacă are anodul la soclu, dar dacă anodul e sus pe tub e altceva. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, maresaldeflota a spus:

Au ajuns soclurile, calitate superioară. Made in Japan. Partea metalică destul de dură și nu se îndoiește, restul plastic dur, găurile sunt făcute in așa fel încât lampa să intre și să stea fixă acolo, cu greu am scos-o. Calitate exact cum era pe timpuri. Păcat că nu au și novale :26

La prețul ăsta bate orice chinezism...

Nu e vorba de "calitate exact cum era pe timpuri".

Diverse versiuni de socluri din astea se gasesc demult inclusiv SH, am am avut si eu impreuna cu releele aferente, insa nu sunt socluri pentru lampi care consuma 0,3A la filament ci sunt pentru relee care includ versiuni ce trebuie sa suporte curenti prin contactele lor si prin contactele soclului de chiar si 10 sau 16 A.

D'aia contactele acestor socluri pentru relee sunt mai zdravene, insa faptul ca din cauza aceasta lampa intra sau iese foarte greu in/din soclu nu este deloc un avantaj.

Eu folosesc de mai multi ani versiunea cu 11 contacte pentru conectorul unui cablu necesar interconectarii unui echipament vechi pe tuburi cu sursa pe care a trebuit sa i-o fac, si am constatat ca e o problema mare conectarea si deconectarea lor, se face prea dificil, trebuie muschi puternici la conectare dar in schimb trebuie grija mare la deconectare ca sa nu se rupa conectorul corespunzator de pe aparat, d'aia niciodata nu il "infig" pana la capat, atat de greu intra...

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Barbaro a spus:

Normal ca bate orice chinezism numa vedeți destinația ca sant pentru relee din seria mks și țin 10A la 250Vca, nu as vrea sa vad cum fuge curentul printre pini la 400v chiar continuu când alimentez o lampa. 

In pozele de mai sus alimentarea anodica prin conectorii aceia este de 800V.

Link spre comentariu

Cel mai bine ma impac cu ceramicele rusesti octale, loctale, novale, heptale, la catometru le schimb cam dupa 500 de tuburi, sunt sigur ca ar tine mai mult. N-am avut unele tipuri de socluri pentru catometru si am luat chinezesti, cele mai bune din oferta lor, lasa mult de dorit la calitate dar isi fac treaba, mai ales ca sunt pentru tuburi mai rare, mai greu sa se uzeze. Am luat socluri cu pini auriti pentru E55L si a trebuit sa le largesc cu o sula alfel nu intra tubul.

Sunt si tuburi la care consuma mai mult filamentul, de ex 3A redresoarea 5T3S.

Nu e bine nici sa intre/iasa tubul prea greu, am patit sa mi se sparga un tub in mana la extragere iar la genul 6n8s se poate dezlipi culotul de sticla...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări