Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre incubator si nu numai...

Tamas Mihai

Postări Recomandate

Imi cer scuze daca pun o intrebare poate ne la locul ei pe acest forum.

Am un incubator Cleo 5 si am pus la incubatie 35 de oua.Am respectat toate instructiunile din Manualul de utilizare. Dupa 21 de zile rezultatul este acesta.8 pui vii.18 oua au ramas limpezi.9 oua cu pui morti. Vreau sa mentionez ca temperatura  indicata pe afisaj a fost intre 38,4, 38,8.

Macar sa stiu unde am gresit.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CIBY2

1

• validae

1

• Tamas Mihai

1

Top autori în acest subiect

Faptul că aţi avut 18 ouă nefecundate înseamnă că aţi pus ouă neverificate înainte.Nu toate ouăle au embrion, de aceea înainte de a se pune la clocit, se verifică fiecare ou în parte cu o lanternă, să aibă un embrion vizibil.Dacă sunt ,,limpezi,, nu se pun la clocit, sau dacă totuşi au scăpat şi ouă limpezi, nu se aruncă, se fierb şi se dau la puii de o zi ca hrană, fărâmiţate bine.Sper că aţi pus şi apă în şanţul de jos al vasului.....iar clocitoarea e bine să fie acoperită cu o pătură, să nu piardă căldură inutil, se face şi o economie de curent astfel.Trebuie întoarse ouăle zilnic de două ori, iar ultimele 4-5 zile înainte de eclozare nu se mai întorc ouăle, fiindcă puii trebuie să se întoarcă singuri în poziţia necesară ciocănirii cojii.Dacă le întoarceţi în ultimele zile, unii pui vor fi epuizaţi de efortul întoarcerii în ou, anulat de rotirea manuală a oului...şi mor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Anul acesta se pare ca a fost unul mai prost pentru clocitori!:rade:
Si mie, din 36 de oua mi-au iesit 13 pui, 10 Australorp si 3 Sussex, restul "N-a vrut Dom'le si gata!". Tot neverificate, dar am vazut familiile de gaini din care proveneau, un cocos si 5-6 gaini in fiecare.

Cat despre ce spune @validaecu acoperitul, producatorii incubatoarelor nu recomanda asa ceva, chiar atrag atentia asupra acestei greseli. Puii respira in ou iar incubatorul are o gaura in dreptul ventilatorului prin care trage aer proaspat. Se recomanda in schimb amplasarea pe un suport termoizolant si intr-o camera incalzita. In rest cam are dreptate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări