andrew_nitu Postat Aprilie 22, 2021 Partajează Postat Aprilie 22, 2021 Bună ziua. Tunerul Grundig t302 pe fm in modul automat nu recepționează nimic. Pe manual recepționează toate posturile dar mono și nici nu se aprinde vumetrul care indică puterea semnalului. Pe AM recepționează automat și se aprinde și vumetru care indică puterea semnalului. Am manualul service, dar nu-i dau de cap. Am schimbat condensatorii electrolitici de pe alimentare și am învârtit puțin din toate semireglabilele și bobinele (revenind la setările inițiale) fără efect. Ceva sfaturi ce să verific? Mulțumesc Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 22, 2021 Partajează Postat Aprilie 22, 2021 (editat) In AM are antena cadru din dotate, in FM trebuie pus un fir de 1-2m, e suficient, in " FRONTEND" la intrare e o tetroda mos BF988, posibil sa fie " fragezita ". Chestia cu umblatul in bobine fara generator de semnal, osciloscop si pricepere e contraindicata... Editat Aprilie 22, 2021 de okean Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Aprilie 22, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2021 Știu că nu este recomandat, dar nu am avut încotro. Ideea este că pe manual recepționează toate posturile, dar mono și fără a indica semnalul pe display. Dacă era dus bf998 mai recepționa manual? Antena AM nu are tot cu fir. Aș putea să injectez semnal dintr-un alt tuner pe pinul 7 sau 8 să elimin partea din cutiuța izolată un care este montajul ce conține și bf998 ? Are ceva turnat peste bobine și tranzistoare și e greu de dezlipit și măsurat, risc să le stric. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 22, 2021 Partajează Postat Aprilie 22, 2021 (editat) 7 e iesirea FI [fm] 10,7 Mhz, F1 se poate regla pe indicatie maxima " la mana " ...mai la vale trece prin filtru de 10.7 Acum 2 ore, andrew_nitu a spus: "Dacă era dus bf998 mai recepționa manual?" Sunt cazuri frecvente de tetrode plesnite care receptioneaza cu sesibilitate scazuta, de obicei se inlocueste blocul cu totul din recuperari... "Aș putea să injectez semnal dintr-un alt tuner pe pinul 7 sau 8 ..." 8 e iesirea AFC a oscilatorului local ramane cablata cum e ! De interes e iesirea 7 care se izoleaza de frontend si se injecteaza intre masa si firul cald [r67/100ohmi] cu un fir ecranat, semnal valid de la iesirea unui front end bun a anui alt tuner... Daca fenomenul se mentine defectul e in lantul de fi fm respectiv IC3 LA1266 si anexele... Editat Aprilie 22, 2021 de okean Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 22, 2021 Partajează Postat Aprilie 22, 2021 (editat) Frontend-ul dvs este un Mitsumi FE415-G11 FM front end destul de raspandit se gaseste relativ usor la dezmembrari ! F1=MF1 ca sa nu mai editez... Editat Aprilie 22, 2021 de okean Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Aprilie 23, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Mulțumesc mult pentru timpul acordat și informațiile date, foarte importante. Acum o să încerc să văd ce pot rezolva, cu toate că sunt novice in ale electronicii, iar partea de rf mi se pare foarte complicată. Mai am 3 tunere telefunken, teac și jvc, dar grundig-ul e singurul care poate fi comandat din amplificator prin prin mufa remote de pe spate. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Cu placere, sa aveti spor ! Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Septembrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2021 Buna ziua. Nu am reusit nimic cu tunerul grundig. Am cumparat un amplituner Nad C720Bee second hand, iar la anumite posturi de radio se tot intrerupe sunetul din cand in cand. Din ce imi dau seama doar la anumite posturi care au sunetul cam tare nu la toate. receptia este perfecta, deci nu e vorba de semnal slab, am antena exterioara sus pe casa, si face la aceleasi posturi pe care le prind cu un simplu fir la interior. cel mai rau se intrerupe Magic fm Bucuresti 90.8 Mhz. Ce as putea sa fac ? Va multumesc ! Link spre comentariu
mihail1953 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Cred ca este o problema mai generala . Adica se intampla cu mai multe posturi radio si nu numai in eter ci si online. Eu ascult " SMART FM " si " ROMANIA MUZICAL" si mai ales primul se intrerupe foarte des, chiar pe zi, probabil o problema tehnica la emisie. Editat Septembrie 4, 2021 de mihail1953 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum