Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio gloria ,,lipsa semnal rf,,

iuliantv

Postări Recomandate

salutare

tot ma batut la cap un vecin sa-mi bag nasul in al lui radio Gloria,care a mers pana acum ceva zile,dupa spusele lui,

eu sant total afon de aceasta technologie ,,avansata,, radio in general nu ma bag,dar nu am putut sa-l refuz ca e ,,om de omenie,,

radioul are doar amplificare,care e ceva mai jgomotoasa as zice eu,de parca nu ar avea masa,nu receptioneaza decat zgomotul de fond al amplificatorului indiferent de banda selectata ,nici un brum nimic

ceva sfaturi,poate a intalnit cineva acest defect si stie direct cauza

va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

5

• adydep

3

• doru3160

2

• Nostalgic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Baga, pentru inceput, spray de contacte la schimbatoarele de game. Daca te lasa constiinta schimbi si electroliticii romanesti. Apoi te uiti dupa lipituri reci sau alte contacte imperfecte. Scoti gandacii din el si vezi daca nu au facut pipi si caca pe circuite si le-a corodat.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, yokoono a spus:

Baga, pentru inceput, spray de contacte la schimbatoarele de game. Daca te lasa constiinta schimbi si electroliticii romanesti. Apoi te uiti dupa lipituri reci sau alte contacte imperfecte. Scoti gandacii din el si vezi daca nu au facut pipi si caca pe circuite si le-a corodat.

nu are gandaci,e chiar foarte ingrijit,nu am gasit contacte imperfecte ,doar un fir masa condesator variabil dezlipit,dar fara rezultat,am dat ceva sprai de contact,fara rezultat,ar fi culmea ca nici o banda sa nu miste nimic din cauza contactelor imperfecte,il las putin sa reactioneze la spray,dar buba cred ca in zona preamplificator ,alimentare etaj rf,cat despre condesatori,vizibil sant ok,si nici pentru 500lei nu m-as apuca de schimbat condesatorii intr-un asemenea radio

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Verifica condensatoarele ceramice  din amplificatorul FI  daca nu este vreunul in scurt, sunt montati in emitoarele tranzistoarelor si pe alimentare, au in general valori de 47 si 22 nanofarazi. 

Link spre comentariu

Cu schema pe masa de lucru

- Măsoară tensiunile pe rezistențele din emitori tranzistori din FI și RF , vezi de se încadrează precum în schemă.

- și mai vorbim.

Link spre comentariu
Acum 22 minute, iuliantv a spus:

salutare

tot ma batut la cap un vecin sa-mi bag nasul in al lui radio Gloria,care a mers pana acum ceva zile,dupa spusele lui,

eu sant total afon de aceasta technologie ,,avansata,, radio in general nu ma bag,dar nu am putut sa-l refuz ca e ,,om de omenie,,

radioul are doar amplificare,care e ceva mai jgomotoasa as zice eu,de parca nu ar avea masa,nu receptioneaza decat zgomotul de fond al amplificatorului indiferent de banda selectata ,nici un brum nimic

ceva sfaturi,poate a intalnit cineva acest defect si stie direct cauza

va multumesc

Vezi că pe laca de FI ai niste condensatoare ceramice placheta( parca 4 de 47nf,unul de 68 nF si ceva de 22nF)le iei la verificat si vezi care dintre ele prezinta rezistenta.Daca ai altele le schimbi fara nici o remuscare.Acelasi lucru faci si cu ceramicele de pe placa de RF-aia cu claviatura.Lasa deocamdata electroliticii in pace și nu baga spray de contacte in claviatura,ca te poti trezii cu ea blocata,sau sa ti se rupa tijele.

Dar ordinea e placa de FI apoi RF.

Dezlipesti cu atentie cele 2 legaturi cu placa de AF,apoi scoti suruburile si rabati placa de RF cu atentie.

1030223797_descrcare(1).thumb.jpg.53be1d267fddfeb2298404e38dbea65a.jpg

Link spre comentariu

ok.va multumesc de sfaturi

am sa pierd ceva minute sa verific indicatiile dv,mai mult de atat nici nu ma gandesc,acest gen de aparatura ma enerveaza la cumlme,si nu am chef sa-mi stric ziua ,am sa fac maximum posibil sa vad daca e cu succes,daca nu asta ma apuca cu nervi numai cand ma uit la el,am verificat momentan ceva condesatori nu gasesc rezistenta pe ei

Link spre comentariu

Ai primit sfaturi bune, pe care sa le urmezi. Spray-ul la modelul asta de selector de game nu prea ajuta. Nici nu strica, dar daca ai nimerit contacte din tabla chioara cum erau la ultimele modele de prin 88...89, nici mama spray-ului nu le mai revigoreaza. Alea trebuiesc schimbate cu tot cu tije daca vrei treaba serioasa. Nu ezita sa prelungesti firele de la placa FI ca sa poti lucra in voie pe ambele parti. Tragand de placa pt a face loc de lucru, poti rupe din fire si pe urma le cauti dupa schema, pierzi timp.

Daca pleci cu sictir la drum, mai bine lasa in pace aparatul pt ca o sa fii dezamagit de rezultate.:rade:

Link spre comentariu

m-am gandit poate e un defect clasic,si ma duceam direct pe el,gen 11ak30 arde bu808,schimbi tranzistorul condesatorii si totul e ok,nu e vorba de sictireala,dar daca nu-mi place ceva sa fac ,nu fac si gata,dar asta e al unui vecin destul de omenos,si doar de rusine l-am acceptat,nu suport aparatura radio si pace,

Link spre comentariu

Păi e defect tipic cu ceramicii care intra în scurt sau prezintă rezistenta,pentru că pleacă argintul la plimbare prin placuta ceramica.La fel era și la Selena rusească.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, iuliantv a spus:

daca nu-mi place ceva sa fac ,nu fac si gata....nu suport aparatura radio si pace

De aia si ziceam, lasa-l in pace ca e mai bine pt amandoi. Nu ai retete fixe pt schimbat componente. Dar daca masori tensiunile asa cum ti s-a explicat, pe fiecare tranzistor, nu cred ca te plictisesti inainte de a-i termina, sunt doar 3 pe placa FI.

Link spre comentariu
Acum 45 minute, modoran a spus:

Nu iese banul, aia e cu adevarat problema de fapt, lucru total de inteles.

Eu zic sa-l lasi asa si spui ca nu se poate face.

asta e parerea dv,dupa cum am spus mai sus ,,500lei sa-mi dea cineva,nu fac cura de condesatori,, la aceasta magaoaie,nu am satisfactie si rabdare,era un servicu adus unui bun vecin,nu era vorba de bani,prefer sa-i dau ce am eu fara plata,decat sa-mi bat capul cu ceva ce nu are viitor si ma calca pe nervi,dar omul tine la ,,gloria,, lui,si dupa cum am spus nu ma pasioneaza radiourile,sant prea inghesuite pentru rabdarea de care dispun,si nici nu ma pricep la ele,

momentan l-am dat deoparte am avut si am alte urgente

rog un moderator sa inchida topicul 

le multumesc tuturor pentru intentia de ajutor,si sper sa am rabdarea necesara sa-i acord o chansa,asta asa in cinstea celor ce au vrut sa ma ajute,si a vecinului

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări