Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul IGBT SKIM455GD12T4DM1

buleu_alexandru

Postări Recomandate

Buna  ziua

Am  nevoie  sa  cumpar  modul IGBT Semikron SKIM455GD12T4DM1.

Sunt  in  dubiu  daca  sa il  comand  de pe  utsource  unde  l-am  gasit  de  cumparat  de la  doi  vanzatori  (cam  asa  am  inteles),  dar  ei  zic  ca  sunt  folosite  ceea  ce  au  ei  de vanzare.

Mi  se pare ciudat  ca  unul  din  magazine  zice  ca  are  9.999  de  bucati  folosite,   iar  celalalt  ca  are  pe  stoc  33.951  de  bucati  folosite.

Nu  imi  explic  de  unde  ar  putea  avea  asa  de  multe  module  folosite.

Chiar  si  daca  ar  fi  luat  din  recuperari  nu  cred  ca  ar  fi  putut  aduna  atat  de  multe  module  care  nu  sunt  tocmai  uzuale  (1.200 V  si  400 A)  -  originalul  costand  in  jur  de  800 de dolari.

Sa  fie  oare  doar  o  greseala  in  anuntul  lor  ?

Multumesc

PS:   Acum  astept  raspuns  de  la  EATON  (fabricantul convertizorului de frecventa)   ca  sa  aflu   daca  imi  pot  furniza  acest  modul,      pentru  ca  asa  mi-au  recomandat  cei  de  la  Semikron  cand  i-am  contactat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• buleu_alexandru

3

• zsjkuki

2

Top autori în acest subiect

Da,  sunt  copii,  dar  totusi  cel  mai  probabil  va  functiona.    Intrebarea  este  cat  de  mult  va  rezista.

Problema  la  componentele  de la  chinezi,  de  cele  mai multe  ori,  este  ca  uneori  le  ies  mai  calitative,  alte  ori  mai  putin  fiabile   (cam  dupa  noroc  este).

Am  cumparat  mai  demult  un  modul  IGBT  mult  mai  mic  de  la   ei,   dar  era  la  un  convertizor  de  frecventa  nou  nout  (se  defectase  din  o  greseala  a utilizatorului),     deci  fara  componente  obosite   pe  placile  electronice  (de  aceea  am  comandat  cu  incredere).    

Altfel  ar  putea  duce  la  un  dezastru   (componente  obosite  +  modul  IGBT  cu fiabilitate  incerta).

Din  pacate  varianta  de  modul  IGBT  din  acest  convertizor  de  frecventa  de  la  EATON  a  fost  una  mai  speciala,    care  nu  se  mai  fabrica  si  mi-au  zis  de  la  Semikron    ca  nu  au  voie  nici  macar  sa  imi  dea  o  foaie  de  catalog  (datasheet)  din  cauza  asta.

Am  gasit  totusi  in  un  catalog  al  Semikron  din  2013/2014  o  comparatie  intre  varianta  cu  M  inainte   de  1  de  la  sfarsit  si  varianta  fara  acel  M,      si  se  pare  ca  varianta  cu  M  ar  rezista  la  aproximativ  100 A   mai  mult.

Am  mai   gasit  acum  si  pe  ebay,  cica  cu  posibilitate  de  retur  in  90  de  zeile  daca  am  probleme  cu  modulul.

Cred  ca  varianta  asta  o  voi  alege.

Editat de buleu_alexandru
Link spre comentariu

Pare  ca    ar  fi  ok  si  varianta  de  la  Semikron  fara  M  (adica SKIM455GD12T4D1),     dar  nu  au  deloc  pe  stoc  si  ar  dura cam  11  saptamani  pana  le  fabrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări