buleu_alexandru Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Buna ziua Am nevoie sa cumpar modul IGBT Semikron SKIM455GD12T4DM1. Sunt in dubiu daca sa il comand de pe utsource unde l-am gasit de cumparat de la doi vanzatori (cam asa am inteles), dar ei zic ca sunt folosite ceea ce au ei de vanzare. Mi se pare ciudat ca unul din magazine zice ca are 9.999 de bucati folosite, iar celalalt ca are pe stoc 33.951 de bucati folosite. Nu imi explic de unde ar putea avea asa de multe module folosite. Chiar si daca ar fi luat din recuperari nu cred ca ar fi putut aduna atat de multe module care nu sunt tocmai uzuale (1.200 V si 400 A) - originalul costand in jur de 800 de dolari. Sa fie oare doar o greseala in anuntul lor ? Multumesc PS: Acum astept raspuns de la EATON (fabricantul convertizorului de frecventa) ca sa aflu daca imi pot furniza acest modul, pentru ca asa mi-au recomandat cei de la Semikron cand i-am contactat. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Salut Dece nu cumperi direct de la Semikron? Link spre comentariu
zsjkuki Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Acum 1 oră, zsjkuki a spus: Salut Dece nu cumperi direct de la Semikron? Scuze acum am vazut.De la Utsource nu lua ca sunt copii chestia cu componente refolosite e poveste. Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Da, sunt copii, dar totusi cel mai probabil va functiona. Intrebarea este cat de mult va rezista. Problema la componentele de la chinezi, de cele mai multe ori, este ca uneori le ies mai calitative, alte ori mai putin fiabile (cam dupa noroc este). Am cumparat mai demult un modul IGBT mult mai mic de la ei, dar era la un convertizor de frecventa nou nout (se defectase din o greseala a utilizatorului), deci fara componente obosite pe placile electronice (de aceea am comandat cu incredere). Altfel ar putea duce la un dezastru (componente obosite + modul IGBT cu fiabilitate incerta). Din pacate varianta de modul IGBT din acest convertizor de frecventa de la EATON a fost una mai speciala, care nu se mai fabrica si mi-au zis de la Semikron ca nu au voie nici macar sa imi dea o foaie de catalog (datasheet) din cauza asta. Am gasit totusi in un catalog al Semikron din 2013/2014 o comparatie intre varianta cu M inainte de 1 de la sfarsit si varianta fara acel M, si se pare ca varianta cu M ar rezista la aproximativ 100 A mai mult. Am mai gasit acum si pe ebay, cica cu posibilitate de retur in 90 de zeile daca am probleme cu modulul. Cred ca varianta asta o voi alege. Editat Aprilie 19, 2021 de buleu_alexandru Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Aprilie 20, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Pare ca ar fi ok si varianta de la Semikron fara M (adica SKIM455GD12T4D1), dar nu au deloc pe stoc si ar dura cam 11 saptamani pana le fabrica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum