Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema modul DAC din amplificator

Mircea R

Postări Recomandate

Am cumparat second hand un amplificator Sony 630 ESD care contine si un DAC intern. DAC-ul o fi primitiv, nu zic, (ampliful e construit prin 89-90) dar sunt curios cum se aude. Vanzatorul mi-a spus ca functioneaza dar el nu recomanda pentru ca sunetul nu e bun. Eu am scos semnal prin cablu coaxial direct de pe placa de baza a computerului (exact acelasi cablu pe care il folosesc in mod curent la DAC-ul Xonar Essence One) si l-am conectat la intrarea coaxiala de pe panoul din spate al amplificatorului. Pe panoul din fata am selectat intrarea digitala + intrare coaxiala. Nu se aude nimic si nici nu se aprinde vreun led(are pe panoul frontal doua leduri, unul pentru 44,1 si unul 48). Ca sursa am folosit un CD original rulat si prin WindowsMediaPlayer si prin Foobar. Am incercat sa-l duc la un depanator dar a spus ca nu se baga decat la televizoare. Probabil voi gasi un electronist priceput. Dar mesterul mi-a zis sa nu mai incerc sa ma conectez prin coaxial, ci prin cablu optic. Am si cablu optic dar nu am la ce sa-l conectez. Nici placa de sunet on board a computerului, nici placa de sunet Xonar Essence nu au iesiri digitale. Dar, ma intreb eu, e posibil ca acel modul DAC sa fie defect doar pe partea de intrare coaxială? Sau, m-a pacalit vanzatorul si de fapt e defect tot modulul DAC?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea R

5

• sesebe

4

• Haralambie

2

• core

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar trebui sa verifici ca placa de baza iti scoate 44kHz si nu face upscalling. De obicei Windows-ul are un driver de mixer unde comaseaza mai multe surse audio din PC si e posibil ca iesirea sa fie 96kHz sau mai mare. Poate si format 24bit in loc de 16bit.

Vezi si setarile sa fie pe 16 bit 48khz: e7649206-1199-49d9-81ef-a0c6b2b86c4f

Alte posibilitati ar fi un convertor coax to toslink, sau sa incerci iesirea unui alt media player, smart tv, care are iesire optica toslink.

Link spre comentariu

Din ce stiu eu SAA7320 este Philips nu Cirrus Logic. Cip-urile din seria SAAxxxx au fost concepute ca suport pt primele CD-player-e si contineau cip-uri proiectate sa faca toate functiile necesare pt un CD-player.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Mircea R a spus:

Multumesc, o sa incerc. Intr-adevar, daca ma conectez la Xonar Essence cu cablul coaxial, DAC-ul are aprins ledul de 96 khz. Prin USB, nu.

Daca asta afiseaza Xonar inseamna ca asta-i frecventa semnalului digital dat de placa si Sony nu il poate procesa, amplificatorul are intrare digitala pentru CD ( 16 bit, 44.1kHz). Daca modifici setarile la iesirea din placa audio probabil ca va functiona.

Link spre comentariu

Din pacate nu merge. Eram si eu convins 99% ca de-acolo venea problema. Intr-adevar era setata iesirea pe 24 biti si 96 khz dar am modificat-o si pe 44,1 si pe 48 si pe 16biti si pe 24. Ramane sa imprumut un CD- player cu iesire optica si sa incerc. Amplificatorul nu l-am desfacut dar nu prea cred ca voi reusi eu sa-i pot face ceva in caz ca e defect. Am intrebat pe forum mai mult pentru ideea că intrarea coaxiala poate fi nefunctionala, fata de intrarea optica. Ceea ce parca mie nu prea imi vine sa cred.

Da, Sesebe, despre acel amplificator e vorba.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

PT. Core

De ce la Properties nu este afisat si formatul DSD. Oare nu poate fi redat? Eu cum as putea sa ascult DSD din calculator daca am un DAC capabil de reproducere DSD?

Am citit chiar pe site-ul lor ca SAA7320 este un entry level, construit doar pentru echiparea CD-urilor portabile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări