Mircea R Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Am cumparat second hand un amplificator Sony 630 ESD care contine si un DAC intern. DAC-ul o fi primitiv, nu zic, (ampliful e construit prin 89-90) dar sunt curios cum se aude. Vanzatorul mi-a spus ca functioneaza dar el nu recomanda pentru ca sunetul nu e bun. Eu am scos semnal prin cablu coaxial direct de pe placa de baza a computerului (exact acelasi cablu pe care il folosesc in mod curent la DAC-ul Xonar Essence One) si l-am conectat la intrarea coaxiala de pe panoul din spate al amplificatorului. Pe panoul din fata am selectat intrarea digitala + intrare coaxiala. Nu se aude nimic si nici nu se aprinde vreun led(are pe panoul frontal doua leduri, unul pentru 44,1 si unul 48). Ca sursa am folosit un CD original rulat si prin WindowsMediaPlayer si prin Foobar. Am incercat sa-l duc la un depanator dar a spus ca nu se baga decat la televizoare. Probabil voi gasi un electronist priceput. Dar mesterul mi-a zis sa nu mai incerc sa ma conectez prin coaxial, ci prin cablu optic. Am si cablu optic dar nu am la ce sa-l conectez. Nici placa de sunet on board a computerului, nici placa de sunet Xonar Essence nu au iesiri digitale. Dar, ma intreb eu, e posibil ca acel modul DAC sa fie defect doar pe partea de intrare coaxială? Sau, m-a pacalit vanzatorul si de fapt e defect tot modulul DAC? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Si eu am un glob de cristal defect.........nu vrea sa-mi arate care este problema la tine. Link spre comentariu
core Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Ar trebui sa verifici ca placa de baza iti scoate 44kHz si nu face upscalling. De obicei Windows-ul are un driver de mixer unde comaseaza mai multe surse audio din PC si e posibil ca iesirea sa fie 96kHz sau mai mare. Poate si format 24bit in loc de 16bit. Vezi si setarile sa fie pe 16 bit 48khz: Alte posibilitati ar fi un convertor coax to toslink, sau sa incerci iesirea unui alt media player, smart tv, care are iesire optica toslink. Link spre comentariu
Mircea R Postat Aprilie 20, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Multumesc, o sa incerc. Intr-adevar, daca ma conectez la Xonar Essence cu cablul coaxial, DAC-ul are aprins ledul de 96 khz. Prin USB, nu. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Daca ai acces la un osciloscop si mai stii si ceva electronica, mai mult decit de schimbat niste integrate puse pe soclu, te putem ajuta sa verifici si eventual sa repari partea de DAC din amplificator. Vezi daca se potriveste schema asta: https://elektrotanya.com/sony_ta-f303esd_f630esd_sm.pdf/download.html#dl Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Cred ca am eu trasnaia aia de DAC. E un Cirrus Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Din ce stiu eu SAA7320 este Philips nu Cirrus Logic. Cip-urile din seria SAAxxxx au fost concepute ca suport pt primele CD-player-e si contineau cip-uri proiectate sa faca toate functiile necesare pt un CD-player. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Stiu ca era cirrus cs, nu philips saa Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Despre ce schema discuti? Eu am pus link la schema mai sus. Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 20, 2021 Partajează Postat Aprilie 20, 2021 Acum 2 ore, Mircea R a spus: Multumesc, o sa incerc. Intr-adevar, daca ma conectez la Xonar Essence cu cablul coaxial, DAC-ul are aprins ledul de 96 khz. Prin USB, nu. Daca asta afiseaza Xonar inseamna ca asta-i frecventa semnalului digital dat de placa si Sony nu il poate procesa, amplificatorul are intrare digitala pentru CD ( 16 bit, 44.1kHz). Daca modifici setarile la iesirea din placa audio probabil ca va functiona. Link spre comentariu
Mircea R Postat Aprilie 21, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Din pacate nu merge. Eram si eu convins 99% ca de-acolo venea problema. Intr-adevar era setata iesirea pe 24 biti si 96 khz dar am modificat-o si pe 44,1 si pe 48 si pe 16biti si pe 24. Ramane sa imprumut un CD- player cu iesire optica si sa incerc. Amplificatorul nu l-am desfacut dar nu prea cred ca voi reusi eu sa-i pot face ceva in caz ca e defect. Am intrebat pe forum mai mult pentru ideea că intrarea coaxiala poate fi nefunctionala, fata de intrarea optica. Ceea ce parca mie nu prea imi vine sa cred. Da, Sesebe, despre acel amplificator e vorba. Link spre comentariu
Mircea R Postat Mai 10, 2021 Autor Partajează Postat Mai 10, 2021 PT. Core De ce la Properties nu este afisat si formatul DSD. Oare nu poate fi redat? Eu cum as putea sa ascult DSD din calculator daca am un DAC capabil de reproducere DSD? Am citit chiar pe site-ul lor ca SAA7320 este un entry level, construit doar pentru echiparea CD-urilor portabile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum