nicuschiopu Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Buna ziua detin aceasta centrala din anul 2003 si acum a aparut o problema cu presiunea in instalatia de incalzire ,mentionez ca instalatia este facuta cu PPR. dar am o problema dupa ce am schimbat manometru -termometru ca s-a spart teava care intra in manometru ,acum la ceva timp scade presiunea in instalatia de incalzire care poate fi defectul .Am verificat toate imbinarile peste tot nu am nicio pierdere ,am verificat vasul de expansiune am bagat aer la parametri si totusi pe unde poate fi aceasta pierdere. ...................poate fi pe la vana cu 3 cai daca nu inchide bine si se elimina prin A.C.M? Daca are cineva o srezolvare va rog postatio......va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Verificaţi să nu fie balonul vasului de expansiune spart.Dacă aveţi ţevi încastrate în perete sau îngropate în şapă, e posibil să piardă pe acolo, nu neapărat pe la racorduri.Aţi putea face un test relevant, demontaţi racordul turului şi returului instalaţiei de încălzire de la centrală, astupaţi unul din capete cu un dop şi la celălalt capăt montaţi un cap de test cu manometru şi valvă auto, introduceţi aer cu o pompă până la 1,5 Atm şi lăsaţi câteva ore să vedeţi dacă scade presiunea.Test mai bun ca ăsta nu ar cum să fie...dacă pierde se va vedea pe manometru.Etanşarea capului de testare dacă pierde aer se poate verifica precum la gaze, cu apă şi săpun pensulată pe îmbinări. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum