Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Buna dimineata.Detin 2 difuzoare provenite din subwooferele auto Dynaudio si curand am sa achizitionez si 2 tweetere.Vreau sa imi fac 2 boxe active pentru pc. Vreau sa imi recomandati 1 sau 2 kit`uri de amplificare aprox 50w/buc( ce se comercializeaza aici pe forum ,sa ne ajutam intre noi ). Vreau claritate si pe cat posibil nu as vrea sa pun corector ton (prea multe mataraie ). Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Cu tweeter si subwoofer rezulta doar "butzi-butzi" (adica bum-bum-tzz-tzz). O sa mai fie necesar inca un difuzor pe incinta. Link spre comentariu
Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Am sa fac niste masuratori sa aflu parametrii difuzorului... *Bum bum* face mai mult din cauza amplificatorului care are iesire separata pentru subwoofer... Daca o sa fie necesar inca 1 difuzor, montam nu e problema. Ca idee,difuzorul de joase are 2 bobine de 2ohmi . Editat Aprilie 19, 2021 de Alex vw Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Si o sa faca "bum-bum-tzz-tzz-crrr-crrr". Difuzoarele concepute pt subwoofer nu urca prea mult in frecventa, poate pe undeva pe la 400-500Hz iar un tweeter nu-l poti cobori sub 1500-1200Hz fara a risca sa-l distrugi. Deci va ramine o gaura mare in auditie iar sunetul va fi oricum vrei numai claritate nu va avea. Editat Aprilie 19, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Am sa revin cu parametrii difuzorului, ca sa nu faca,citez : "bum-bum-tzz-tzz-crrr-crrr". Daca nu o sa fie utile, nu e problema, schimbam difuzoarele... Ideea postarii era alta si anume amplificarea. Editat Aprilie 19, 2021 de Alex vw Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Cu ce se masoara parametrii acestia? Link spre comentariu
Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Cu .... un microfon mai special asa ? Stiu ca in trecut userul @ahegyes a facut niste incinte pentru 1 set de difuzoare auto Dynaudio, tot asa fara parametrii ... Chiar lui i`am si cerut ajutorul . Editat Aprilie 19, 2021 de Alex vw Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Si acest microfon ii determina el? Puteti detaila? Link spre comentariu
Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Las un link : https://diy-audio.ro/portfolio-item/dynat-2/ Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Difuzoarele auto sunt una iar subwooferele cu totul altceva. Un subwoofer nu urca mult spre medii (sau devine f directiv), iar un tweeter (de obicei) nu poate fi coborat destul in frecventa pt a se intalni cu un subwoofer - cum a scris si Sesebe. In link este un proiect pe 3 cai, nu pe 2. Difuzoarele de bas din acel proiect sunt woofere sau midwoofere si nu subwoofere. Haralambie - te rog nu exagera cu off topicul. Link spre comentariu
Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Ok Shambala dar totusi am un semn de intrebare legat de acest difuzor... sunt mai "catolic" de felul meu si de dragul curiozitatii si al *stiintei* am sa vad totusi ce ii poate capu.Repet, nu e musai sa folosesc acest tip de difuzor.M`am gandit la ele ca stau pe bara. Revenind la titlul topicului, totusi ce kit`uri amplificare sa folosesc ?Eventual filtru activ sau pasiv ? Stiu ca,cu cel pasiv scade puterea considerabil.. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Pai nu ai spus ce difuzoare ai... Tu le-ai numit subwoofere. Daca sunt exact cele din proiectul lui Adi, se pot folosi si pe 2 cai caci sunt woofere (sau midwoofere) si urca spre 3,5Khz. Ce inseamna ca "amplificatorul are iesire separata pt subwoofer" ? Exista deja un amplificator sau era vorba doar despre ceva teste ? Puterea nu scade "considerabil" cu filtre pasive, iar la boxe de pc diferenta este nesesizabila si nesemnificativa. Alegerea filtre pasive sau active trebuie facute in fct de alte criterii -> bugetul si complexitatea lucrarilor. Daca se aleg filtre active atunci acestea se cumpara fie sub forma de kit (aliexpress), fie sub forma de aparat de sine statator (crossover activ). Filtre active inseamna automat module de amplificare separate pt fiecare difuzor (deci minim 4 bc). Pt boxe active modulele se aleg in fct de calitatea dorita, bugetul alocat, dimensiuni maxime impuse, alimentarea deja disponibila (daca este cazul). Sunt (pe net) module de la extrem de ieftine - 15 lei bc., la cateva sute de lei bc. Este greu de facut recomandari fara sa stim conditiile de mai sus. Link spre comentariu
Alex vw Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Da, sistemul Dynaudio are amplificator cu 8-12 canale pentru fiecare difuzor in parte , implicit si pentru subwoofer. L`am numit subwoofer ca acolo e montat . Vazusem cateva kit`uri in sectiunea Vanzari si ma gandeam sa cumpar in speranta ca sunt construite si testate ... Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Sfatul permanent dat entuziastilor (incepatorilor) este sa NU cumpere nimic pana nu au proiectul complet si definitiv - "batut in cuie". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum