Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa pistol de lipit (varianta veche/ neagra/ ebonita/ aia faina)

wally_gatter

Postări Recomandate

De unde pot cumpara si eu doua astfel de carcase pentru pistol de lipit 100W modelul vechi.. Banuiesc ca a fost fabricat de Radio Progresul.. Ma intereseaza doua astfel de carcase .. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

6

• wally_gatter

5

• doru3160

4

• validae

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Indiferent care e, trebuie putin prelucrata in sensul ca trebuie finisata si facute filete in gauri, daca le are.Am intalnit modele care nu aveau nici gaura data. Probabil de acolo si diferenta de pret. Dar nu am intalnit pana acum nici un model care sa nu poata fi montat. Unele au trebuit frezate in interior ca nu incapea pachetul de tole, de ex. Dar cu rabdare, se rezolva.

Link spre comentariu

Nu mai există carcasa "veritabila" și este așa cum spune @doru3160

Personal nu am avut cu ce sa fac filet in suportul șuruburilor, stiu ca m-am muncit ceva pana am fixat cumva șuruburile. Oricum nu a durat mult pana cand am reusit sa scap pistolul de pe masa si sa-i sparg carcasa, a stat mult timp dat cu banda pana am renunța definitiv la pistol.

Link spre comentariu

Am luat si eu acu vreo 8 ani o carcasa de genul ala, a trebuit sa mesteresc cateva ore la ea pana sa pot folosi pistolul. Eu nu as renunta la el, dar folosesc si statie de lip[it. 

Link spre comentariu

Pt ca le schimbam relativ des, am sacrificat un tarod M4, si i-am polizat varful. Cu ala le fac cateva spire de filet. Inainte vreme era cu M3, dar in ultimii ani erau mari gaurile pt M3 si am trecut la M4. Daca ai 4mm de gaura (adancime), e suficient filet pt a prinde un surub, daca tarodul e bont, si filetul se duce pana aproape de fundul gaurii. La nevoie se mai poate adanci. Cel mai mult ma necajeau la frezatul carcasei ca sa intre pachetul de tole in locul lui.  Cand nu aveam dremel, le frezam cu freza deget, si la colturi nu prea mergea, trebuia sa ma chinui cu fel de fel, la mana. Probabil ce am eu e cu 1...2mm mai mare pachetul de tole decat au avut ca model pt matrita, dar acum cu un dremel e floare la ureche. Nu ar trebui sa ia mai mult de 30 min toata treaba. 

Link spre comentariu

Înseamă că arătau ca dra... și jenau teribil la mână, să prinzi lamelele de la buton cu așa ceva și firele de la rețea? Hmmm :rade: 

Cele două părți ale carcasei erau prinse cu șuruburi și piulițe. La carcasele de acum trebuie multă grijă la strângere deoarece nu mai "calcă" perfect in zona șurubului de la mâner, există o mica distanță și riști să facă poc.

Link spre comentariu

De-a lungul timpului am schimbat mai multe carcase.. mai mereu dupa o luna sau doua scapam pe jos chistolul si iarasio treceam la banda izolatoare ca sa fixez manerul.. eh, am intalnit si modelul ala la care trebuie sa-ti faci singur filetele.. de aia intrebam daca se gaseste pe undeva cea mai apropiata de cea veritabila, ebonita aia veche era mult mai groasa sau mai stiu io ce avea ca nu se rupea asa usor..  

Link spre comentariu

@BRANCA cum fixeze lamelele de la trăgaci? Și al doilea fir de la trafo către rețea? Dacă erau cu șurub și piuliță de ce erau prinse? Treceau prin carcasă? Nu te curentezi?

@wally_gatter nu știu să îți spun dimensiuni sau daca încape trafoul in carcasa din plastic roșu CS6RR. Dacă ai răbdare întreabă la magazinul online, unde o găsești, ce dimensiuni interioare are. Personal cred că sunt mai bine cele din plastic chiar daca se întâmplă uneori sa încălzesc trafoul până puțea a email și ebonită.

Link spre comentariu

Cred că Branca se referea la sistemul de prindere al carcaselor între ele, nu la prinderea lamelelor contactului.Eu nu am văzut altă prindere a contactelor decât prin filetare în carcasă.Eu practic luam un holtzşurub de grosime convenabilă şi îi polizam vârful ca să fie mai scurt şi aşa prindeam clemele alea.Sau cu şurub normal direct în gaură, fără filetare...

Link spre comentariu

Sunt pistoale românești cu carcase de plastic. Nu sunt casante. L-am tot scapat pe jos și e ok. Acum nu știu dacă tolelele de la alte modele s-ar potrivi in acea carcasa dar nici nu pare sa se găsească de vânzare așa ceva.   ma refer la carcasa.

4D348365-A62B-4584-9F9C-98D3DB3E837C.jpeg

Editat de ionel sm
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări