Sharky Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Am uzat gumele de 16, trec la 245 45 17. MAsina are cadere cam mare si uzeaza incet spre interiorul masinii. Gume luate de noi, balon mare 225 55 16 au ajuns sa fie zero spre interior, vreo 2-2.5mm pe mijloc si 3 la margine. (Hai sa zicem ca 1mm de interior l-am uzat facand vreo 700km fara reglaj pt ca ma grabeam). Uzura e decenta, ca oricum in cazul unei uniformizari, sa fie 2-2.5mm peste tot le-as fi aruncat. Singura problema e ca daca pun gume uzate pe interior pe fata imi trage de volan dupa inclinatia drumului. Am testat deja cu 3 perechi de roti diferite! PE spate nu apar probleme. Caderea nu e sigur ca o voi rezolva, cere modificari de care nu stiu ca o sa am chef, se considera ca ramane constanta. Posibile solutii Am variantele: 1. Sa iau falken fk510 care are teste bune si e 450lei si de pe la jumatea vietii o sa imi cam traga de volan. 2. Caut ceva simetric, singurul cu teste bune Hankook Ventus V12 Evo2 K120. Restul au rezultate slabe. Fiind simetric, pe la jumatea vietii schimb stanga cu dreapta si uzura interioara devine exterioara, iar la final voi avea gume bune. 3. Ieftinaciuni, dar prefer sa nu. Tigar si altele au prieteni dar se duc tare repede, in final platesti mai mult. La 16 nu ma intorc, am deja jante pe 17 si mai am o pereche de 18 pt nebuneli si diferenta e mare, dar 18 are balonul prea mic si nu vreau sa fac pana asa ca 17 e un compromis bun. Stiti voi alte gume simetrice? Sau aveti voi o solutie mai buna la problema? Caderea posibil sa o rezolv, macar pe fata, vedem cat chef de mesterit si improvizatii o sa am. De ridicat nu ridic garda la sol, 15cm ii ajung, nu am avut probleme pana acum. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Fa si dta geometria ca sa nu mai uzeze inegal. Eu o fac la fiecare 2 ani maximum, ca am suspensii independente. Altfel, se face obligatoriu cand schimbi amortizoarele. E pacat sa uzezi aiurea, mai ales ca stii cum e cu masinile. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Nu stau sa explic, dar pe scurt nu se poate. Masina merge cu -2 cadere spate nereglabil, si -1 40' fata care e pus deja pe cat se poate de vertical. Intrebarea era alta sau poate stiti gume simetrice de calitate, exclus all season ca sunt prea scumpe cele bune, idem si semi slick-uri din motive evidente. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Pe scurt, poţi să pui şi cauciucuri de tractor, că le va uza şi pe alea....eu rulez de doi ani doar cauciucuri de iarnă ruseşti KaMA şi nu am observat uzură inegală şi pot spune că am un stil destul de agresiv de condus.Şi maşina e destul de grea, Ford Focus 1,8 TDCi Break. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Eu ceream recomandari de gume bune si care sa nu coste o avere, de ar fi uzura egala as pune ceva premium dar toate sunt asimetrice. Cu geometria ma descurc dar nu stiu de apuc sa ii modific suspensia ca sa pot ajusta caderea mai mult decat permite masina din fabrica. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Nu pot recomanda din experienta (nu am folosit aceste marci), dar altii lauda: - NEXEN insa nu are profil simetric - Nankang 245/45 R17 99Y Noble Sport NS-20 UPG XL http://www.gomme-usate.com/gomme_usate_img/Varie/209898324nankang-ns-20.jpg - Achilles ATR Sport 2 - au tot profil simetric Stiu ca cei de peste balta folosesc pneuri Achilles inclusiv pentru iarna si multi spun ca sunt foarte bune. Falken sunt bune, dar 245/45 imi spune ca ai sa tragi de masina in viraje si din ce am vazut real tind sa alunece fata de Michelin (aceeasi masina, aceleasi viraje) insa Michelin este varf de gama. Tind sa cred ca ai sa iei Hankook Ventus V12. Sunt cred cea mai buna optiune pret/calitate. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Vor fi roti de zi cu zi. Nu trag de masina dar vreau sa pun ceva bun ca nu stii cand e nevoie. Nankang au cele mai rele reviewuri, cica luneca. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 17, 2021 Partajează Postat Aprilie 17, 2021 https://www.autobandentest.eu/245-45-R17/zomer/ Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 17, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2021 Toate is asimetrice mai putin semperit. Dar am inteles din teste ca e mai slab ca hankook. Eu folosesc tyrereviews. Acolo agrega testele pe aceeasi pagina. Problema nu stiu daca merita. Falken 510 e 420lei, il duc pana la 0 pe interior si vreo 3-4 pe ext. E decent. Doar ca imi va trage dreapta de pe la jumatea vietii. Sau iau hk la 550, le tin pana ajunge interiorul la 4mm si il rotesc cu 60 lei perechea, si macar o bucata din timp n o sa traga. Spatele nu trage uzat pe interior, pana ala urma acolo as putea lua falken ca sa nu il tot rotesc. Doar ca ma tem ca pe balon mai mic (1.2cm) si guma mai lata 2cm uzura inegala va fi mai accentuata. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 17, 2021 Partajează Postat Aprilie 17, 2021 Sharky.Şi eu am Hankook de 205,de vară.Am şi uitat tipul,dar le-am luat după testele nemţilor.Posibil să fie tot Ventus.Sunt f mulţumit de ele.Până la urmă,dacă uzura e inevitabilă,cred că ar trebui să te uiţi şi la comportarea pe ploaie. Înainte foloseam Continental,dar se mâncau repede. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Michelin Pilot Sport 4....daca nu fac gaura mare in buzunar.... Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 7, 2021 Autor Partajează Postat Mai 7, 2021 Hankook k120 am luat, motivul ca e simetric. 460lei, si 80lei montajul pt 2 roti, celelaltea 2 nu au incaput in portbagaj. 80lei pe montat pe jante goale si echilibrate....preturi de Cluj. Ca e 245, tot atata guma pune pe sosea ca michelinu primacy 3. Desi e mai lat, are si santurile mai late. ASta e, inca nu l-am pus pe masina din motive de cratere. Am vrut musai simetric, PS4 nu iau ca daca e sa mi-l uzeze pe interior il arunc pe jumate nefolosit. Vedem cu astea cum merge. Link spre comentariu
manolis Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 On 5/7/2021 at 1:06 PM, Sharky said: 80lei pe montat pe jante goale si echilibrate....preturi de Cluj. Cam nesimtite preturile pentru montaj (mai ales ca a fost pe jante goale). Dupa prima ploaie sa pui te rog un feedback! Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 9, 2021 Autor Partajează Postat Mai 9, 2021 PReturi de Cluj...Mai e unu care cere 200 pe montaj la 4 bucati! E drept ca omul le invarte pe janta pana cand cere plumb minim si apoi aplica plumbu. Dar tot aberant de scump mi se pare pt o treaba de 10 minute. Dar, asa e la Cluj...plin de tromboane. Odata prin 2016 eram in drum pe la Curtea de Arges, vibra o roata, gasit o vulcanizare a unui italian care prinsese radacini aici. Masina hunter cu rola presoare, masurat vibratii, nu mai stiu cat a fost, parca 30 lei toate 4 rotile in timp ce in Cluj era 60. Merg aici fericit ca vad in reclama masina cu rola, si intreb ca de ce nu pune rola? Ei, pai o punem, dar e 45lei / roata. Am zis ca la banii aia, daca e sa le echilibrez anual, prefer sa reinoiesc suspensia tot la 4 ani ca ies mai castigat! Ca sa nu zic ca m-am certat si cu meseriasu ca valva se pune la bulina galbena nu la rosie, pana nu m-am dus la sef sa ii arat ce scrie pe site la toyo, la yokohama, la conti si la michelin, omu o tot tinea pe a lui ca bulina rosie, si ca el numai asa monteaza! Deci...Asta e Cluju...bani multi, dar sa nu ai pretentii de calitate. Valabil in orice domeniu! Le pun sus saptamana viitoare, dar nu prea vad ce feedback pot da, ca n-ai cum sa iti dai seama decat daca sunt extraordinar de proaste. O sa le pun prima fata numai pe spate, sa vad de fuge mai greu spatele decat cu michelin primacy 3 225 55 16, dar fiind diferenta de latime si de balon deja nu e comparatia corecta. Link spre comentariu
manolis Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 (editat) Am ramas ca la dentist dupa ce am citit mesajul tau! Mai ales la faza cu valva. Pai cat timp tu platesti ala este obligat sa puna anvelopa cum vrei tu! Nu mai este valabil:clientul nostru, stapanul nostru? Editat Mai 9, 2021 de manolis Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum