Untold Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Sa-mi dau si eu cu parerea, daca-mi permiteti: 1. Aluminiul NU ecraneaza electromagnetic, ci doar electrostatic si radiofrecventa (precum alama, cuprul, metale neferoase, in general). 2. Pentru gasirea pozitiei optime pe sasiu a trafurilor, eu fac asa: - fixez locul trafului de retea unde imi place mie; -la primarul (!) trafului de iesire conectez o pereche de casti; -alimentez traful de retea cu o sarcina mica, in jur de 15 Watti (un bec de frigider pus pe anodica) -cu castile pe urechi, plimb traful de iesire pe sasiu, il intorc, il sucesc, pana cand brumul indus este 0, apoi fixez traful in acel loc. -toata operatiunea asta se face tinand cont, bineinteles si de design, in general se gaseste repede pozitia ideala. 3. Cam atat... Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Eu folosesc un milivoltmetru,acesta "aude" cea mai mica tensiune indusa.Am observat ca daca traful de alimentare este perpendicular pe bobina trafului de iesire si rasucit la 90 de grade,la 7-8 cm,chiar fara ecran,inductia e zero.Dar,in acest caz,are de suferit distanta intre miezul trafului de iesire si lampa.Unde te rasucesti,mereu e un compromis.Deocamdata,eu unul nu gasesc capace de ecranare pentru trafuri E16 nicaieri.Confectionarea acestora ramine un spin,deoarece nu as face matrita doar pentru 5 capace. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 23, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Da, ambele idei sunt demne de urmat! Multumiri. Link spre comentariu
KISS Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Sau un Gaussmeter... Link spre comentariu
radu26 Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Sau un laborator întreg cu aparatură de 100000000 de euro. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 23, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2021 (editat) Acum 59 minute, radu26 a spus: un laborator întreg cu aparatura Sau un apel la @dan cod! Sau...un telefon mobil. Editat Aprilie 23, 2021 de icar Link spre comentariu
KISS Postat Aprilie 23, 2021 Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Telefonul mobil nu vede campuri electromagnetice de 50-100Hz, adica scapari de la traful de retea sau drossele. Brum poti avea din mai multe motive, important este doar sa stii de unde vine ca sa-l elimini. Altfel e ca la lotto. Se pot construi gaussmetere si in regim diy, chiar daca nu sunt etalonate ofera informatii asupra existentei campului electromagnetic perturbator. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 23, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2021 Sunt aplicatii de Gaussmeter pe mobil, nu stiu cit sunt de eficace. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 24, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Asta va fi forma finala a sasiului. Sper sa se vada, e desenat cu creionul. Dimensiunile de gabarit 500 x 255 x 50. O sa folosesc placaj de 4 mm, daca gasesc, daca nu foaie de parchet laminat, de 7 mm. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Incepe sa arate bine , si " piesele " sunt in "retea "...... Link spre comentariu
tm07uxo Postat Mai 5, 2021 Partajează Postat Mai 5, 2021 Placaj de 4 va pot dona eu, dar mi-se pare cam firav...parchet laminat = un cosmar de prelucrat.....faceti un inventar ce mai aveti nevoie poate gasim ceva....nu ezitati...cereti ...in rest numai bine Link spre comentariu
icar Postat Mai 6, 2021 Autor Partajează Postat Mai 6, 2021 @tm07uxo, multumesc pentru oferta, o sa o iau in seama. Am mai lucrat cu folie de parchet, dar nu stratificat, ci laminat. Am facut un "sasiu" pentru un radio pe lampi si arata destul de bine. Materialul e destul de rezistent, doar ca trebuie lipite doua folii alaturate, latimea nu era chiar ce trebuia. Si grosimea, 8 mm, e cam mare, tinind cont de socluri, dar problema se poate rezolva. Link spre comentariu
radu26 Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Găsești destule scânduri la magazinele de bricolaj. Chiar și de 5cm lățime. Lac colorat peste, și e parfum. Link spre comentariu
icar Postat Mai 6, 2021 Autor Partajează Postat Mai 6, 2021 Da, se gasesc acolo unde sunt magazine. Pâna acu' doi ani, când fratele s-a dus sa faca timplarie in loc luminos si cu verdeara, Dumnezeu sa-l hodine, nu am avut probleme cu scândura, placajul sau alte materiale lemnoase. Le taia, le fasona, totul la mare fix. Acu', ma descurc cum pot, mai rugat de unul, mai o tuica la altul, dar treaba e subtire de tot, nimeni nu pierde vremea cu taiatul unui placaj la vinclu sau asamblat patru lați, ca sa dea un fel de sertar. In orasele mari, treaba e altfel, am locuit in Bucuresti si stiu cum e: mergeam la un brico, cumparam materialul iar nenea de la masina mi-l debita la fix. Cu doi poli, vorba aia, rezolvam probleme. Cuie, suruburi, holțsuruburi, coltare si alte furnituri gaseam tot acolo. Link spre comentariu
radu26 Postat Mai 6, 2021 Partajează Postat Mai 6, 2021 Vreo patru scandurele ți-oi face eu, nu-i bai. De la mine ai un ochi magic... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum