icar Postat Aprilie 18, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2021 @flomar60, interventia e bine venita. Eu as fi interesat de asa ceva, as prefera textolit, pentru ca nu uzeaza sculele si pentru culoare. Dar ma supun majoritatii. O bucata de 40 x 31 e OK. Pentru ce am de pus pe ea, cred ca trebuie 4 mm. Deci subscriu. Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 18, 2021 Partajează Postat Aprilie 18, 2021 Acum 2 ore, icar a spus: Da, fain proiect! Am o intrebare, 8 mm nu-i prea mult grosine pentru socluri? Soclul ar intra 5 mm in placa de lemn, la 3 mm grosime ranasa, din contace nu mai ramine mare lucru afara. Soclurile sunt prinse sub placa! La exterior nu se vad decat niste gauri, in care intra lampile; pe partea exterioara a cutiei nu se vad suruburile. De altfel, peretii cutiilor sunt imbinati prin lipire, fara suruburi si, in doua zile se poate face usor, iar finisarea/gaurirea este o joaca. Pe fata interioara a placii sunt prinse toate componentele amplificatorului, cu holtzsuruburi de 7 mm. Tocmai de aceea am ales aceasta grosime a placii (8 mm). Gata! Nu mai intervin... Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 18, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2021 Interesanta si prinderea soclurilor sub placa! La asa ceva nu m-am gindit, merita de luat in calcul. Ideile bune sunt binevenite oricind, asa ca astept si alte interventii. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 18, 2021 Partajează Postat Aprilie 18, 2021 Eu as opta pt cutie lemn si partea superioara aluminiu mai gros 2.5 - 3mm sau textolit min 3mm paralel cu tabla Al in jur de 1mm. Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Rog o explicatie pentru utilizarea metalului (indiferent care!) pentru placa superioara a sasiului. Din punctul meu de vedere, nu am nimic de castigat... Multumesc! Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 12 minutes ago, fcon said: Rog o explicatie pentru utilizarea metalului (indiferent care!) Aluminiu : 1- usor de prelucrat (debitat, gaurit ,pilit ) 2- Nu conduce campul electromagnetic. _ 3 nu rugineste ....... Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) Va salut , priviti cutii din lemn si fata de aluminiu .... Editat Aprilie 19, 2021 de Sebastian Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) - Pe aceasta cutie (42cm/29 cm/8 mm grosime) m-am suit eu (aprox. 80 kg) si nu s-a deformat de niciun fel (reamintesc: totul este lipit, nu surubarit!); - nu-i musai de folosit placajul stratificat de 8 mm! Se gasesc si grosimi mai mici! Am argumentat utilizarea acestei grosimi (fixarea tuturor componentelor amplificatorului cu holtzsuruburi de 7 mm); - sa nu-mi spuneti ca metalul (care-o fi el!) suporta mai bine greutatea si este mai simplu de gaurit/fasonat decat lemnul, ca nu va cred! - ambele materiale pot fi vopsite/lacuite la fel de simplu; nicio diferenta semnificativa! - pana la urma, este o optiune personala: va place un material sau altul, nu? Mie-mi place lemnul, dvs va place metalul... Nicio problema! - argumentele dvs. pt. utilizarea aluminiului nu rezista in fata lemnului; gasiti ceva contra utilizarii lemnului, de exemplu. Sunt curios ce argumente aveti... - totul este o confruntare prieteneasca, OK? Editat Aprilie 19, 2021 de fcon Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Sau mai puteti opta la monobloc tot lemn si aluminiu ... Sau cu laterale din lemn ... Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 32 minutes ago, fcon said: argumentele dvs. pt. utilizarea aluminiului nu rezista in fata lemnului; gasiti ceva contra utilizarii lemnului, de exemplu. Sunt curios ce argumente aveti... Nu stiu daca va referiti la mine , am incercat sa redau avantajele aluminiului fata de fier. Fata de lemn are avantajul ca asigura racire mai buna la soclurile lampilor ,si evacuarea caldurii din cutie ,in caz daca nu are orificii pt ventilatie pasiva .Partea superiaoara metal mai si ecraneaza fata de cutie total lemn , e plina "atmosfera "de paraziti electrici. Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Pentru racirea soclurilor... sunt de acord! Metalul disipeaza caldura. Mentionez, totusi, ca pentru 6C33C sau GU50, la care soclurile se incalzesc destul de serios, nu am intalnit nicio problema la socluri, si nici lemnul nu s-a ars... Ca idee tehnica, ecranarea data de metal mi se pare superflua; diferentele de potential create de curentii electromagnetici din socuri/transformatoare se produc la nivelul gaurilor/suruburilor, exact acolo unde exista o intrerupere a liniilor magnetice; altfel, in metalul indemn, curentii se inchid local. Faptul ca exista zone cu diferente de potential pe o carcasa din metal, iar electromagnetismul zburda in tot sasiul nu aduce decat dezavantaj pentru placa superioara din metal, iar dispunerea pieselor trebuie gandita bine, corect, altfel te trezesti cu zgomote de fond fara o cauza evidenta. O rezolvare a gasit-o fostul nostru coleg <Panda> (RIP!), care, peste placa cu suruburi punea o placa intreaga, doar cu gaurile pentru lampi si rezolva problemele si d.p.d.v. estetic. In cazul utilizarii lemnului, aceste probleme lipsesc cu desavarsire, ca sa nu mai amintesc neaparat faptul ca fixarea unor piese pe placa superioara, inauntrul cutiei, in cazul utilizarii metalului, este mult mai dificila decat la lemn... Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 5 minutes ago, fcon said: Ca idee tehnica, ecranarea data de metal mi se pare superflua; 5 minutes ago, fcon said: fixarea unor piese pe placa superioara, inauntrul cutiei, in cazul utilizarii metalului, este mult mai dificila decat la lemn... Ma refeream la paraziti gen impulsuri tel mobil, motoare perii. Carcasa mea Retro tube Amp nu are nici un surub vizibil pe partea superioara. Nu sunt impotriva lemnului. Depinde si de stilul cutiei. Fac si din lemn si metal si combinat. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Acum 1 oră, fcon a spus: o explicatie pentru utilizarea metalului In opinia mea, se prelucreaza usor, se vopseste usor, se finiseaza usor, constituie un ecran, degajare mai usoara a caldurii. Mai rezisten la aceeasi grosime. Ceva contra lemnului nu am, din contra. Singura nemultumire, ca sa zic asa, este finisarea lui care se face putin mai dificil (sculat fibra, jmirgaluit de citeva ori, deformare si degradare la umiditate, chiar protejat.) Dar, repet, nu am nimic impotriva lemnului, chiar l-am folosit. Cred ca am ajuns la doua variante, finale, de aranjament. Prima ar fi asta: Adica, am mutat traful de retea in dreapta jos (rola scoci), droselul la mijloc, flancat de electrolitici, si sus, redresoarea. Alaturi, traful de iesire si cele cinci lampi ale amplificatorului. Nu-mi place, deoarece sasiul iese cam patratos. Varianta doi, ar fi asta: Adica, traful de retea (rola de scoci) a fost mutat in dreapta, impreuna cu tubul redresor, droselul a ramas oarecum pe pozitie, dar cei patru electrolitici vin in fata droselului. La amplificator, traful de iesire si tuburile ramin la locul lor, cu exceotia lui EM84, care vine mai in spate, catre celelalte lampi. In acest mod, sasiul se ingusteaza si se lungeste nitel, capatind o forma mai estetica. (taietura de aur?). Ca material, oscilez intre placaj si textolit, sa vedem ce gasesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 (editat) @icar eu totusi as incerca si varianta simetrica, sursa mijloc/spate, tub redresor mai in fata, canale amp pe cele 2 parti. Asa ca acuma are ceva aspect spre "debandada".....(tuburi si electrolitici nu pe aceasi "retea"} Sau aveti placa CI amp 2 canale pe o singura buc? Editat Aprilie 19, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Nu, nu am placa, circuitul va fi pe reglete, puse intre soclurile tuburilor. Amplificatorul cu PCL86, a fost facut simetric, cu alimentarea pe mijloc si nu mi-a placut deloc cum a iesit cablajul firelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum