gekos Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Am un step-up de 50kv cu intrare 3-6V pe curent mic 0.5 - 0.8A, cum fac sa-i pun polaritate +- pe iesirea HV de 30kv, este posibil la voltajul acesta? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Doar cu diode de foarte înaltă tensiune TV18 înseriate.Genul celor folosite la vechile tv-uri alb/negru.Se mai poate şi cu diode redresoare din cuptoarele cu microunde, dar sunt destul de scumpe şi trebuie mai multe. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Atenti ca astea TV18 sint teoretic de 18KVmax deci minim 3 inseriate dar ar mai trebui si ceva rezistentede balansare atunci cind se face inserierea, dar chiar nu stiu ce rezistente s-ar putea folosi. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Tragi o linie, din cap in cap, cu creionul pe ceramica diodei si ai rezolvat problema! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Dacă face asta, s-ar putea să conturneze toate diodele simultan prin grafitul ăla.... Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Da, la asta nu m-am gindit! Link spre comentariu
gekos Postat Aprilie 24, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2021 On 4/16/2021 at 6:05 AM, validae said: Doar cu diode de foarte înaltă tensiune TV18 înseriate.Genul celor folosite la vechile tv-uri alb/negru.Se mai poate şi cu diode redresoare din cuptoarele cu microunde, dar sunt destul de scumpe şi trebuie mai multe. Merge perfect cum ai zis cu tv18. !! Multumesc. Am masurat modulul booster chinezesc si scoate maxim 19kv la 5V usb chiar daca se pretinde a fi la 30-50kv, poate la tensiuni mai mari dar am auzit ca se arde repede si nu am incercat. O alta intrebare legata de acest subiect: De ce nici un fir de la iesirea HV a modulului nu descarca arc electric in impamantare si doar in celalalt fir pe cand un traf de linii descarca in impamantare? Am pus firele pe capatul de la platbanda si doar o scanteie minuscula si un bazait fara arc electric? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Nu descarcă la masă fiindcă secundarul e complet izolat şi nu are legătură cu masa montajului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum