Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polaritate HV Step-Up

gekos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• icar

2

• gekos

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Doar cu diode de foarte înaltă tensiune TV18 înseriate.Genul celor folosite la vechile tv-uri alb/negru.Se mai poate şi cu diode redresoare din cuptoarele cu microunde, dar sunt destul de scumpe şi trebuie mai multe.

TV18 Diode

Link spre comentariu

Atenti ca astea TV18 sint teoretic de 18KVmax deci minim 3 inseriate dar ar mai trebui si ceva rezistentede balansare atunci cind se face inserierea, dar chiar nu stiu ce rezistente s-ar putea folosi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 4/16/2021 at 6:05 AM, validae said:

Doar cu diode de foarte înaltă tensiune TV18 înseriate.Genul celor folosite la vechile tv-uri alb/negru.Se mai poate şi cu diode redresoare din cuptoarele cu microunde, dar sunt destul de scumpe şi trebuie mai multe.

TV18 Diode

Merge perfect cum ai zis cu tv18. !! Multumesc.

Am masurat modulul booster chinezesc si scoate maxim 19kv la 5V usb chiar daca se pretinde a fi la 30-50kv, poate la tensiuni mai mari dar am auzit ca se arde repede si nu am incercat.

O alta intrebare legata de acest subiect:

De ce nici un fir de la iesirea HV a modulului nu descarca arc electric in impamantare si doar in celalalt fir pe cand un traf de linii descarca in impamantare? Am pus firele pe capatul de la platbanda si doar o scanteie minuscula si un bazait fara arc electric?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări