Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ferite surse ATX

Mar

Postări Recomandate

Va rog sa-mi spuneti si mie daca aveti ideie cum sa dezlipesc cele doua miezuri de ferita ale transformatorului la sursele ATX in asa fel sa nu se sparga (sa le pot refolosi). As vrea sa nu distrug nici bobina. Pina acu am spart vreo 10 ferite si inca nu am o ferita buna.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Le fierbi. Majoritatea cedeaza dupa 10 minute, dar am avut cazuri rebele care au cedat psihic dupa juma de ora. Si eu le spargeam garantat inainte sa aplic smecheria cu facutul ciorbei. Extragerea miezului trebuie facuta cu traful cald. Folosesti niste manusi, ceva si la inceput nu fortezi. Daca s-a miscat juma de mm, esti pe drumul cel bun. Uneori e necesar sa incalzesti in mai multe etape.Bafta si zi daca ai reusit.Cirip

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

vedeti exact la ce temperaturi lucrati cu ele .. la fierbere nu cred sa fie probleme dar la ardere/inghetare pot apare probleme , bucatile de ferita sunt realizate prin sinterizare (comprimarea unor pulberi si apoi incalzirea lor pana la puctul de topire a suprafetei granulelor pt a realiza o legatura puternica )problema apare la temperaturi mari doarece feritele contin mat metalice in special fier , nichel , zinc si multe alte aliaje care dau caracteristicile specifice diferite in functie de domeniul de utilizare .... prin incalzire/racire .. se realizeaza caliri , decaliri , recoaceri mai simplu tratamente termice care modifica structura interna , asezarea grauntilor metalici/nemetalici si asta duce la schimbarea proprietatilor electromagnetice si mecanice a feritei , am vazut unde ferite recuperate cu lampa cu gaz au cedat ulterior la modul ca s-au facut pulbere datorita frecventei ridicate la care lucrau ...

Link spre comentariu
Vizitator audache

Salut

Unde pot gasi ferite (nebobinate) de cumparat preferabil in Bucuresti? Cautand pe net am gasit firma asta: http://www.afero.ro/. A cumparat cineva de la ei? Apropo de feritele din smps de calculator merg desfacute si la lumanare :smt001 in cateva minute, am desfacut vreo 4 si am spart una :smt003 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări