icar Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Erau niste diode, RA 220 si 110, scrise cu negru si rosu, care se puteau cupla, cite doua, pe radiator comun. Rezistau la 20 A si, respectiv, 10A. Nu cred ca se mai gasesc, dar se pot vedea la topicul cu poze la tot felul de componente electronice, pagina 73, prima din pozele puse de mine. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Daca s-a dus dioda posibil sa fie dusa si releul electronic regulator.In principiu ar trebui comandate de la firma specialitate. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 @icarDiode RA220 încă mai am, sunt exact ca cele din alternatoarele auto, doar că-s presate în nişte capsule cu filet exterior, pentru fixare pe radiator plan.Sunt diode ,,adevărate,, cum se făceau odată, ce scrie pe ele e adevărat.Nu-mi amintesc să se fi ars prin redresoarele făcute de-a lungul timpului. Link spre comentariu
valivoi Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Din ce se vede in poza aici pare sa fie punte de diode pentru alternator bosch http://rock.en.gasgoo.com/auto-products/2749965.html Link spre comentariu
YO YO Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 (editat) SIGUR si la alternatoarele de camion Raba si Saviem fabricate odata in Romania ! Am desfacut cu sutele. Montate find cate 3+3 pe doua radiatoare din Al. https://imgbb.ro/imagine/d.FHDV Cand se "arde" una... surpriza mare sa scape regulatorul U+I. Editat Aprilie 15, 2021 de YO YO Link spre comentariu
tepy Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 (editat) este ars si regulatorul. Editat Aprilie 15, 2021 de tepy Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Acum 20 ore, tepy66 a spus: Alternatorul este de citroen jumper an 2006 motor de 2,2cmc,codurile care sunt pe dioda 1 am scoso eu ca este in scurt,iar clelate 3 sunt in capacul alternatorului. Înseamnă că cele încastrate în capacul alternatorului (bănuiesc capac metalic, conectat la masa mașinii?) au anodul conectat la capsulă. Vezi schema pe care am postat-o. Iar celelelte 3 (încastrate în suportul-radiator din prima ta poză) au catodul conectat la capsulă, iar suportul-radiator reprezintă borna "plus" și automat e izolat față de masă. Dacă e așa cum spun, ar merge (teoretic) o "mânăreală" folosind diode RA220. "Teoretic" zic, pentru că totul depinde de diametrul găurilor și spațiul disponibil între suportul-radiator și capacul alternatorului. Greu de spus dacă nu am alternatorul demontat în fața ochilor Regulator se poate găsi, eventual unul cu parametrii echivalenți, de pe alte modele Citroen. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Regulatorul era cam 130 Lei acu ceva timp, se găseşte la magazine auto sau la comandă.Probabil ceva mai scump cu pandemia.. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 (editat) Dacă se găsrște la 130 RON (preț absolut decent) regulatorul poate fi cumpărat, deci nu e o problemă. În cazul în care diodele originale nu se găsesc sub nicio formă (ori sunt la preț prohibitiv) merită încercată "o mânăreala" cu altceva, pentru a repune mașina în funcțiune. @tepy, măsoară cu un șubler diametrul diodelor originale, să vedem dacă e același cu cel al diodelor RA220. Editat Aprilie 15, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
tepy66 Postat Aprilie 15, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2021 asa arata dioda. Link spre comentariu
valivoi Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Standard diode Bosch Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Cautati dupa codul alteratorului: https://rss-cargo.ro/alternator/1/9826937/ Link spre comentariu
Faker Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Va dau eu o punte, este de pe un peugeot boxer, acelasi motor. Alternatorul este bosch de 150A. Link spre comentariu
tepy Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 spuneti un pret . Link spre comentariu
Faker Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Nu vreau nimic pe ea, problema e cu transportul, ajung seara acasa si nu prea am timp de curieri. Azi o caut si va trimit niste poze cu ea, eu zic ca e ce trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum