Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

punte diode redresoare

tepy66

Postări Recomandate

Erau niste diode, RA 220 si 110, scrise cu negru si rosu, care se puteau cupla, cite doua, pe radiator comun. Rezistau la 20 A si, respectiv, 10A. Nu cred ca se mai gasesc, dar se pot vedea la topicul cu poze la tot felul de componente electronice, pagina 73, prima din pozele puse de mine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

9

• validae

6

• YO YO

6

• tepy66

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@icarDiode RA220 încă mai am, sunt exact ca cele  din alternatoarele auto, doar că-s presate în nişte capsule cu filet exterior, pentru fixare pe radiator plan.Sunt diode ,,adevărate,, cum se făceau odată, ce scrie pe ele e adevărat.Nu-mi amintesc să se fi ars prin redresoarele făcute de-a lungul timpului.

AaPmkyU.jpg

c5gtSrS.jpg

c09c7962c687e28085cffe939813d546-366970-1000_1000

Link spre comentariu
Acum 20 ore, tepy66 a spus:

Alternatorul este de citroen jumper an 2006 motor de 2,2cmc,codurile care sunt pe dioda

IMG-20210326-WA0000.jpg

1 am scoso eu ca este in scurt,iar clelate 3 sunt in capacul alternatorului.

Înseamnă că cele încastrate în capacul alternatorului (bănuiesc capac metalic, conectat la masa mașinii?) au anodul conectat la capsulă. Vezi schema pe care am postat-o. 

Iar celelelte 3 (încastrate în suportul-radiator din prima ta poză) au catodul conectat la capsulă, iar suportul-radiator reprezintă borna "plus" și automat e izolat față de masă. 

Dacă e așa cum spun, ar merge (teoretic) o "mânăreală" folosind diode RA220. "Teoretic" zic, pentru că totul depinde de diametrul găurilor și spațiul disponibil între suportul-radiator și capacul alternatorului.

Greu de spus dacă nu am alternatorul demontat în fața ochilor :)

Regulator se poate găsi, eventual unul cu parametrii echivalenți, de pe alte modele Citroen. 

Link spre comentariu

Dacă  se găsrște la 130 RON (preț absolut decent) regulatorul poate fi cumpărat, deci nu e o problemă.

În cazul în care diodele originale nu se găsesc sub nicio formă (ori sunt la preț prohibitiv) merită încercată  "o  mânăreala" cu altceva, pentru a repune mașina în funcțiune.

@tepy, măsoară cu un șubler diametrul diodelor originale, să vedem dacă e același cu cel al diodelor RA220.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări