tepy66 Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Am si eu o intrebare de incepator : la o punte redresoare de alternator nu gasesc o dioda care este de 50A pot sa pun 2 diode de 25 A in paralel? va multumesc Link spre comentariu
tepy66 Postat Aprilie 13, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2021 multumesc Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 (editat) Despre ce tip de diode (punte redresoare) vorbim ? Editat Aprilie 13, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Dacă nu găseşti diode separate, poţi găsi puntea cu totul.Dar costă...un coleg a dat acum ceva ani 500 Lei pe un alternator SH din cauza punţii defecte.Şi era vorba de Opel Astra, nu Lamborghini.. Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Problema nu este la curentul diodelor ci la radiatorul pe care le montezi,,marime,pozitionare in curentul de aer, forma. Link spre comentariu
tepy Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 (editat) radiatorul are prevazut locasuri si pentru alte diode. Editat Aprilie 14, 2021 de tepy Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Din poză înțeleg că sunt 6 găuri pentru cele 6 diode (punte normală de alternator). Nu ai găuri în plus. Doua dintre diode sunt încă la locul lor. Ce tip de alternator este? ... ce mașină? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Dacă găseşti un alternator defect ce foloseşte acelaş tip de diode, poţi recupera diode bune din el.Se presează relativ uşor, cu ajutorul unei menghine şi o ţeavă scurtă sau cap de tubulară.Nu se bate în ele, se poate sparge cristalul diodei. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 @validae, cred că sunt 3 diode de un fel și 3 de alt fel. Pentru că numai 3 diode trebuie să aibă anodul conectat la masă iar acel radiator-suport (din poză) e conectat la masă. Ele pot arăta identic, dar numai 3 au anodul conectat la capsulă. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Asta e clar, nu toate sunt identice structural.Dar faptul că se pot recupera şi refolosi e sigur.Trebuie doar să ai de unde alege... Link spre comentariu
tepy Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Da dar acele diode sunt greu de gasit,am tot cautat pe net si unde am gasit au spus ca nu le mai au pe stoc si nu mai aduc pe comanda si ca sa gasesc alternator defect care sa contina aceste diode e ff greu din cauza ca toate depozitele de dezmembrari nu tin piese defecte . Link spre comentariu
asterix196803 Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 (editat) In general se gasesc diode de 50 A pe o punte de alternator de VW minim 90A.....si daca au diametrul apropiat cu diodele originale...aproximativ 12,8mm.....problema consta in faptul sa fie toate 3 identice din multe motive... De fapt ce doresti ?? Sa repari puntea de diode care vine montata pe alternator....sau sa construiesti altceva....o alta punte pentru redresare...?? Editat Aprilie 14, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
valivoi Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 De curiozitate, ce alternator este sau ce coduri sunt scrise pe diode? Link spre comentariu
tepy66 Postat Aprilie 14, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Alternatorul este de citroen jumper an 2006 motor de 2,2cmc,codurile care sunt pe dioda Acum 11 ore, +_Florin_+ a spus: Din poză înțeleg că sunt 6 găuri pentru cele 6 diode (punte normală de alternator). Nu ai găuri în plus. Doua dintre diode sunt încă la locul lor. Ce tip de alternator este? ... ce mașină? 1 am scoso eu ca este in scurt,iar clelate 3 sunt in capacul alternatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum