BRANCA Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Cris.N-ai zis ce dimensiuni are radiatorul.De asemeni dacă face masă cu carcasa.Ce tensiune ai după redresare??Tot n-ai spus cum ai făcut legăturile la transformator. În principiu dacă nu se încălzeşte e ok. Link spre comentariu
crismarin Postat Aprilie 24, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Cris.N-ai zis ce dimensiuni are radiatorul.De asemeni dacă face masă cu carcasa.Ce tensiune ai după redresare??Tot n-ai spus cum ai făcut legăturile la transformator. În principiu dacă nu se încălzeşte e ok. Radiator ARE cam 10/10dintr-un capac de carburator de motocositoare. Cam subțire. După redresare scoate 27v.dar am montat un bec de 12v la 10w,pe ieșire punte inseriat cu o rez de 5,6ohmy de 7w și un întrerupător pt a verifica dacă merge redresor.la aprindere bec tensiune e de 12v sa îl las bec aprins la încărcare? .sau nu are nimic. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Parca aveai 15V alternativ, cum naiba ai acum 27V dupa redresare ? Sau ai masurat cu multimetru din ala DT830 pe alternativ ce arata dublu daca ai curent continuu si ai de fapt 13,5 acolo ? Noroc de faptul ca nu-i periculos cu tensiunile astea mici. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 (editat) Păi nu ţi-a zis Validae să fixezi puntea pe carcasă?! Am aşa o vagă bănuială că ai legat cele două înfăşurări ale trafului în serie şi de acolo culegi tensiunea pentru punte...De asta te-am tot întrebat cum ai procedat. Exact ciudat cum ai 27V din 15VAC. Editat Aprilie 24, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Cind eu am tot spus ca trebuie sa cumpere un redresor gata făcut și eventual cu uC ați sarit în sus ca dacă omul vrea să-și facă atunci să-și facă iar astea mai deștepte cu microcontroller sint proaste. Omul nu are destulă experienta ca să poată face singur un redresor corect realizat. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Dacă tensiunea secundarului ar fi 15V atunci tensiunea de vârf (în gol) ar fi de circa 21V nu 27V.....deci ceva nu prea e în regulă acolo.Ori aparatul ăla are bateria dusă şi dă erori mari, ori e dus el.. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 24, 2021 Partajează Postat Aprilie 24, 2021 Ori nu are filtraj si e de fapt 13,5V in realitate, iar initiatorul are un aparat chinezesc ( dt830, dt9205, etc ) ce arata dublu daca masori CC pe gama de CA din nestiinta. Asa-i aparatul, nu-i defect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum