Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defectiune redresor

crismarin

Postări Recomandate

Bună stimați electroniști. Am un redresor cu transformator și sa arsdoua diode gufa zp10 a, și nu găsesc pe forum, cu ce sa le inlocuiesc, saun vreo punte redresoare menționez ca traforaj scoate 17,5v alternativ. Un sfat va rog 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crismarin

10

• BRANCA

4

• validae

4

• modoran

2

Top autori în acest subiect

S-ar putea sa fie diode de 10 Amperi .cu diode de alternator auto se pot substitui .atentie la polaritate .Daca ne dati mai multe detalii si noi va vom sfatui corect. Puneti o poza  sa vedem ce diode aveti acolo.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Dioda corp metalic cu şurub de 10A.Cum a spus şi Nostalgic sunt necesare ceva detalii.Probabil le ai fixate pe un radiator...Eventual o poză.Cred că n-ai nicio rezistenţă de limitare curent,de s-au dus diodele.

Link spre comentariu

Puteţi pune o punte monolitică de 25A pe care o montaţi direct pe carcasa metalică (sper) a redresorului.Recomand să montaţi şi o siguranţă automată de 10-16A înseriată cu unul din cablurile dintre transformator şi punte.Vă va scuti de alte reparaţii în caz de scurtcircuit accidental, acumulator defect, sau inversare accidentală a polarităţii bornelor.

https://www.conexelectronic.ro/ro/punti-redresoare/14189-PUNTE-REDRESOARE-25A-560V-RMS-800V-PEAK.html

PUNTE REDRESOARE 25A/560V RMS 800V PEAK

Link spre comentariu

Bună stimați electroniști. Am montat tot ce a zis d-lui Validare dar am pus o dioda KBpc25 10 de la un magazîn echinox din zalau de la mine cu tot ce ați zis dar se încălzește repede dioda ,am pus pe radiator dar tot se încălzește. Sa iau pasta pt răcire sau nu e valabila punte. 

Link spre comentariu

Tensiunea secundarului e exagerat de mare la 17,5V.Ar trebui fie să scoateţi spire din secundar, dacă e posibil doar prin desfăşurarea sârmei, fără demontarea totală a tolelor, fie să înseriaţi o rezistenţă de limitare de câţiva Ohmi, dar se va încinge şi nu aş alege varianta asta.Se mai poate opta pentru înserierea cu un bec de far pe firul de plus, becul va limita curentul la câţiva Amperi.Eu aş face un efort şi aş scoate spire până ar ajunge tensiunea din secundar la maxim 13Vc.a.

Link spre comentariu

Bună d-le Validae am scos din secundar dar a rămas 15 v c.a. Am pus un radiator de aluminiu cu pasta sub punte , nu mai încălzește ca înainte în 2 min mia ars puntea .Ce vreau sa va întreb, e bai ca scoate 150 va mulțumesc tare frumos pt ajutor

Scuze ca nu știu Cum scrie telef 15 v scoate

Acum 2 minute, crismarin a spus:

Bună d-le Validae am scos din secundar dar a rămas 15 v c.a. Am pus un radiator de aluminiu cu pasta sub punte , nu mai încălzește ca înainte în 2 min mia ars puntea .Ce vreau sa va întreb, e bai ca scoate 150 va mulțumesc tare frumos pt ajutor

Scuzați-mă 15 v scoate 

Link spre comentariu

Ai avut punte de 25A.Una din două,ori puntea a fost proastă,ori ai montat-o greşit.Aş putea să mai bănuiesc că ai încercat pe un acumulator în scurt...

Ar trebui să desenezi pe o foaie cum ai făcut legăturile şi să pui o poză aici.

Link spre comentariu

Ar fi util să spui ce acumulator vrei să încarci cu acel redresor, în ce stare e....dacă are elemenţi în scurtcircuit va lua curent foarte mare, punţile se pot arde la începutul încărcării unui acumulator foarte descărcat, dar şi traful trebuie să poate da un curent important.O poză cu traful şi puntea cum erau montate ar ajuta.Am scris că trebuie o tensiune maximă de 13V în secundar, nu se pot scoate spire să ajungi la acea tensiune ?

Link spre comentariu

Bună nu pot pune poza ca nu permite telef.Am cumpărat din alt magazin o punte de tot același model dar mai mare 50 /10 a și am montat radiator de aluminiu cu pasta de racire ,am încărcat o bateriede 12v sa încălzit dar nu exagerat, am lăsat o jumate de ora și tot aceiași temperatura , si sa încărcat. Sa pun un radiator mai mare?sau sa îl las așa. Va mulțumesc foarte frumos pt ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări