Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut traf de retea si audio pentru PP

Flo94

Postări Recomandate

Salutare! 

De ceva vreme tot caut 2 trafuri, unul de retea si unul audio pentru un proiect, un amplificator de chitara cu lampi in regim PP si nu am reusit sa fiu pe faza niciodata sa prind niste trafo-uri de prin bazar. Lampile de finale o sa fie 2 PL36 sau EL34. Nu ma intereseaza sa fie de calitate Hi-Fi, doar sa duca undeva la 15-20W.

La trafo-ul de retea caut macar 300V, cu iesire de 6.3 sau 12 pentru filamente. Daca are si iesire de 25V ar fi superb, dar nu e un criteriu neaparat important, am traf separat de 24V. 

Din nou mentionez ca nu ma intereseaza sa fie Hi-Fi, asa ca nu caut toroidale sau trafo-uri sofisticate si, in consecinta, nu intentionez sa dau foarte mult pe piese (cam toate piesele din proiect sunt scoase dintr-un televizor pe lampi de prin 50-60) pe care l-am gasit printr-un targ de vechituri. Daca are cineva vreun trafo-uri vechi de lampi, dar catusi de putin functional si ii ocupa locul degeaba prin debara sau prin dulap, ma ofer sa le adopt si sa le dau o viata noua intr-un proiect amator, care e si primul meu proiect cu amp-uri pe lampi, de altfel. 

Merci de timp si de atentie! :multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

2

• Flo94

2

• misu ploiesteanu

1

Top autori în acest subiect

Traf de retea  ,ar fi bun cel de TV TEMP , are mai multe secundare ,care inseriate acopera o gama larga de tensiuni anodice .Putere la discretie.....cineva aici pe forum are 2 buc de vanzare .

Pt amplif de chitara ca iesire PP  PL36 EL500 etc poti incerca un traf alimentare de Maiak/kashtan  .Cum calitatea ,linearitatea etc nu prea are mare importanta ( multe firme de renume  foloseau traf iesire mai mici decat normal  pt ca saturarea miezului sa produca sunet mai distorsionat gen "rock "...) se poate experimenta.....

La amplifurile de chitara cea mai grea rezolvare consta in realizarea corecta a firelor de masa ,a intrarii ,ca la atasarea cablului de instrument , ursuletul care zice "BRUMMM "

sa nu apara....

Link spre comentariu
Acum 48 minute, Усилитель a spus:

Traf de retea  ,ar fi bun cel de TV TEMP , are mai multe secundare ,care inseriate acopera o gama larga de tensiuni anodice .Putere la discretie.....cineva aici pe forum are 2 buc de vanzare .

Pt amplif de chitara ca iesire PP  PL36 EL500 etc poti incerca un traf alimentare de Maiak/kashtan  .Cum calitatea ,linearitatea etc nu prea are mare importanta ( multe firme de renume  foloseau traf iesire mai mici decat normal  pt ca saturarea miezului sa produca sunet mai distorsionat gen "rock "...) se poate experimenta.....

La amplifurile de chitara cea mai grea rezolvare consta in realizarea corecta a firelor de masa ,a intrarii ,ca la atasarea cablului de instrument , ursuletul care zice "BRUMMM "

sa nu apara....

Stiu, brum-ul este si motivul pentru care ma uit, mai degraba la PP decat la SE. Am tot ce imi trebuie pentru SE, dar nu PP. Momentan proiectul este intr-un stadiu de "am facut ceva la el, dar nu sunt prea multumit" adica: Este SE, un singur PL36, trafo de iesire pe care l-am masurat sa fie 35:1, deci ma pot folosi doar de difuzor de 4 ohmi, sa am o sarcina de 5K, daca ii pun 8 sare la 10K, iar ca traf de alimentare folosesc 2 traf-uri 220>24 : 24>220 (care sunt vreo 180 dupa pierder). Functioneaza, schema de preamp e de pe un Soldano, suna, dar nu suna exact multumitor. Ma gandesc ca daca tot fac ceva, sa fac o treaba cat de cat decenta. Nu ma intereseaza neaparat volumul, stau in apartament in bloc, iar cabinetul in tin in dulap, microfonat, acoperit de paturi, dar am auzit ca PP are capacitatea de a elimina parte din brum (ceva antifaza intre traful de iesire si semnalul de intrare cred, nu am inteles prea bine). Era si gandul sa imi bobinez singur traf de iesire, dar sunt convins ca nu pot face o treaba destul de buna. 

Legat de traf-ul de PP de la Maikan/Kashtan, acele traf-uri au center tap pe primara, sa pot lega ambii anozi si in mijloc sursa? 

Link spre comentariu
49 minutes ago, Flo94 said:

Legat de traf-ul de PP de la Maikan/Kashtan, acele traf-uri au center tap pe primara, sa pot lega ambii anozi si in mijloc sursa? 

Da, toate trafurile cu 2 bobine au center tap... Si alea cu 220/110.

Ai putea cauta de iesire Riga 10, merge frumos cu 2x 6p3s, sau de Radio Modern cu 2xEL84.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări