Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare teava PVC pentru canalizare

Costica Tv

Postări Recomandate

Salut, 

Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe, as vrea sa fac o canalizare in curte, distanta pana la strada e de 50 de metri, deci intra teava la greu si vreau sa ies cat mai ieftin la materiale..., intrebarea mea este urmatoarea, care teava e mai ok, cea cu diametrul de 125mm sau cea de 160mm ?. Multumesc

https://www.dedeman.ro/buzau/teava-pvc-pentru-canalizare-exterioara-multistrat-sn4-125-x-3-2-mm-4-m/p/2015104?k=Teava PVC pentru canalizare&apn=28&pn=1&idc=889&pip=0&osa=0&upf=1

https://www.dedeman.ro/buzau/teava-pvc-pentru-canalizare-exterioara-multistrat-sn4-160-x-4-mm-4-m/p/2011722?k=Teava PVC pentru canalizare&apn=29&pn=1&idc=889&pip=0&osa=0&upf=1

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costica Tv

8

• ady2006

3

• moshu flo

3

• yo9gcc

2

Top autori în acest subiect

25 minutes ago, modoran said:

De obicei se foloseste aia de 110mm.

Ahaa..pai e mai bine ca ies si mai ieftin...:dans:

Pentru camin m-am gandit sa cumpar unul de PVC cu capac ca sa nu ma mai chinui sa fac din caramida...

https://www.emag.ro/kit-camin-canalizare-pentru-inspectie-dn315-coloana-inaltare-1m-baza-1-intrare-si-1-iesire-dn110-capac-pp-1-5t-kitc31511110/pd/D4GJ7TMBM/?cmpid=86950&gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPG5MDUt9NXHIJnQ0hqTCqUAvY0JbMaPbqdZ9Lfhq5FJe1ldRzlUlbhoCBnwQAvD_BwE

Link spre comentariu

În mod general, diametrul unei țevi de scurgere, este dictat de debitul de ape ,,uzate" preluate şi conduse spre o canalizare existentă.

Pentru o casă normală, cu un număr de 6-8, membri rezidenți permanenți, fără alte activități lucrative la domiciliu, consider că un diametru de 110 mm. este suficient.

Secretul unei funcționări optime, al acestei scurgeri, este dat de alegerea pantei optime (înclinația/unghiul), coloanei de scurgere, avînd în vedere distanța considerabilă (50 m.), dintre punctul de captare şi cel de evacuare.

Uzual pentru ape murdare, rezultate în urma unor activități domestice se recomandă o inclinație cuprinsă intre 1 şi 2 la sută.

O țeavă de canalizare, indiferent de diametrul ei, relativ indiferent de calitatea suprafeței interioare, se poate colmata/înfunda, fie că are o înclinație prea mică (bălteşte apa cu dejecțiile aferente), sau cazul opus, pantă prea mare şi rezultatul este că apa sau substanțele lichide deversate in această scurgere, fug/fură startul, şi nu mai reuşesc să angreneze in această scurgere bazată pe principii gravitaționale, şi restul de materii de natură solidă sau semisolidă, către stația terminus, recte canalul colector.

Cam lungă postarea, dar sper să fie de folos şi altora.

Link spre comentariu

OK, o sa cumpar teava de 110mm + un camin de PVC, ma duce in jur de 1000 de lei, deci cu materialele am iesit super ok, dar ce ma fac cu instalatorul cand o fi sal chem ca sa ma lege la canalizarea din strada, habar nu am ce tarife se percep pentru asa ceva, probabil ca va veni o echipa, adica un instalator meserias si restul muncitori ca sa sparga asfaltul si sa sape de la strada pana la gard. Are cineva ideie cam ce tarife sunt pentru astfel de lucrari ? Multumesc

Eu stau la casa nationalizata si platesc chirie la stat, banuiesc ca primaria ar fi trebuit sa suporte cheltuielile pentru aceasta lucrare....din pacate n-are cine sa umble, parinti sunt batrani, eu stau prost cu sanatatea si nu ma pot deplasa pe distante lungi....asa ca trebuie sa fac totul cu bani mei....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Cu asta trebuia sa incepi. Nu este bransament la canalizare. Trebuie sa vorbesti cu o firma de instalatii agreata de compania de apa-canal locala pentru bransament. Trebuie proiect si autorizatie. Depinde foarte mult de tipul de drum unde se afla canalizarea la care vrei sa te legi. Daca ai ghinionul sa fie drum national sau european eu zic sa gasesti o solutie sa te legi la vre-un vecin ca nu o scoti la capat rezonabil nici in bani si nici in formalitati.

Link spre comentariu
1 hour ago, ady2006 said:

Cu asta trebuia sa incepi. Nu este bransament la canalizare. Trebuie sa vorbesti cu o firma de instalatii agreata de compania de apa-canal locala pentru bransament. Trebuie proiect si autorizatie. Depinde foarte mult de tipul de drum unde se afla canalizarea la care vrei sa te legi. Daca ai ghinionul sa fie drum national sau european eu zic sa gasesti o solutie sa te legi la vre-un vecin ca nu o scoti la capat rezonabil nici in bani si nici in formalitati.

Nici vorba de drum national sau european, locuiesc aproape de centrul orasului (Buzau), acum cativa ani sa facut bransamente noi pe toata strada mea, fiecare trebuia sa-si faca un camin la poarta(in interiorul curti) si era racordat la canalizarea publica...din pacate la acea vreme eu eram in spital si n-a avut cine sa faca camin...am scapat cea mai mare ocazie...:26

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Da. Dar atunci s-a sapat strada si s-a extins si modernizat reteaua din bani publici. Acum, o faci la cerere. Pe banii tai. Tot ce se face, proiect, avize, autorizatii, oprirea circulatiei, sapatul drumului, bransament, readucerea drumului la starea initiala, se face pe banii tai. Detalii concrete le poti obtine doar local de la compania de apa.

Link spre comentariu

Nasoala rau situatia, cred ca o sa fac o cerere la primarie, in care sa specific ca stau la casa nationalizata si poate ma ajuta cu bransarea la canalizare...altfel nu mai vad eu canalizare pe bani mei in vecii vecilor....

Link spre comentariu

Cum ti-am zis, se mai practica metoda inteparii in conducta unui vecin cu care te intelegi mai bine. Neoficiala, tre sa vrea ala. Sa nu inceapa cu texte ca eu platesc canal, tu nu; daca arunci gunoaie si se infunda imi refuleaza mie si eu trebuie sa desfund, etc. Toata treaba e sa se desfasoare operatiunea pe teren privat. Ai iesit in domeniul public, incepe tevatura. Sa nu-ti treaca prin cap sa sapi singur pe domeniul public chiar daca esti in afara partii carosabile ca e caz penal.

Link spre comentariu

Cu fosa nu ieşi mai ieftin, că trebuie periodic golită şi asta costă.Plus cheltuiala cu construcţia sau cumpărarea fosei septice, alea cumpărate suns scumpe, oricum trebuie să sapi ditai gropanul şi dacă o cumperi, etc....deci în condiţiile existenţei reţelei de canalizare lângă casă e ilogic să nu te conectezi la ea.

Link spre comentariu
3 hours ago, dan-a2 said:

Eu cred ca iesiti mai ieftin cu o fosa septica ..

Fosa septica am, dar doar pentru WC si atat, ca daca as conecta si chiuveta sau o masina automatica de spalat, s-ar umple fosa cat ai zice peste.....

20 minutes ago, validae said:

Cu fosa nu ieşi mai ieftin, că trebuie periodic golită şi asta costă

Corect asa e, poate ma ajuta primaria cu manopera lucrari si materialele sa le cumpar eu, sper sa primesc ajutor de la ei ca le platesc chirie la casa nationalizata.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Corect mi se parea ca atunci cand au fost facute bransamentele noi, sa vina cu o teava pana la limita proprietatii. Acum cred ca o sa fi pus sa platesti asfaltul, sapatul si multe altele, si sigur au niste preturi de te rup. La mine in comuna cand au facut canalizarea au tras teava pana la gard, te interesa in curte cu cine si ce faci, problema este ca platesti canalizare si daca esti racordat si daca nu, ei au venit cu teava.  Avantaj au cei care au canalizare si folosesc apa de la hidrofor, canalizarea se plateste in functie de consumul de apa citit la apometru!

Si dupa cu ati spus ca platiti chirie, mai corect este sa faca ei tot, pana la urma este casa lor, si ar trebuii sa asigure confortul, ma rog cred ca asa ar fi normal dar in ziua de astazi!!

Editat de yo9gcc
Link spre comentariu
3 hours ago, yo9gcc said:

Corect mi se parea ca atunci cand au fost facute bransamentele noi, sa vina cu o teava pana la limita proprietatii. Acum cred ca o sa fi pus sa platesti asfaltul, sapatul si multe altele, si sigur au niste preturi de te rup. La mine in comuna cand au facut canalizarea au tras teava pana la gard, te interesa in curte cu cine si ce faci, problema este ca platesti canalizare si daca esti racordat si daca nu, ei au venit cu teava.  Avantaj au cei care au canalizare si folosesc apa de la hidrofor, canalizarea se plateste in functie de consumul de apa citit la apometru!

Si dupa cu ati spus ca platiti chirie, mai corect este sa faca ei tot, pana la urma este casa lor, si ar trebuii sa asigure confortul, ma rog cred ca asa ar fi normal dar in ziua de astazi!!

Sa-ti de-a Dumnezeu sanatate ..., ca am intrebat acum un vecin si mi-a spus ca atunci cand s-au facut bransamente noi la canalizarea publica, a spart si asfaltul in zona gardului meu(trotuar), inseamna ca, chiar daca nu am fost acasa(eram internat in spital), ei totusi au bagat si la mine teava pana in gard....:dans:, e posibil sa fie asa sau ma bucur degeaba ?

De cand s-au facut bransamentele noi, la factura de apa imi apare si taxa de canalizare, deci posibil ca am si eu conducta de canalizare bagata pana in gard si eu nu stiam....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări