Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa duc in clasa A amplificatorul Zal 100

Mli

Postări Recomandate

Si pana la urma se pot scoate 30W in clasa A dintr-o sursa de 60W? ca asa zice teoria 50% eficienta.

Am impresia ca foarte multi vorbesc doar de pe net, n-au vazut in viata lor amplificatoare in clasa A.

La fel si pentru bias, au gasit ei acum reteta exacta, 26mV pe rezistenta din emitor, indiferent de valoarea ei.:n1

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KISS

13

• Mli

9

• lalihifi

5

• franzm

5

Top autori în acest subiect

Domnule, am scris clar, citet si inteligibil "randament teoretic maxim". Ce-i asa de greu de înteles? Sau e ceva gresit în afirmatia asta:

Acum 9 ore, franzm a spus:

25% în cazul unui amplificator SE (Eintaktverstaerker) cu transformator. Amplificatorul de fata este push-pull (Gegentaktverstaerker) si are randamentul teoretic maxim 50%.

Editat de franzm
Link spre comentariu
9 hours ago, franzm said:

25% în cazul unui amplificator SE (Eintaktverstaerker) cu transformator. Amplificatorul de fata este push-pull (Gegentaktverstaerker) si are randamentul teoretic maxim 50%.

Cu 29-30V pe ramura se pot obtine vreo 40W pe 8 ohmi ceea ce înseamna un curent maxim prin sarcina de vreo 3,2A, un curent de mers în gol de 1,6A si aproape 100W (96) disipati în gol. Cam tot atâta disipa în sarcina un final clasa B de 200-250W. Oare poate radiatorul ala atâta?

Pai si unde e eficienta de 50%?

E o vorba......teoria ca teoria, dar practica te omoara.

Link spre comentariu

Da unde sunt cei 25%?

Si daca întindem un pic coarda cu definitia clasei A (square law class A, cubical class A, toate corespund definitiei: dispozitivele amplificatoare conduc 360° si contribuie tot timpul semnificativ la transconductanta etajului final), putem obtine chiar peste 50%. Realizat si dovedit practic ;-)

Editat de franzm
Link spre comentariu
1 hour ago, franzm said:

Da unde sunt cei 25%?

Si daca întindem un pic coarda cu definitia clasei A (square law class A, cubical class A, toate corespund definitiei: dispozitivele amplificatoare conduc 360° si contribuie tot timpul semnificativ la transconductanta etajului final), putem obtine chiar peste 50%. Realizat si dovedit practic ;-)

Mai devreme era eficienta 50%, acum e peste 50%. Poate te hotarasti intr-un final cat este. Observ ca eviti sa dai vreun exemplu concret, din lumea reala, lucru de care eram convins 100%. Cand o sa repari 5% din amplificatoarele pe care le-am reparat eu, desi nu cred ca mai ai timp, o sa vezi real ce trafuri babane au amplificatoarele in clasa A si cati W scot. Vorbind de pe net umplem 100 pagini degeaba si care n-au nici o treaba cu realitatea.

Link spre comentariu

Colegul Kiss a devenit obsesiv deranjant prin repetarea la nesfarsit a:

- numarul amplificatoarelor reparate.

- dotarile laboratorului personal sau de la firma unde lucreaza.

- atacul la persoane.

Link spre comentariu
Acum 39 minute, vijelie02 a spus:

Colegul Kiss a devenit obsesiv deranjant prin repetarea la nesfarsit a:

- numarul amplificatoarelor reparate.

- dotarile laboratorului personal sau de la firma unde lucreaza.

- atacul la persoane.

Covidul bata-l vina. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări