lalihifi Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 (editat) Acum 25 minute, KISS a spus: 30W...consum din sursa, pe rail, nu pe difuzor in clasa A. Eficienta clasei A este de 25%, deci la 60W consumati o sa ai, ideal, vreo 15W la iesire. Eu zic ce au ei in datasheet ...nu trebuie decat sa citesti singur era ceva la 25w sau 30w la PM7200 iar la MA5 si MA6 cred ca 30w (poate or fi pe 4 ohmi dar nu ma incumet sa le pun ca oricum se incing ca dracu) Probabil ca cei de la Marantz mint ...nu zic ca nu se poate Ma-6 si SM-6 le am chiar acum in camera langa mine iar pm7200 am vandut cel putin 4 . In general seria esotec cred ca are aproape aceiasi schema (cu diverse variatii) Editat Aprilie 11, 2021 de lalihifi Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Tranzistorii nu sunt instalati numai pe partea de sus, sunt alti 2 la baza radiatorului. Asa a fost proiectul. Daca vizeaza cativa W are sanse cu radiatoarele alea. Daca vizeaza 30W... Apoi, nu! Link spre comentariu
lalihifi Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 9 minute, Mircea a spus: Tranzistorii nu sunt instalati numai pe partea de sus, sunt alti 2 la baza radiatorului. Asa a fost proiectul. Daca vizeaza cativa W are sanse cu radiatoarele alea. Daca vizeaza 30W... Apoi, nu! Radiatoarele lui par mai mari decat la Marantz pm-7200 (care se lauda cu un 25w pe canal cred ) ...dar transformatorul pare slabut (asa pare in poze) De incins se incinge serios ...cred ca poti face oua prajite pe ele . Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 (editat) Acum 2 ore, KISS a spus: Eficienta clasei A este de 25%, deci la 60W consumati o sa ai, ideal, vreo 15W la iesire. 25% în cazul unui amplificator SE (Eintaktverstaerker) cu transformator. Amplificatorul de fata este push-pull (Gegentaktverstaerker) si are randamentul teoretic maxim 50%. Cu 29-30V pe ramura se pot obtine vreo 40W pe 8 ohmi ceea ce înseamna un curent maxim prin sarcina de vreo 3,2A, un curent de mers în gol de 1,6A si aproape 100W (96) disipati în gol. Cam tot atâta disipa în sarcina un final clasa B de 200-250W. Oare poate radiatorul ala atâta? Editat Aprilie 11, 2021 de franzm Link spre comentariu
KISS Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 1 hour ago, lalihifi said: Eu zic ce au ei in datasheet ...nu trebuie decat sa citesti singur era ceva la 25w sau 30w la PM7200 iar la MA5 si MA6 cred ca 30w (poate or fi pe 4 ohmi dar nu ma incumet sa le pun ca oricum se incing ca dracu) Probabil ca cei de la Marantz mint ...nu zic ca nu se poate Ma-6 si SM-6 le am chiar acum in camera langa mine iar pm7200 am vandut cel putin 4 . In general seria esotec cred ca are aproape aceiasi schema (cu diverse variatii) PM7200....zice ca bias_ul se regleaza pentru clasa A la 90mV pe rezistentele 3335 si 3337. Asta inseamna 0,09V/0,36Ohm=245mA. Deci e un AB curat cu bias marit...probabil conductie pe la cca 200°. In 8 Ohmi va avea cca 1W in clasa A ...restul in AB. Link spre comentariu
lalihifi Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 (editat) Acum 9 minute, KISS a spus: PM7200....zice ca bias_ul se regleaza pentru clasa A la 90mV pe rezistentele 3335 si 3337. Asta inseamna 0,09V/0,36Ohm=245mA. Nu mai stiu ca ultimul l-am vandut anul trecut ...dar la fratele mai batran ma-6 sau sm-6 cred ca e pe la 200....220ma Nu ar trebui sa fie curentul cam 500ma ? ca doar ai doua perechi de transistoare pe iesire iar tu masori doar pe o pereche (cred ca ai calculat gresit) Editat Aprilie 11, 2021 de lalihifi Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 11 minute, franzm a spus: 25% în cazul unui amplificator SE (Eintaktverstaerker) cu transformator. Amplificatorul de fata este push-pull (Gegentaktverstaerker) si are randamentul teoretic maxim 50%. Cu 29-30V pe ramura se pot obtine vreo 40W pe 8 ohmi ceea ce înseamna un curent maxim prin sarcina de vreo 3,2A, un curent de mers în gol de 1,6A si aproape 100W (96) disipati în gol. Cam tot atâta disipa în sarcina un final clasa B de 200-250W. Oare poate radiatorul ala atâta? E mai simplu să realizezi o clasa AB corectă ( cu cei 26 mV pe rezistența din emitorul fiecărui final ) și cu un montaj auxiliar XD ( va obține sunetul de clasa A și randamentul termic de clasa AB sau cu puțin mai dezavantajos datorită disipației XD-ului ) . Dar unii până nu se conving că Evul Mediu Întunecat a trecut demult , ei sunt în așteptare ... Tempus fugit - e doar pentru cunoscători . Link spre comentariu
lalihifi Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 12 minute, hpavictor a spus: E mai simplu să realizezi o clasa AB corectă ( cu cei 26 mV pe rezistența din emitorul fiecărui final ) și cu un montaj auxiliar XD ( va obține sunetul de clasa A și randamentul termic de clasa AB sau cu puțin mai dezavantajos datorită disipației XD-ului ) . Dar unii până nu se conving că Evul Mediu Întunecat a trecut demult , ei sunt în așteptare ... Tempus fugit - e doar pentru cunoscători . I-am vandut unuia un Yamaha m40 Avea un sistem Cambridge Audio XD (preamplificator si puterea separata cred ca era Azur 851W ) si ce sa zic moderne si tot ce vrei (boxe foarte mari superbe ceva genul Elac parca) Nu mi-a placut cum se auzea si o spun la modul sincer (tipul cheltuise pe ele noi cam 3800lire si boxele cam 1800) Preamplificatorul nu mi-a placut deloc si mai ales volumul acela in trepte care la nivele mici era de rahat . Dar stii cum e poate boxele nu se pupau,preul deloc ,chestii audiofile :-) Ps: chestia cu Evul si Tempus zau ca e deplasata si asa o ia si subiectul asta razna Link spre comentariu
Alphsoo Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Cat timp unii se inchina luminii borcanelor cu filament de pe vremea faraonilor, Evul Mediu Intunecat nu pare chiar asa departe! Link spre comentariu
KISS Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 (editat) 1 hour ago, franzm said: 25% în cazul unui amplificator SE (Eintaktverstaerker) cu transformator. Amplificatorul de fata este push-pull (Gegentaktverstaerker) si are randamentul teoretic maxim 50%. Cu 29-30V pe ramura se pot obtine vreo 40W pe 8 ohmi ceea ce înseamna un curent maxim prin sarcina de vreo 3,2A, un curent de mers în gol de 1,6A si aproape 100W (96) disipati în gol. Cam tot atâta disipa în sarcina un final clasa B de 200-250W. Oare poate radiatorul ala atâta? Teoretic clasa A Push-Pull, da , eficienta este de 50%, dar asta doar in LTSpice, in lumea reala n-am vazut nici un amplificator PP A class de 100W output sa consume 200W. 1 hour ago, lalihifi said: Nu mai stiu ca ultimul l-am vandut anul trecut ...dar la fratele mai batran ma-6 sau sm-6 cred ca e pe la 200....220ma Nu ar trebui sa fie curentul cam 500ma ? ca doar ai doua perechi de transistoare pe iesire iar tu masori doar pe o pereche (cred ca ai calculat gresit) Da, ai dreptate, am calculat doar pentru o pereche de finali. Cu doua perechi iese cam 3,8W...tot o branza. Editat Aprilie 11, 2021 de KISS Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Nu în LTSpice ci cu creionul pe hârtie. ca am si eu oleaca de vechime pe lumea asta. Iar daca-mi spui ce vrea sa zica Self cu probability density function, atunci putem începe sa discutam serios ;-) Link spre comentariu
KISS Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 13 minutes ago, franzm said: Nu în LTSpice ci cu creionul pe hârtie. ca am si eu oleaca de vechime pe lumea asta. Iar daca-mi spui ce vrea sa zica Self cu probability density function, atunci putem începe sa discutam serios ;-) Alea sunt visuri...simularile si calculele teoretice cu componente ideale. Fa tu un amplificator PP class A real care sa scoata 30W si sa consume 60W si eu vin in Süddeutschland si dau o bere. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 (editat) Acum 11 ore, Mli a spus: https://imgur.com/a/G4U1O9n https://imgur.com/a/sTcfXHG Nu te supăra..... Ăla este filtraj de 0,2Farazi ? De curiozitate..... știi ce înseamnă 0,2Farazi sau cum arată un condensator de 0,1Farazi sau câți microFarazi are un Farad? Editat Aprilie 12, 2021 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Acum 10 ore, lalihifi a spus: Eu zic ce au ei in datasheet ...nu trebuie decat sa citesti singur era ceva la 25w sau 30w la PM7200 iar la MA5 si MA6 cred ca 30w (poate or fi pe 4 ohmi dar nu ma incumet sa le pun ca oricum se incing ca dracu) Probabil ca cei de la Marantz mint ...nu zic ca nu se poate Ma-6 si SM-6 le am chiar acum in camera langa mine iar pm7200 am vandut cel putin 4 . In general seria esotec cred ca are aproape aceiasi schema (cu diverse variatii) Am eu PM7200.... ăia 25w sunt orice..... dar nu clasă A, este doar marketing de doi lei. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Este ca la Shakespeare: Cum va place? Distorsiuni de la bias prea mic sau de la bias prea mare ("clasa A"). Sau bias de vara si de iarna, ca sa citez un clasic în viata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum